Horgász akciók 920

3 előny, amit akkor tudsz kihasználni, ha cseburaskával horgászol

Na de mi is az a cseburaska (cheburashka), kérdezik sokan. Ez egy speciális ólomfej, ami a pergetőhorgászok körében egyre nagyobb tábort hódít meg. A hagyományos jigfejjel (népies nevén twiszterfejjel) ellentétben itt a horog és az ólom nincsen egybeépítve, így a cseburaskán szabadon cserélhetők a horgok.

1. Természetesebben, szabadabban mozog

Kialakítása miatt az ólomfej és a csali egymástól függetlenebbül mozog, emiatt a plasztik sokkal élethűbb, természetesebb mozgásra képes. Ráadásul a víznyomás sokkal kevésbé hat így a szerelékünkre, aminek köszönhetően kisebb súlyokkal is meg tudjuk horgászni ugyanazt a területet, így a halak is kisebb ellenállást éreznek.

2. Könnyen variálható

Mivel a cseburaskafej és a horog szabadon, kedvünk szerint párosítható, így sokkal kevesebb holmiból sokkal több variációt össze tudunk rakni. Veszünk különböző méretű fejeket és különböző méretű horgokat és máris le tudunk fedni minden helyzetet (pl. nagy fejhez kis horog, stb.). Nem utolsósorban a plasztikcsalikat a horgon hagyhatjuk, amikor nehezebb fejre váltunk, így nem kell nyúzni a gumikat.

3. Könnyebben kijön az akadóból

A fixen szerelt jigfejekkel szemben a cseburaskát, ha leakad, az ólomfej mozgatásával több esetben ki tudjuk ügyeskedni az akadóból. Kevesebb beszakadás, kevesebb bosszankodás, több hal.

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

kajakcanoe
6 éve

Anno még én is frenetic-et vettem, mert éppen az volt, mikor benéztem egy útszéli kis horgászboltba már fogalmam sincs, hogy miért.... Felejtős. Csak az excentrikus a jó, legyen az gömb, vagy vasaló formájú.

8
hirdetés (x)
astur
6 éve

Nekem valami nevenincs gyártmány van, tök közepén van a hasíték. Nem is volt eddig hozzá sok bizodalmam, de ma feltettem egy 8g-osat egy 8cm-es mann's gumihalhoz. Lassú folyásban, közepes tempójú bevontatásnál nem pörgött be, de a szokásos farokrisza mellett kapott egy támolygó, oldalra dölöngélő mozgást, ami akár még hasznos is lehet a kapás kiváltásában.

7
aspius82
6 éve

Köszi az infót. Pontosan ezért kérdeztem, mert olyanom van ( azt hiszem az is frenetic) ami "átbillenti" a műcsalit.

6
papp.gyuri
6 éve

Bocs Fishing time! de ez az igazság...

5
papp.gyuri
6 éve

szóval az az igazság hogy nem a legjobb....bepörgeti egy jobban verető gumi...főleg a kicsiket, én vettem 3 grammtól fölfelé 10 grammig....

4
papp.gyuri
6 éve

ill. igen...:)

3
papp.gyuri
6 éve

nem

2
aspius82
6 éve

Sziasztok!
Érdeklődöm hogy a webshopban kapható frenetic mizugami cheburashkában a drót központosan van vagy sem? Üdv: Laci

1
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
D.A.M. XTherm Winter 2 részes vízálló, halk thermoruha szett 45

hirdetés