Horgász akciók 920

Területi engedélyek és jegyárak, 2014.

Megjelent a 2020-as közép-dunai területi engedély, és az idei szigorítások a horgászokban igencsak vegyes érzelmeket keltenek. Felemelt méretkorlátok, felső méretek, éves darabszám-kvóta és kíméleti területek, feloldott szonártilalom: a horgászok jó része örül a szigorításnak, sokan viszont nem értenek egyet velük. Nézzük át a legfontosabb szabályokat! Tovább »

A Duna-ág horgászai számára az év vége legfontosabb kérdése az, hogy a következő évben mennyiért és milyen feltételekkel hódolhatnak szenvedélyüknek. Jelen cikkünkben a lényegesebb változásokat szedtük csokorba. Tovább »

Miért van szükség a horgászkártyára? Mire tudják a horgászok használni a horgászkártyát? Mikor lép életbe a horgászkártya, ki kötelezett a regisztrációra és a horgászkártya kiváltására? Miért érdemes már 2018-ban regisztrálni? Tovább »

Már 2018. szeptember 1-jétől elérhető lesz a Magyar Horgászkártya, amely 2019. január 1-jét követően azonnal kiváltja a jelenlegi papír alapú horgász igazolványt, majd a kapcsolódó szövetségi elektronikus alkalmazásokkal fokozatosan egyszerűbbé és gyorsabbá, valamint átláthatóbbá teszi az ügyintézést és az adminisztrációt. Tovább »

A legfontosabb változás a balin kiemelt védelme, emellett bővül a kirívónak minősített szabályszegések köre. 6 új ponttal bővül, és 2 pontban módosul a Balatoni Horgászrend 2018-tól, de ezek többsége csak kisebb változást jelent. Tovább »

Akinek betelt a 100 darabos éves kvóta és második éves területit venne a Balatonra, az dupla áron tudja megvenni. Tovább »

A Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. az alábbi felhívást tette közzé. Tovább »

A Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. által felajánlott napijegyek közül újabbat sorsolunk ki! Az alábbiakban leírjuk, hogyan indulhatsz a sorsoláson. Tovább »

DAM XTherm termoruha szett 640 34e
hirdetés

Az ország egyik legszebb nagy horgásztava a Pilisvörösvár melletti Háziréti horgásztó. A 25 hektárosnak tartott tavat a Pilisből eredő patakból duzzasztották még a rendszerváltás előtt. A hely rendben van tartva, a szelesebb völgyben mindig friss a levegő, évtizedek óta elég kedvelt horgászhely, maga a főhorgászunk, Áder is jól ismerheti. Tovább »

Örömmel számolunk be arról, hogy a Tisza-tóra érvényes 2017. évi területi jegyek már december óta kaphatóak bizományosainknál, és ezek árai nem emelkedtek. Tovább »

Az elmúlt hetekben több egymásnak ellentmondó, illetve pontatlan híresztelés is megjelent a jövő évi tiszai területi engedélyekkel kapcsolatban. Tovább »

Rémhírek terjednek a Facebook-on a 2017-es évi területi jegyárakkal kapcsolatban, ezért összeszedtük azokat az információkat, amiket biztosan lehet tudni. Tovább »

A halászati őrök egyelőre csak figyelmeztetnek. Tovább »

Nyíregyháza – Többoldalú megállapodás született a MOHOSZ, a megyei szövetség és a Szabolcsi Halászati Kft. között. Tovább »

Április 1-től újra elérhető lesz a korábbi "országos" jegyhez hasonló területi engedély. Újdonság, hogy a Tisza-tó is újra felkerült a listára. Tovább »

Évekig emelték Tasson a területi engedély árát, idén lényegesen olcsóbb lett. Tovább »

A Magyar Országos Horgász Szövetség a részére kijelöléssel történő átengedéssel érintett halgazdálkodási vízterületek alhaszonbérbe adásának folyamata tárgyában ezúton tájékoztatja a Horgászokat és az Egyesületeket: Tovább »

