Horgász akciók 920

7+1 wobbler kifejezetten küszívásra

A Balatonon és a nagyobb tavakban már ívnak a küszök, de már a folyóvizekben is gyülekeznek, így összeszedtük azokat a wobblereket, amiket erre az időszakra ajánlunk. Közös bennük, hogy mindegyik minnow formájú, azaz hosszúkás, keskeny testű csali, mivel ilyenkor ez a forma a ragadozók számára a kulcsinger, másmilyen alakú csalival nemigen foglalkoznak.

1. Dorado Tender 9F

Senkit ne tévesszen meg, ez nem a balingyilkos wobbler, hanem annak a nagyobb, de ÚSZÓ változata. A felszín alatt húzható minnow csali, ami nem csak küszíváskor jó süllőre, de nyáréjszakai folyóvizi, kőrugany-végi süllőpergetésre is jó választás.

2. Rapala J-7

Ezt a kétrészes wobblert most a Balatonon nagyon eszik a süllők és a balinok. Előnye, hogy erős rezonanciája miatt éjjel is könnyen be tudják azonosítani a ragadozók, így kevésbé vétik el a támadást, mint más, kevésbé verető wobblerek esetén.

3. Hegemon Blejk 7.5F

Ez is egy eredetileg balinra tervezett csali úszó, süllőre is dobható variánsa. Kevésbé rezonáló, hangtalan veretése és természetes színei miatt inkább nappali küszívásos pergetésre ajánljuk!

4. Rapala X-Rap 8

Az X-Rap a Rapala egyik leguniverzálisabb csalija, amit küszíváson nappal és éjjel is bátran használhatunk. Határozott mozgása és a testében elrejtett golyók által kibocsátott rezonancia éjjel is jól támadható csalivá teszi! Nappal a természetes színeket használjuk, fényváltáskor és éjjel a rikítóbbakat.

5. Sebile Swingtail Minnow 7F

Szintén egy kifejezetten éjszakai küszívásra ajánlott csali. Kétrészes, erősen verető minnow, amit az erős rezonancia révén éjjel jól be tudnak azonosítani a ragadozók. A küszívás időszakát leszámítva, az év többi szakában harcsára és csukára is bevált csali.

6. Dorado Stick 6F

Mikor a küszívást egy váratlan hidegfront szakítja meg, és a küszök kissé mélyebbre húzódnak, de még egyben marad a csapat, a ragadozók is alsóbb vízrétegben (de továbbra is partközelben) táplálkoznak. Ilyenkor érdemes olyan minnow csalival horgászni, amikkel elérjük a méteres mélységet. A Dorado Stick ilyen.

7. Savage Gear Prey 7.1 SP

Egy rövid úton legendássá vált minnow alakú wobbler, ami rendkívül jól működik a nagyobb tavakon is, de folyóinkban is úgy balinra, mint süllőre. Suspending, azaz vízközt lebegű típus. Ha a Balatonra mész, legyen nálad!

+1 Rapala SSR-5 és SSR-7

Egy kissé kilóg a fenti listából, mivel a Rapala Shallow Shad Rap-je a minnow formánál magasabb hátú wobbler, ám erőteljes rezgése küszíváson is remekül működő csalivá teszi. Éjszaka is bátran használjuk, a süllők és a balinok (na meg a harcsák) meg fogják találni!

----

Reméljük, tudtunk segíteni a csaliválasztásban. Küszívásos pergetésre fel!

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

D.A.M. XTherm Winter 2 részes vízálló, halk thermoruha szett 45
hirdetés
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
D.A.M. XTherm Winter 2 részes vízálló, halk thermoruha szett 45

hirdetés