Szezonindító horgász akciók 920

Megérkezett a Deeper okos parti halradar kistestvére, mutatjuk az előnyeit

A Deeper okos halradarok háza táján nem állt meg a fejlesztés, idén egy kifejezetten parti horgászathoz optimalizált szonárt dobtak a piacra. A nagy sikerű alaptermék, a Deeper Pro azon funkcióit erősítették benne, amik a partról történő radarozáshoz szükségesek, míg a partról történő felhasználás során felesleges megoldásokat kivették - így az ára is drasztikusan csökkent!

Egy kis visszatekintés: mit tud a Deeper?

Néhány évvel ezelőtt bombaként robbant a hír: a halradar már nem csak a csónakos horgászok kiváltága, ugyanis a Deeper olyan halradart dobott a piacra, ami patrtól ÉS csónakból is egyaránt használható, ráadásul nagyjából bármilyen mobileszközön és táblagépen használható - a telefon meg úgyi smindig ott van nálunk, nemde?

Voltak persze korábban is próbálkozások, de a Deeper mobil halradarja hozta el a nagy áttörést a partról használható szonárok piacán. A fejlesztés nem állt meg, és pár éve kihozták a Deeper Pro+ halradart, ami kimagasló teljesítményével (gondoljunk csak a 100 méteres hatótávra vagy a szuper felhasználóbarát telefonos/tabletes alkalmazásra) magasra tette a lécet. A Deeper Pro+ különlegessége, hogy bár alapvetően parti radar (horgászbottal dobálva térképezhetjük fel vele a mederviszonyokat), egy flexibilis karral csónakra vagy horgászkajakra is felerősíthetjük, így hasonlóan működő radart kapunk, mint a klasszikus csónakos radarok. Az északi országokban ráadásul lékhorgászat közben is igen népszerű eszköz lett.

Előnyei közé tartozik még, hogy USB-vel tölthető, így bármilyen, zsebben is hordozható powerbankről is fel tudod tölteni, ha lemerült, de akár egy napelemes töltővel is életet lehelhetsz bele. Kis mérete miatt a zsebedben is elfér, nem kell egy több kilós táskát cipelned, ha radarozni távad kedved. Még sosem volt ilyen egyszerű a mederfeltérképezés!

Megtörtént eset: horgászaink fél napig kapás nélkül horgásztak a tavon, nagyjából ugyanoda dobálva, hogy "egyben legyen" az etetés. Fél nap kapástalanság után - miközben a többi horgászhelyen folyamatosan húzták a halat - az egyiknek eszébe jutott, hogy ránéz a helyre a Deeper radarjával. Felkötötte a spombozó botra, túldobta az etetésen, majd amikor elkezdték nézni a telefonon a radarképet, megdöbbentek: végig térdig érő vízbe dobáltak! Ezek után már gyerekjáték volt pár dobásból megtalálni a törést és a mélyebb vizet horgászni: meg is lett az eredménye, hamarosan beköszöntek az első pontyok. Kijelenthetjük, hogy a Deeper halradar mentette meg az aznapi horgászatot!

Itt a Deeper Start - parti halradarozáshoz optimalizálva!

Idén egy újabb eszközzel bővült a Deeper család: itt a Deeper Start, amit a gyártó kifejezetten a parti felhasználásra fejlesztett! Kikerültek belőle azok a funkciók, amik feleslegesek, de ami a legfontosabb: közel fele akkorára sikerült csökkenteni a tömegét, aminek köszönhetően például a pergetőhorgászoknak nem kell egy külön "deeperes" erőseb botot cipelniük, amivel a radart dobálják. A csökkentett súlyú Deeper Start-ot egy átlagos pergetőbottal is lehet dobálni (oké, azért ha kis dobósúlyú bot, csak óvatosan), így a zsinór végén levő karabinerben akár cserebeélhetjük a halradart és a műcsalit!

Nem csak a súlyát csökkentették le az alapmodellnek, de a formája is változott: olyan alakot kapott a régi gömb helyett, ami szinén alkalmasabbá teszi arra, hogy kisebb dobósúlyú botokkal is megerőltetés nélkül, azaz kisebb ellenállással visszatekerjük.

A fejlesztéseknek és a kikönnyítésnek áldozatául esett azonban a száz méteres hatótáv: a Deeper Start hatótávolsága 50 méterre csökkent, de pergetéshez és az átlagos partközeli horgászathoz nem is kell ennél több! A maximális vízmélység szintén 50 méter, Magyarországon erre valószínűleg nem lesz szükség, de például ha elviszed a nyaralásra is a radart, a tenger partmenti sávjában jól jöhet.

Újfajta töltőt is kapott a Deeper Start. Már nem kell lecsavarni a halradar tetejét, hogy rádughassuk az USB töltőre, mivel egy mágneses alapon működő USB töltőt kapott. Ezáltal ráadásul nem csak szimplán leegyszerűsödik a szonár töltése, de a meghibásodás is ritkább lesz, mivel lecsökken (gyakorlatilag megszűnik) a beázás esélye. Az okosradar a vízbeéréskor kapcsol be automatikusan és amikor kiveszed a vízből, automatikusan ki is kapcsol, így amikor nincs a vízben, nem használódik az akkumulátor feleslegesen.

Ejtsünk még néhány szót magáról a szoftverről: a hagyományos radarokkal szinte lehetetlen volt otthon, a horgászat előtt vagy után gyorsan és hatékonyan elemezgetni a radarfelvételeket, mivel igen macerás volt a memóriakártyát ki-be pakolgatni a radarból a számítógépbe és vissza. A Deeper azonban felhőalapú tárhelyre menti az adatokat, amiket bárhonnan és bármikor elérhetsz: például peca közben feltérképezheted a medret úgy, hogy csak a telefonoddal követed a radarképet, otthon aztán (mindenféle adatmigráció, kártyacserebere, probléma) NÉLKÜL visszanézheted és elemezheted a medertérpképet egy nagyobb kijelzőn / monitoron. A haltartó helyeket, spotokat elmentheted a telefonodon a GPS koordináták segítségével, így később könnyen visszatalálhatsz a kedvenc helyeidre.

Deeper Start - a száraz adatok

Látószög: 40 fokos
Frekvencia: 120kHz
Részletesség: 2.5cm
Hatótávolság: 50 méterig
Vízmélység: 50 méterig
Kapcsolat: WiFi
Súly: 65 gramm
Anyaga: ABS
Kombatibilitás: Android 4.1-től, iOS 9.0-tól
Akkumulátoridő: 6 óra
Töltési idő: 2.5 óra
Garancia: 2 év

Mit tartalmaz a doboz?

A dobozban a Deeper START okos halradar mellett megtalálod az USB töltőkábelt is, valamint a bekötőszemet, amivel felerősítheted a halradart a zsinórod végére. Természetesen használati útmutatót is találsz a csomagban.

Hol tudod beszerezni a Deeper Start okos halradart?

Csak kattints ide és rendeld meg a Fishing Time horgászáruházban, és (ha a zöld "készleten" jelzést látod), és akár már holnap használhatod, mivel 1 munkanapos ingyenes kiszállítással küldjük!

 

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Camping - Prologic Cruzade 1200

hirdetés