Horgász akciók 920

3 tévhit a Nanofil zsinórokról

Sokan kipróbálták, és még több halat fogtak vele. Sokan kipróbálták, és csalódtak benne. Összeszedtük a három leginkább félreértett dolgot a Nanofil zsinórokról.

A nanofil félig fonott, félig monofil zsinór

Nem. A nanofilban semmiféle fonás nincsen. A nanofil zsinórban sok száz nanoméretű Dyneema szál fut párhuzamosan egymás mellett. Ezeket a párhuzamos, nyúlásmentes szálakat veszi körbe egy monofilhoz hasonló külső bevonat, ami könnyebb kezelhetőséget, nagy dobástávolságot biztosít.

A nanofil zsinórt pergetéshez gyártották

Nem. Békéshalas horgászatban éppúgy hasznát vehetjük, mint pergetésben, de csakis olyan - főleg úszós - módszereknél, ahol a zsinór nincs kitéve kopásnak, sérülésveszélynek. Rakósbotos vagy spiccbotos horgászatnál, esetleg bolognai módszernél kiválthatjuk vele a monofil zsinórt, hiszen a szakítószilárdsága körülbelül háromszorosa egy átlagos (monofil) damilénak.

A nanofillal több halat lehet fogni

Nem feltétlenül. Ezt a zsinórt csakis az ügyesebb horgászoknak ajánljuk. A nanofil zsinórok előnyeit csak bizonyos helyzetekben (nyílt, akadómentes vízen) és csak tapasztalt horgászok tudják halfogásra váltani. Ha kevésbé tapasztalt horgász vagy, akkor elkerülhetsz néhány bosszúságot, ha egyelőre inkább a hagyományos fonott zsinóroknál maradsz.

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

Eloke zsinorkent hasznalom, mivel a nagyon vekony is igen nagy szakito szilardsagu.Szerinem nagyon jo....

7
hirdetés (x)
astur
5 éve

Én mostanában kezdtem el kóstolgatni. Sokáig halogattam a beszerzését, mert elbizonytalanítottak a "negatívumai", amikről lehetett hallani. Aztán vettem itt az apróban egy orsót, aminek 0,8 - 0,10-körüli, piros nano volt a dobján.

Amikor először dobtam vele egy 5-6g körüli jiget, mondom f@sza, elszakadt mindjárt az első dobásra; DE NEM!!! Annyira nulla a felületi ellenállása, hogy egyszerűen nem éreztem a gyűrűkön a súrlódást. Ehhez képest a 0.06-os fonott úgy szól mint a láncfűrész!!! A bevontatás során úgyszintén sokkal érzékenyebb, jobban érezni a szereléket. Halat még nem fogtam vele, nagy terhelést nem kapott, gányos pályán sem szerepelt még, de a kezdeti kiváló tapasztalatok alapján ahol csak lehet használni fogom.

6
tisza444
5 éve

Szó, szerint új dimenzió a gumizásban.
3-4 éve használom és már mindig használni fogom. Nagyon sok halat fogok vele.
Sohasem szakadt még el akció közben. Megfelelő bot és fékbeállítás a kulcs és persze kivétel nélkül mindig csomómentes kapcsot használok hozzá és fluorocarbont előkét. Kezdőknek semmiképpen nem ajánlanám. Haladóknak viszont jó szívvel!!!

5
70cm...:)70cm...:) (fikanick)
6 éve

a nanoval új dimenziók nyílnak meg a pergetőhorgászatban, ha valaki nem boldogul vele, az magában keresse a hibát...nincs miről beszélni...

4
Fishmageddon
6 éve

Rosszul érted.

3
leventin
6 éve

Ha jól értem akkor ne akadjak vele ne tegyem ki súrlódásnak ne törjem meg a burkolatát és akkor használható. Ezzel az erővel X-elek egyet itthon majd felbontok egy sört és elképzelem hogy milyen jót pecáztam. 1961-ben embert küldtünk a világűrbe és még itt tartunk?

2
Fishmageddon
6 éve

Két év után újra kipróbáltam, és működik.
Szerintem azt b....tam el anno, hogy nem a célnak megfelelő helyen horgásztam vene (Dunai kövezés).
Most a Balatonon lazán kétszer akkorát dobok vele, mint a sima fonottal. Persze nincs akadó...

1
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
D.A.M. XTherm Winter 2 részes vízálló, halk thermoruha szett 45

hirdetés