Horgász akciók 920

Haraszkó Csaba írásai

 

Mindig szeretek a kora tavaszi horgászatról írni, mivel ez egy új, kihívásokkal teli horgászidény kezdetét jelenti. A tavasz közeledtével szinte mindenki nagy izgalommal várja a szezon kezdetét, és már sokan túl is vannak az első hosszabb rövidebb horgásztúrán.

Horgász pályafutásom egyik meghatározó élménye volt, mikor gyerekkoromban a kedvenc holtágamon belecsöppentem a pontyok szaporodásának kellős közepébe. Amikor megláttam, hogy 10-15 kg - os pontyok ezrei gyűltek össze néhány méterre tőlem, egyszerűen nem akartam hinni a szememnek. Soha nem láttam még ennyi és ilyen méretű halat.

A szemes takarmányok vagy akár pelletek etetésekor gondolom mindenkinek a hagyományos poralakú - groundbait - etetőanyaggal történő „ragasztása” jut eszébe. Van egy módszer azonban, amit finomszerelékes versenyhorgászoktól lestünk el.

A lebegő csalik eredményességét azt hiszem, semmi esetre sem vonhatjuk kétségbe, és szerintem nincs is olyan horgász, akinek a csali archívumában nem lenne megtalálható valamilyen pop-up bojli, lebegő kukorica, vagy egyéb nagy felhajtó erejű csalogató anyag.

Lassan itt az idő, hogy felkészüljünk a szezonra, beszerezzük a szükséges eszközöket elkészítsük az általunk legjobbnak vélt csalikat és irány a vízpart. Azt hiszem nekünk, pontyhorgászoknak nem is lehet ennél izgalmasabb időszak az évben, mint a horgászszezon megkezdése. Hosszú hónapokon keresztül, csak a varjúkárogást hallgattuk, és ezt most lassan felváltja a madárcsicsergés. Amikor ezek a sorok íródnak még javában a tél közepét tapossuk, és otthon semmi másra nincs lehetőségem csak tervezgetni a következő szezon horgásztúráit, és visszagondolni az elmúlt év történéseire.

Iskoláskoromban mindig nagy izgalommal vártam a hétvégét és a vakációt, hogy hobbimnak, a horgászatnak szentelhessem minden szabadidőm. Ismerőseim megszállottnak és fanatikusnak, gyakran már bolondnak is tartottak, mert nem a cimborákkal lógtam, hanem napokat ücsörögtem a tóparton a sokszor elviselhetetlen mennyiségű szúnyog között. Mivel viszonylag fiatalon megfertőződtem a pontyhorgászat vírusával, ezért ennek megfelelően csiszolódott a horgász stílusom is.

 

Tovább a Fishing Time-ra »
DAM XTherm termoruha szett 1200 34e

hirdetés