Horgász akciók 920

Silstar Tierra orsósorozat (1. rész)

A cikksorozatunk első részében a TIERRA nyeletőfékes távdobó és feeder orsóit vesszük górcső alá. Az orsók a már több éve jól teljesítő hátsó fékes orsó továbbfejlesztett változatai.

A ház karcsúbb és kecsesebb lett, az új nyeletőfék rendszer beépítésekor fontos szempont volt a megbízható működés mellett a hatékony és tartós fékhatás elérése. A multi disc rendszerben használt filclamellák kiváló minősége garantálja a hosszú élettartamot, a megfelelő fékhatást és a letapadás nélküli működést.

A TIERRA FS távdobó orsó főbb jellemzői: 3db rozsdamentes csapágy, 1db azonnali visszaforgás gátló csapágy, 1db nyújtott könnyített távdobó alumínium dob, 1db grafit pótdob.

A TIERRA FEEDER FS orsó főbb jellemzői: 5db rozsdamentes csapágy, 1db azonnali visszaforgás gátló csapágy, 1db feeder fémdob és távdobó grafit pótdob.

Az orsóházak ütésálló ABS grafitból készültek, formájuk eltérő. Mindkét orsó szériában nyelető fékrendszer, nagyméretű bevonatolt zsinórvezető görgő, rozsdamentes acélból készített főtengely, rotor kiegyensúlyozó rendszerek dolgoznak. Az orsók dobjának pereme bevonatolt, ezzel is csökkentve a zsinór súrlódását dobáskor és visszacsévéléskor, valamint így már valóban kihasználható a nyújtott dob előnye távdobáskor.

A TIERRA FS távdobó orsó áttétele 5,2:1, a TIERRA FEEDER FS orsóé pedig 5,0:1.

Amint a főbb jellemzőkből is látszik, jól összerakott és átgondolt orsókról van szó. Minden olyan szerkezeti elem megtalálható bennük, ami egy jól használható, jó minőségű nyeletőfékes orsóhoz szükséges. Az orsók megbízhatóságát bizonyítja, köszönhetően a kiváló minőségnek, hogy nagyon ritkán fordul elő garanciális meghibásodás.

A SILSTAR TIERRA orsók mellett szól még a jó szervizháttér, mely garantálja, hogy vásárlás után akár évekig is biztosított alkatrészellátás. Az orsók használat közben nem remegnek, nem imbolyognak, simán, akadás nélkül futnak. A fékerő adagolása, (filc-fém féklamellák) hosszú úton történik a mikro fékállító gombbal, így minden helyzetben finoman és tapadásmentesen állíthatjuk be a fékerőt. Mindkét SILSTAR TIERRA orsósorozat 40-es, 50-es és 60-as méretekben kapható.

Kisebb méretekben pergető – ulra-light pergető – match – bolognai – picker, vagy rövidebb feeder botokra, nagyobb méretekben pontyozó, fenekező illetve süllőző vagy harcsa-pergető botokra szerelhetjük fel a kiválasztott orsót.

 

Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
D.A.M. XTherm Winter 2 részes vízálló, halk thermoruha szett AKCIO

hirdetés