A Magyar Országos Horgász Szövetség közzé tette albizományosainak listáját. Tovább »

A halgazdálkodásról szóló törvény ez évtől a pecások érdekeit tekinti elsődlegesnek a halászokkal szemben, s ezentúl főleg a horgászszervezetek végzik a természetes vizek hasznosítását. Tovább »

A Magyar Országos Horgász Szövetség és tagszervezetei által kezdeményezett jogszabályi változások hatályba lépése miatt a 2016. évi új típusú - egy dokumentumba egyesített - állami jegy-és fogási napló várhatóan legkorábban január hónap közepén lesz kapható az egyesületekben. Az új állami jegy - és fogási napló a jogszabályi változások miatt jövő évtől kizárólag a MOHOSZ-hoz tartozó horgászegyesületekben lehet megvásárolni. Tovább »

Elérhetőek a 2016-os Tisza-tavi horgászjegyek a horgászboltokban és kikötőkben. A megszokott értékesítési helyeken kívül Horgászati központban is megvásárolhatóak az engedélyek. A 2015-ös állami horgászjegyek érvényessége 2016. január 31-jéig tart, így nincs akadálya annak, hogy időben beszerezzék horgászaink az új jegyeket. Felhívjuk olvasóink figyelmét arra, hogy akik 2016-os területi jeggyel horgásznak, azokra már az új 2016-os Tisza-tavi horgászrend szabályai vonatkoznak. Érdemes tehát kihasználni akár a január hónapra vonatkozó 7-17 óráig tartó horgászati lehetőséget, vagy akár azt is, hogy az új szabályok szerint a harmadik megfogott méretes kősüllő megtartható. Tovább »

Sikerrel zárult az a kizárólag gépbeszerzésre irányuló intézkedés, amelyet november 20. és 25. között nyitott a Miniszterelnökség. A Halászati Operatív Program 2. prioritási tengelyén keletkezett plusz forrás igénybevételére 48 ügyfél nyújtotta be kérelmét, melyek közül a Miniszterelnökségen működő Irányító Hatóság összesen 42 darab kérelmet támogatott, mintegy 415 millió forint értékben. Tovább »

Kismértékben emelkedik az ára a Tisza-tavi horgászjegyeknek, melyek az utóbbi években változatlan összegért voltak beszerezhetőek. Az éves jegyek továbbra is 13 hónapig jogosítanak horgászatra, a felnőttek éves jegye pedig két részletben is kiváltható. Tovább »

A halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló 2013. évi CII. törvény értelmében a halfogásra jogosító okmányok a személyazonosító okmány, az állami horgászjegy (vagy turista állami horgászjegy), a fogási napló és a területi jegy. Tovább »

A Balatoni Horgászrend 3. pontja értelmében kirívó vagy ismétlődő szabályszegés esetén a szabályszegő horgász a balatoni területi jegy váltásától hosszabb időtartamra eltiltható. Az alábbiakban részletezzük, mit értünk kirívó és ismétlődő szabályszegés alatt, és ezért milyen büntetésre számíthat az elkövető. Tovább »

Nem változnak a Tisza-tavi horgászjegy-árak 2015-ben sem, az éves 2016. január 31-ig érvényes. Tovább »

Összeszedtük a magyarországi Duna összes szakaszának 2015. évi horgász területi engedélyárait. Tovább »

A Magyar Országos Horgász Szövetség által kezelt Velencei-tó 2015. évi területi engedélyárakról itt tájékozódhat. Tovább »

A balatoni, kis-balatoni és nyugati-övcsatornára érvényes területi horgászjegyek árai a tavalyi évhez képest nem változtak! Tovább »

2015. évi tiszai horgász területi engedély árak, továbbá: Maros, Körös, Zagyva, Lisztes, Sárgás... Tovább »

Az állami jegy új érvényességi ideje január 31, a legtöbb vízkezelő ehhez igazította területi engedélyének érvényességét, így tett a KEMHESZ is. Tovább »

