Horgász akciók 920

3 tévhit a Nanofil zsinórokról

Sokan kipróbálták, és még több halat fogtak vele. Sokan kipróbálták, és csalódtak benne. Összeszedtük a három leginkább félreértett dolgot a Nanofil zsinórokról.

A nanofil félig fonott, félig monofil zsinór

Nem. A nanofilban semmiféle fonás nincsen. A nanofil zsinórban sok száz nanoméretű Dyneema szál fut párhuzamosan egymás mellett. Ezeket a párhuzamos, nyúlásmentes szálakat veszi körbe egy monofilhoz hasonló külső bevonat, ami könnyebb kezelhetőséget, nagy dobástávolságot biztosít.

A nanofil zsinórt pergetéshez gyártották

Nem. Békéshalas horgászatban éppúgy hasznát vehetjük, mint pergetésben, de csakis olyan - főleg úszós - módszereknél, ahol a zsinór nincs kitéve kopásnak, sérülésveszélynek. Rakósbotos vagy spiccbotos horgászatnál, esetleg bolognai módszernél kiválthatjuk vele a monofil zsinórt, hiszen a szakítószilárdsága körülbelül háromszorosa egy átlagos (monofil) damilénak.

A nanofillal több halat lehet fogni

Nem feltétlenül. Ezt a zsinórt csakis az ügyesebb horgászoknak ajánljuk. A nanofil zsinórok előnyeit csak bizonyos helyzetekben (nyílt, akadómentes vízen) és csak tapasztalt horgászok tudják halfogásra váltani. Ha kevésbé tapasztalt horgász vagy, akkor elkerülhetsz néhány bosszúságot, ha egyelőre inkább a hagyományos fonott zsinóroknál maradsz.

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal