Beállított szűrők: × márka: Berkley × szűrők törlése

5 különböző típus!
7 különböző méretben!
7 különböző típus!

Tengeri Berkley előkezsinór, tengeri Berkley fluorokarbon, Sufix előke, előtét tengerre, fluorocarbon zsinór tengeri horgászatra, sósvízi előkék. Berkley Trilene előkezsinór az egyik legismertebb szerte a világon, ha tengeri horgászatról esik szó. A tengeri előke vagy előtét zsinórok ajánlottak számos módszernél, vastagsága a meghorgászni kívánt hely körülményeitől és a célhalak súlyától is függ. Használjuk az előkéket, ha trollingozunk, ha driftingelünk (úsztatunk pl. élő vagy élettelen halat), ha pergetünk és akkor is, ha a fenéken vagy vízközt jigekkel, pilkerekkel horgászunk. Az előtét zsinóroknak több szerepük is van, ellenálnak (bizonyos mértékig) a köves, sziklás medernek és a harapásálló funkciót is betöltenek. Egy PE4/6-os fonott zsinórhoz használjunk bátran 0,9-1 mm vastag előtét zsinórt, ettől vastagabb, PE8/10 esetén pedig 1,1-1,3 mm vagy még vastagabb is lehet. Speciális kötést igényelnek vastagságuk és merevségükből adódóan ezkről számos videót találhatunk például a YouTube-on. Trilene fluorocarbon, tengeri fluorocarbon, fluorocarbon előkezsínór tengeri horgászathoz. Teneri nagyhalas horgászatok során javasolt néhány méter fluorocarbon zsinórt kötni a műcsali, csali elé két szempontból is, mégpedig a fluorocarbon zsinóron a fény úgy törik, hogy szinte láthatatlan a vízben, valamint vastagsága egyfajata harapásálló előkeként is funkcionál, de ha a halunk sziklák közé fut, akkor ellenállóbb, mint a jelentősen vékonyabb főzsinórunk.

Gyakori kérdések

Fluorokarbont vagy monofil előtétet használjak?

Igen tiszta vízben sokan esküsznek a fluorocarbonra, de ez lényegesen drágább, mint a hagyományos monofil zsinórok. Mindkettő tökéletes megoldás.

Milyen kötést tanácsoltok, ha fonottat kötök össze vastag damillal, mondjuk Berkley Trilene Big Game-et?

FG knot, ez egy elég népszerű és így rákeresve számos oldal és videó található az interneten.

Milyen hosszú legyen a tengeri előtét zsinór pergetésnél? Folyamatos dobálásnál előnyös, ha van elég előtét vagy hívjük előkezsinórnak, ahhoz, hogy az ujjunk dobáskor ne a fonott zsinóron legyen, hanem az előtéten. Így a folyamatos terhelést nem a fonott főzsinór és a csomó kapja dobáskor, azaz nem ezt tesszük ki leginkább a dobások okozta terhelésnek és az ujjunknak sem okoz sérülést a fonott zsinór. Fenekezésnél, driftelésnél 180-360 centi között ajánlott az előke használata.

GT-re készülök pergetni, milyen vastag előtétet használjak?

100 és 200 lb között válogassunk, 200 libra a kapitális példányokhoz vagy nagyon nehéz terepen való horgászat alkalmával ajánlott.

Tengeri előtétzsinór márkák, amiket beszerezhetsz nálunk:

%akciós termékek »