Változtak az Ráckevei (Sorokásri) Duna-ági horgász területi jegyárak - értesültünk a Szövetség honlapjáról. Tovább »

Figyelem, az új szabályozás miatt 2015. januárjában különböző horgászrend vonatkozik az éves területi jegyesekre. Tovább »

Facebook-os játékunkban 3 darab 3 napos Tisza-tavi területi engedélyre váltható utalványt, amiket a Tisza-tavi Sporthorgász K. N. Kft. ajánlott fel. Tovább »

Összesen 8787-en regisztráltatták magukat az idén a turista horgászok számára létrehozott új online rendszerben, az úgynevezett állami turista horgászjegyet pedig ténylegesen 3912-en váltották ki. Tovább »

Jó hír a Dráva folyó Baranya megyei szakaszán horgászóknak: a Horgász Egyesületek Baranya megyei Szövetsége megállapodott a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatósággal, 2015 évben a felnőtt éves területi engedéllyel együtt töltésközlekedési engedélyt is kapnak a horgászok. Tovább »

Sokan azzal sincsenek tisztában, hogy melyik díjat kinek és mire fizeti. Most részletesen leírjuk, hogy mi mennyibe kerül. Tovább »

Eddig hatalmas adminisztrációs teherrel sújtották, talán inkább elrettentették azokat, aki ki szerették volna próbálni a horgászatot, de nem csak nekik, hanem a külföldieknek is könnyedséget jelenthet a korábban horgászszervezeti tagsághoz kötött, némileg bürokratikus kényszer. Tovább »

A 2013 decemberében hatályba lépett 133/2013. (XII. 29.) VM rendelet első komolyabb módosítása máris aktuálissá vált! A változások egy része a mindennapi horgászatunkra és az azzal kapcsolatos adminisztratív kötelességekre is hatással van! Tovább »

Halőri intézkedés közben került sor a nem mindennapi incidensre vasárnap a Deseda víztározón. Tovább »

Halászati szövetkezetek, és horgász szövetségek víztérkódjai. Tovább »

A korábbi évek gyakorlata alapján idén újra készült közös jegy a horgász szövetségek vizeire, mint például Velencei-tó, Fehérvárcsurgó, fővárosi Duna, Atka, Ipoly, Kunsági és Fűzvölgyi-főcsatorna, RSD stb... Tovább »

Együttes horgász területi engedélyt adtak ki a halászati vállalkozások, vízkezelők. Közel egy tassi engedély árából horgászatunk vele a Balatonon, szinte a teljes Tiszán, és Dunán is. Tovább »

2014-től az állami fogási napló „fogás- összesítő táblázat”-ában fel kell tüntetni a nyilvántartott halgazdálkodási vízterület megnevezését, valamint a területi jegyen szereplő víztérkódját. Tovább »

2014-től az állami fogási napló „fogás- összesítő táblázat”-ában fel kell tüntetni a nyilvántartott halgazdálkodási vízterület megnevezését, valamint a területi jegyen szereplő víztérkódját. Tovább »

Hétfőtől kaphatók a 2014-es nem akciós éves és időszaki balatoni területi jegyek, vasárnap éjfélig érvényesek a 2013-asak! Az előttünk álló hétvégén is elfogadják még halőreink a 2013-as balatoni területi éves jegyeket. A 2014-es nem akciós éves és időszaki (napi, háromnapos, tíznapos) jegyeket pedig hétfőtől lehet megvásárolni. Tovább »

Az idei évtől már a fogási naplót - az állami jegyhez hasonlóan - a nem a horgász szövetség adja ki, hanem a halászati hatóság. A változások a fogási napló kitöltését is érintik, most végig vesszük, hogyan kell ezt szabályosan vezetni. És jó tudni, hogy az idei évtől a napló leadási határideje február 28., de aki nem adja le, az is válthat állami jegyet, viszont dupla, 4000 forintos áron. Tovább »

Jó hír, hogy 2014-ben is megvásárolhatóak lesznek a Tisza-tavi jegyek pihenőkártyás fizetéssel. Tovább »

