Őszi-téli ruhavásár 2.

A TICA csúcstechnológia titkai – GG100 a világ egyik legjobb harcsázó orsója

Sokan hallották már a TICA márkanevet, de kevesen tudják, hogy a világ legjelentősebb horgászcikk piacain, mint USA, Japán, Ausztrália a TICA márka már 30 éve egyet jelent a megkérdőjelezhetetlen csúcsminőséggel és a legmagasabb fokú műszaki innovációval, amit számos szabadalom is alátámaszt (IOS zsinórcsévélési Rendszer, RRB- Korrózióálló csapágyak, Kibernetikus Merevített Vázrendszer).

Az egyik ilyen szabadalom a Kibernetikus Merevített Vázrendszer, röviden CFS. Az orsó váza a repülőgépgyártásban használt kiváló minőségű alumínium központi vázra épül fel. Ettől az orsó olyan erős, stabil és robosztus lesz, mintha az egész fémből készült volna, de az orsó mégis könnyű marad! Két oldalról szerelik be a belső alkatrészeket, mint a meghajtást, dobemelő rendszert, stb. A központi teherviselő elemet két oldalról ütésálló, könnyű ABS grafitból készült lemezekkel zárják le pormentesen. Ilyen vázrdsenzer került a világ egyik legjobb harcsázó orsójába, a TICA CYBERNETIC GG100-ba is!IOS azaz Intelligens Dobemelő Rendszer (egy másik TICA szabadalom), a hagyományos dobemeléssel szemben ez a rendszer csökkenti a főtengely álló idejét az alsó és felső holtponton. Ezáltal csökken a meghajtásra és a főtengelyre ható terhelést és sokkal szebb lesz a zsinór csévélése, így a dobások távolsága is megnő. Az IOS a megszokott bütykös fogaskerék mellett tartalmaz egy második segéd tárcsát, amely egy elliptikus pályán mozogva rövidíti le a főtengely holtponti idejét.

RRB - Korrózióálló csapágy, szintén a TICA egyik szabadalma. A csapágyakban a golyók speciális felületkialakítást, kezelést kaptak. A golyók nagy molekula sűrűségűek, és telítve vannak korrózióálló molekulákkal. Ennek eredményeképp a TICA által használt csapágyak 10x ellenállóbban a rozsdával szemben, mint a hagyományos csapágyak. Egy másik haszna a csapágygolyók nagy molekula sűrűségének, hogy így azok rendkívül sima és kemény felületűek. Ez csökkenti a golyókat tartó kosár, a csapágyházba vágott vezető sín és a golyók között fellépő súrlódást is. Ezekből a csapágyakból 8db került beépítésre a GG100 harcsázó orsóba. Természetesen az orsó ezek mellett rendelkezik azonnali visszaforgás gátlóval is.CBB, azaz Megnövelt súrlódási felülettel és együtthatóval rendelkező, karbon-lamellás fékrendszer ragadás és rángatás mentesen, sokkal finomabban állítható be, mint a hagyományos filcfékek. Ez köszönhető a mikro fékbeállításnak, és a különleges lamelláknak, melyek karbonból készültek és az átmérőjük 29mm, ami közel 10mm-re múlja felül a vele megegyező méretű, de hagyományos fékkel rendelkező orsó lamelláinak méretét. A karbon lamellák egy teljesen vízhatlan házban helyezkednek el, megkímélve így a lamellákat és fékrendszer többi elemét a víz és a por-rongáló hatásaitól. A fék-ház lezárását nagyon egyszerűen oldották, meg. A ház felső harmada ék alakú, amelybe a dob rögzítésekor belesimul a fék-állítócsavar alsó részére elhelyezett szimering gyűrű, ezzel lezárva a házat.

Végezetül néhány szó az orsóról.
A GG100 jelenleg az egyik legerősebb és legjobb harcsázó orsó. Az orsó legfontosabb teherviselő elemei fémből készültek. A főtengely vastag, rozsdamentes acél, melynek vastagsága 6mm. Az orsónak 2 db fém dobja van melyek kapacitása 0,50mm/360m. A kapitális halak kicsörlőzésében erős, nagyméretű fém-hajtókar és az arra csatlakoztatott jó fogású, nagyméretű, csúszásmentes hajtókargomb gondoskodik. A zsinórvezető görgő nagyméretű és dupla kopásálló bevonattal lett ellátva, hogy a dobáskor és a kicsörlőzéskor fellépő nagy súrlódást csökkentse, ezzel is védve és meghosszabbítva a zsinórunk élettartamát.

 

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

HamoSapiens
5 éve

Érdekel a két orsó.

3
hirdetés (x)
macikakutya
5 éve

Rédai Istvánnak üzenem, hogy 3-4 éve már kapható. Nekem is van még 2db. új, és ha érdekli eladhatom.

2

Ez egy csúcs minőség, de az áráról nem olvastam még sehol. Ha lehetne róla többet tudni, nagyon jó lenne. Mikor kerül nálunk forgalomba, és az ára mennyi lehet. Hol lehet megtekinteni...

1
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
C-protekt

hirdetés