Szuper áras Prologic ágy INGYEN kiszállítssal Részletek »

2050-re több műanyag lesz az óceánokban mint hal

2016.01.21. forrás: orientpress.hu

A Világgazdasági Fórum friss jelentése szerint 2050-re meghaladja a műanyag hulladék mennyisége az óceánokban a halakét. A dokumentum szerint az összes műanyag csomagolás 32 százaléka kikerül a hulladékgyűjtő rendszerekből és a természetes ökoszisztémába - köztük az óceánokba - kerül.

Szezonindító akciókhirdetés

A Föld óceánjaiban 2050-re több műanyag hulladék lesz mint hal - olvasható a Világgazdasági Fórum frissen publikált jelentésében. Az Ellen MacArthur Alapítvány által készített dokumentum szerint az összes műanyag csomagolás 32 százaléka kikerül a hulladékgyűjtő rendszerekből és a természetes ökoszisztémába - köztük az óceánokba - kerül.

Napjainkban évente nyolc millió tonna műanyag hulladék kerül az óceánokba - ez percenként egy kukásautónyi szemetet jelent. Az adatok várhatóan növekedni fognak: a felmérés szerint 2030-ra percenként kettő, míg 2050-re percenként négy szemétszállítónyi hulladék kerül az óceánba. Ez tömegét tekintve közel annyit fog kitenni, mint az óceánokban található összes hal súlya - idézi a kutatást az Al Jazeera.

’Az egyik legnagyobb probléma az egyszer használatos, eldobható műanyag kezelése’ - emelte ki Dianna Cohen, a Plastic Pollution Coalition vezetője. Rámutatott, a Világgazdasági Fórum felmérése kimutatja, hogy a legtöbb műanyag csomagolást mindössze egyszer használták a kidobás előtt. ’Annak ellenére, hogy ezek az anyagok az egész ökoszisztémára hatással vannak, nincsen rendszer újrahasznosításukra’ - hangsúlyozta a szakértő.

 

Ingyenes szállításhirdetés


Horgászhírek

Még több horgászhír »