Horgász akciók 920

3 előny, amit akkor tudsz kihasználni, ha cseburaskával horgászol

Na de mi is az a cseburaska (cheburashka), kérdezik sokan. Ez egy speciális ólomfej, ami a pergetőhorgászok körében egyre nagyobb tábort hódít meg. A hagyományos jigfejjel (népies nevén twiszterfejjel) ellentétben itt a horog és az ólom nincsen egybeépítve, így a cseburaskán szabadon cserélhetők a horgok.

1. Természetesebben, szabadabban mozog

Kialakítása miatt az ólomfej és a csali egymástól függetlenebbül mozog, emiatt a plasztik sokkal élethűbb, természetesebb mozgásra képes. Ráadásul a víznyomás sokkal kevésbé hat így a szerelékünkre, aminek köszönhetően kisebb súlyokkal is meg tudjuk horgászni ugyanazt a területet, így a halak is kisebb ellenállást éreznek.

2. Könnyen variálható

Mivel a cseburaskafej és a horog szabadon, kedvünk szerint párosítható, így sokkal kevesebb holmiból sokkal több variációt össze tudunk rakni. Veszünk különböző méretű fejeket és különböző méretű horgokat és máris le tudunk fedni minden helyzetet (pl. nagy fejhez kis horog, stb.). Nem utolsósorban a plasztikcsalikat a horgon hagyhatjuk, amikor nehezebb fejre váltunk, így nem kell nyúzni a gumikat.

3. Könnyebben kijön az akadóból

A fixen szerelt jigfejekkel szemben a cseburaskát, ha leakad, az ólomfej mozgatásával több esetben ki tudjuk ügyeskedni az akadóból. Kevesebb beszakadás, kevesebb bosszankodás, több hal.

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

kajakcanoe
9 éve

8
astur
9 éve

7
hirdetés (x)
aspius82
9 éve

6
papp.gyuri
9 éve

5
papp.gyuri
9 éve

4
papp.gyuri
9 éve

3
papp.gyuri
9 éve

2
aspius82
9 éve

1
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Kiárusítás

hirdetés