Horgász akciók 920

Megérkezett a Deeper okos parti halradar kistestvére, mutatjuk az előnyeit

A Deeper okos halradarok háza táján nem állt meg a fejlesztés, idén egy kifejezetten parti horgászathoz optimalizált szonárt dobtak a piacra. A nagy sikerű alaptermék, a Deeper Pro azon funkcióit erősítették benne, amik a partról történő radarozáshoz szükségesek, míg a partról történő felhasználás során felesleges megoldásokat kivették - így az ára is drasztikusan csökkent!

Egy kis visszatekintés: mit tud a Deeper?

Néhány évvel ezelőtt bombaként robbant a hír: a halradar már nem csak a csónakos horgászok kiváltága, ugyanis a Deeper olyan halradart dobott a piacra, ami patrtól ÉS csónakból is egyaránt használható, ráadásul nagyjából bármilyen mobileszközön és táblagépen használható - a telefon meg úgyi smindig ott van nálunk, nemde?

Voltak persze korábban is próbálkozások, de a Deeper mobil halradarja hozta el a nagy áttörést a partról használható szonárok piacán. A fejlesztés nem állt meg, és pár éve kihozták a Deeper Pro+ halradart, ami kimagasló teljesítményével (gondoljunk csak a 100 méteres hatótávra vagy a szuper felhasználóbarát telefonos/tabletes alkalmazásra) magasra tette a lécet. A Deeper Pro+ különlegessége, hogy bár alapvetően parti radar (horgászbottal dobálva térképezhetjük fel vele a mederviszonyokat), egy flexibilis karral csónakra vagy horgászkajakra is felerősíthetjük, így hasonlóan működő radart kapunk, mint a klasszikus csónakos radarok. Az északi országokban ráadásul lékhorgászat közben is igen népszerű eszköz lett.

Előnyei közé tartozik még, hogy USB-vel tölthető, így bármilyen, zsebben is hordozható powerbankről is fel tudod tölteni, ha lemerült, de akár egy napelemes töltővel is életet lehelhetsz bele. Kis mérete miatt a zsebedben is elfér, nem kell egy több kilós táskát cipelned, ha radarozni távad kedved. Még sosem volt ilyen egyszerű a mederfeltérképezés!

Megtörtént eset: horgászaink fél napig kapás nélkül horgásztak a tavon, nagyjából ugyanoda dobálva, hogy "egyben legyen" az etetés. Fél nap kapástalanság után - miközben a többi horgászhelyen folyamatosan húzták a halat - az egyiknek eszébe jutott, hogy ránéz a helyre a Deeper radarjával. Felkötötte a spombozó botra, túldobta az etetésen, majd amikor elkezdték nézni a telefonon a radarképet, megdöbbentek: végig térdig érő vízbe dobáltak! Ezek után már gyerekjáték volt pár dobásból megtalálni a törést és a mélyebb vizet horgászni: meg is lett az eredménye, hamarosan beköszöntek az első pontyok. Kijelenthetjük, hogy a Deeper halradar mentette meg az aznapi horgászatot!

Itt a Deeper Start - parti halradarozáshoz optimalizálva!

Idén egy újabb eszközzel bővült a Deeper család: itt a Deeper Start, amit a gyártó kifejezetten a parti felhasználásra fejlesztett! Kikerültek belőle azok a funkciók, amik feleslegesek, de ami a legfontosabb: közel fele akkorára sikerült csökkenteni a tömegét, aminek köszönhetően például a pergetőhorgászoknak nem kell egy külön "deeperes" erőseb botot cipelniük, amivel a radart dobálják. A csökkentett súlyú Deeper Start-ot egy átlagos pergetőbottal is lehet dobálni (oké, azért ha kis dobósúlyú bot, csak óvatosan), így a zsinór végén levő karabinerben akár cserebeélhetjük a halradart és a műcsalit!

Nem csak a súlyát csökkentették le az alapmodellnek, de a formája is változott: olyan alakot kapott a régi gömb helyett, ami szinén alkalmasabbá teszi arra, hogy kisebb dobósúlyú botokkal is megerőltetés nélkül, azaz kisebb ellenállással visszatekerjük.

A fejlesztéseknek és a kikönnyítésnek áldozatául esett azonban a száz méteres hatótáv: a Deeper Start hatótávolsága 50 méterre csökkent, de pergetéshez és az átlagos partközeli horgászathoz nem is kell ennél több! A maximális vízmélység szintén 50 méter, Magyarországon erre valószínűleg nem lesz szükség, de például ha elviszed a nyaralásra is a radart, a tenger partmenti sávjában jól jöhet.

Újfajta töltőt is kapott a Deeper Start. Már nem kell lecsavarni a halradar tetejét, hogy rádughassuk az USB töltőre, mivel egy mágneses alapon működő USB töltőt kapott. Ezáltal ráadásul nem csak szimplán leegyszerűsödik a szonár töltése, de a meghibásodás is ritkább lesz, mivel lecsökken (gyakorlatilag megszűnik) a beázás esélye. Az okosradar a vízbeéréskor kapcsol be automatikusan és amikor kiveszed a vízből, automatikusan ki is kapcsol, így amikor nincs a vízben, nem használódik az akkumulátor feleslegesen.

Ejtsünk még néhány szót magáról a szoftverről: a hagyományos radarokkal szinte lehetetlen volt otthon, a horgászat előtt vagy után gyorsan és hatékonyan elemezgetni a radarfelvételeket, mivel igen macerás volt a memóriakártyát ki-be pakolgatni a radarból a számítógépbe és vissza. A Deeper azonban felhőalapú tárhelyre menti az adatokat, amiket bárhonnan és bármikor elérhetsz: például peca közben feltérképezheted a medret úgy, hogy csak a telefonoddal követed a radarképet, otthon aztán (mindenféle adatmigráció, kártyacserebere, probléma) NÉLKÜL visszanézheted és elemezheted a medertérpképet egy nagyobb kijelzőn / monitoron. A haltartó helyeket, spotokat elmentheted a telefonodon a GPS koordináták segítségével, így később könnyen visszatalálhatsz a kedvenc helyeidre.

Deeper Start - a száraz adatok

Látószög: 40 fokos
Frekvencia: 120kHz
Részletesség: 2.5cm
Hatótávolság: 50 méterig
Vízmélység: 50 méterig
Kapcsolat: WiFi
Súly: 65 gramm
Anyaga: ABS
Kombatibilitás: Android 4.1-től, iOS 9.0-tól
Akkumulátoridő: 6 óra
Töltési idő: 2.5 óra
Garancia: 2 év

Mit tartalmaz a doboz?

A dobozban a Deeper START okos halradar mellett megtalálod az USB töltőkábelt is, valamint a bekötőszemet, amivel felerősítheted a halradart a zsinórod végére. Természetesen használati útmutatót is találsz a csomagban.

Hol tudod beszerezni a Deeper Start okos halradart?

Csak kattints ide és rendeld meg a Fishing Time horgászáruházban, és (ha a zöld "készleten" jelzést látod), és akár már holnap használhatod, mivel 1 munkanapos ingyenes kiszállítással küldjük!

 

Horgász akciók 400x