Adunk egy 1.500 Ft-os kupont, ha feliratkozol hírlevelünkre! Részletek »

Tenger surfcasting botok, surfcasting botok tengerre. A surfcasting horgászbotokról a tengerparti horgászat jut eszébe a legtöbbeknek. A surfcasting távdobó botok hazánkban is népszerűek, főleg a távdobó horgászok körében, de a tengeri horgászok felszerelését bővíti leginkább. Horgász webshopunkban kaphatók olcsó és prémium kategóriás surfcasting botok is. Márkák: Mitchell, Dam, Balzer, Shakespeare, Trabucco, Penn. A tengeri surfcasting botokkal hatalmasat lehet dobni, hosszúak, erősek és nagy dobósúlyú botok, hisz az óceánon vagy tengeren a bejuttatot csalit egy tekintélyes méretű nehezékkel hegyben is kell tartani. A surfcasting botokat vagy masszív leszúróval vagy tripoddal fixáljuk a homokban, viszint sziklás köves parton csak a tripodok jöhetnek szóba. Minden horgászat után érdemes a botokat leöblíteni, hogy a só ne marja szét őket. A tengeri surfcasting botok általában színvilágukban is eltérnek az édesvízítől, élénkebb, világosabb színeket használnak gyártásuk során.

Gyakori kérdések

Teleszkópos vagy toldós surfcasting botot vásároljak?

Mivel igen nagy erőhatásnak van kitéve a bottest, inkább a többrészes, összetoldós botokat preferáljuk, amennyiben a szállítás nem okoz gondot.

Honnét tudom, hogy tengeri vagy pontyos surfcasting botot vásárolok?

Tipikus tengeri márkákat gyártanak a Penn, Shakespeare, Mitchell, Balzer stb., a nevükben szerepelhet tengeri horgászatra utaló szó, mint a beach, salt és a spiccük is általában színes, mert az jezi a kapást.

Jó ez a tengeri szöfbot édesvízen?

Jó természetesen, bár jellemzően spiccakciósak a tengeri botok.