Horgász akciók 920

4+1 tipp halfüstöléshez

A tél egyik slágerterméke az asztali halfüstölő, aminek segítségével 20 perc alatt remek füstölt hal készíthető. Akár karácsonyi családi halfüstölést tervezünk, akár a vízpartra visszük le a füstölőt, hogy peca közben friss füstölt halat eszegessünk, érdemes odafigyelni pár dologra.

1. Kellékek

A halfüstölő beüzemeléséhez szükséged lesz két fontos kellékre, ezek nélkül nem tudod használni a halfüstölőt. Kell bele fűrészpor, ezt fél kilós kiszerelésben lehet kapni és jópár (legalább 20) alkalomra elég lesz. Ezen kívül kell vásárolnod denaturált szeszt ezt bármelyik barkácsboltban, OBI-ban, háztartási boltokban be tudod szerezni, ezer forint körüli összegbe kerül egy egyliteres flakon, ez is elég lesz pár füstölésre. Ha karácsonyra veszed a füstölőt és ki is akarjátok egyből próbálni, ne felejtsd el ezeket a kellékeket!

2. Ne sajnáld a sót!

A halakat füstölheted egészben, de füstölhetsz filét is az asztali halfüstölőben. Akármelyiket is teszed, füstölést előtt sózd meg jó alaposan a halat. Ha beirdaltad, nyugodtan dörzsöld bele a vágásokba is, nem kell félni attól, hogy elsózod.

3. Fűszerek és pácolás

Az asztali halfüstölővel nem szükséges előkészítened a halat, kifogás után akár egyből füstölheted is. Ha szeretsz különböző pácokkal és pácsókkal kísérletezni, ennek sincs akadálya: pácold be a halat néhány órára vagy egy éjszakára, mielőtt felfüstölöd. Ha pedig csak egy gyors halfüstölést akarsz összehozni, sózd be vastagon a halat, szórj rá feketeborsot, dobd be a füstbe és 20-25 perc múlva már kóstolhatod is a füstölt halat.

4. Haladó halfüstölőknek

Ha már haladó halfüstölő vagy, gyakorlottan bánsz a füstölt csukával és a fűszerekkel, a következő lépés a füstölt húsok, füstölt sajtok és kolbászok készítése. Ezeknek a füstölése több időt is igénybe vehet: míg a halak (vastagságtól függően) 20-30 perc alatt elkészülnek a füstölőben, a húsok és a sajt akár egy órán keresztül is állhatnak a füstben.

+1. Ne füstöld tele a lakást

Bár néhol azt olvasni, hogy zárt térben is használható, azért jobban teszed, ha a füstölés idejére kiteszed a füstölőt az udvarra vagy az erkélyre, ha nem akarod Karácsonykor telefüstölni a lakást. Vigyázz, ha a borszezszégők feltöltésekor kilöttyen a denaturált szesz, a füstölő begyújtásakor meggyulladhat az asztal.

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

D.A.M. XTherm Winter 2 részes vízálló, halk thermoruha szett
hirdetés
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Prologic Cruzade horgász szék

hirdetés