Desedai, és Töröcske tavi engedélyárak 2014-ben. A 2013-as éves jegyek 2014. január 15-ig érvényesek. SZÉP kártyával megvásárolhatóak az engedélyek. Tovább »

Szabocs-Szatmár-Bereg, Vas, Csongrád, Baranya, B.A.Z., Hajdú-Bihar megye, valamint Körösvidéki, Közép-Tisza vidéki szövetségek vizei. Tovább »

Komárom-Esztergom Megye, Zala Megye, Bács-Kiskun Megye, Heves Megye, Nógrád Megye, Fejér Megye, és Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség vizeire. Tovább »

A két megyei területi szövetség megállapodása révén létrejött egy közös területi engedély. Tovább »

További 2013-as területi engedélyeket hosszabbítottak meg a jövő évre. Tovább »

2014. évi horgászengedély árak a Tiszára. Táblázatunk folyamatosan frissül... Tovább »

Meghosszabbították a 2013-as évi éves területi engedélyek érvényességét. Tovább »

Nőttek a Velence-tavi területi engedélyek árai is. Tovább »

A győri Dunára, és a megyei horgász szövetség vizein is hosszabbították a 2013. évi területi engedélyek érvényességét. Tovább »

A dunai területi engedélyek többnyire jelentős mértékben növekedtek. Tovább »

Megjelent a Magyar Közlöny 2013. december 29-i számában az év közben hatályba lépett új halászati törvény Végrehajtási Rendelete (VhR). Hivatalos nevén "A videkfejlesztési miniszter133/2013. (XII. 29.) VM rendelete a halgazdálkodás és a halvédelem egyes szabályainak megállapításáról". Tovább »

Nem változtak a 2014-es évre vonatkozó területi engedélyárak a Balatonra. Tovább »

2013. évi éves Dunaági területi engedélyek úgyszintén 2014. január 31-ig érvényesek a jelzett törvény és vonatkozó Vhr. rendelet előírásai alapján. Tovább »

A januári horgászat előfeltétele, hogy a horgász rendelkezzen előző évi fogási naplójával. A Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége a 2013. évi Atkára és Maty-érre szóló éves területi engedélyek, a gyermek területi engedély érvényességét 2014. január 31-ig kiterjeszti. Tovább »

Ezúton tájékoztatjuk a Duna-ági horgászokat, hogy a 2014. évben az éves Duna-ági felnőtt területi jegy ára 21.000.- Ft lesz. Az állami horgászjegy 2.000.- Ft-ba kerül, a szövetségi tagsági bélyeg ára is változatlanul 2.000.- Ft. Ezeken felül fizetendő a fogási napló (200.- Ft), valamint az egyesületi tagdíj, amely egyesületenként változó. Tovább »

Az új halászati törvény végrehajtási rendeletét még mindig nem fogadták el, s addig a jövő évre nem tud állami horgászjegyet forgalmazni a szövetség. Tovább »

Nem emelkednek a Tisza-tavi horgászjegyek árai 2014-ben, sőt az ifjúsági jegyek ára jelentősen csökken, valamint új jegytípusokat is bevezet társaságunk. A november végi taggyűlésünk gyakorlatilag változtatás nélkül jóváhagyta a kft. által előterjesztett jegytípusokat és azok árait. Tovább »

Drasztikusan emelik jövőre a területi engedélyeket. Nagyjából 60 folyam-kilométernyi Dunát kezelő kft. annak ellenére, hogy tavaly nyereséges évet zárt, idén újra drasztikusan emeli a dunai jegyek árát. Tovább »

2013. szeptember 1-től hatályba lép az új törvény, ez teljesen eltér az eddigi, 1997. évi halászatról és horgászatról szóló törvénytől. Minden horgászt érint. A törvény teljes tartalmát alább olvashatják. Tovább »

 

Friss fórumtémák:

Hirdessen nálunk
Tovább a Fishing Time-ra »
DAM XTherm termoruha szett 1200 34e

hirdetés