Horgász akciók 920

Praktikus rablózó kiegészítők a Horváth Horgászcikktől II (x)

A számos jól bevált Horváth-féle kiegészítő közül most a ragadozóhalas horgászok kedvéért mutatunk be néhányat.

A Lifter egy kiváló rablóhalas horgász eszköz. Az úszó testnek köszönhetően megemeli a csalit a fenékről. A szár eltartja a horogelőkét, minden irányban elfordul, így megakadályozza az előke rácsavarodását a főzsinórra. Távtartó szár hossza: 105 mm.

A Liftert húzzuk fel a főzsinórra, alul -felül ütköztessük meg. A szár végén lévő kapocsba akasszuk a horogelőkét. A főzsinór végére kössünk egy tetszőleges méretű ólmot.

A szerelék kiválóan alkalmas olyan szituációk meghorgászásához, amikor egy helyben rögzített felkínálásra van szükség, de nem a fenék közelében. Akár akadók vertikális horgászatához is javasolt élő hallal.


A Rablózó szett:

A két eszköz felhasználásával könnyen elkészíthetjük az ábrán látható szerelékeket. Az úszótest megemeli és mozgásra készteti a csalihalat, elemeli a horogelőkét a főzsinór közeléből, így minimálisra csökken a gubancolódás veszélye.

Az előző megoldáshoz képest ezzel a fajta szerelékkel a dobótávolságunk növelhető. Az előke hosszával, és az úszótest rögzítésének helyével szabályozhatjuk, hogy az aljzattól milyem magasságba emelje el a csalinkat.

T Távtartó kicsi és nagy:

Elsősorban rablóhalas horgászathoz ajánlott termék. A főzsinórt átdugjuk a távtartó rövidebb szárán, a megfelelő magasságban alatta és fölötte ütközőt helyezünk el. főzsinóron szabadon elmozdulhat függőleges irányban és elfordulhat az élő hallal csalizott előke, így csökken a gubancolódás lehetősége.

Emellett a csalihalnak egyfajta szabadságot ad, melynek során körben úszkálhat (gubancolódás nélkül), s ez lehetőséget teremt arra, hogy a ragadozók hamarabb felfigyeljenek a csalira.

Nagy szakítószilárdságú műanyagból készül két színben: sötétzöld, világoskék
Hosszúság: 50 mm

A rablóhalas horgászthoz ajánljuk:

Ledes elemes kapásjelző:
A kapásjelző 2 db AG13 típusú gombelemmel működik, ki-be kapcsolható. Élettartama években számolható, időnkénti elemcsere mellett.

A nyári hőségben az egyik leghatékonyabb horgász időszak az éjszaka. Engedjük meg magunknak, hogy egy ilyen kis hasznos kiegészítővel a kapások észlelése sokkal hatékonyabb legyen. Azon túl, hogy hasznos, még az éjszakai horgászatok hangulatához is hozzájárul.

 Dobozok a műcsalik tárolására:

A mai specializálódott világban nagy szükség van arra, hogy a felszerelésünket, különös tekintettel az apró műcsalikra, logikusan rendszerezve tároljuk. Ma már mást eszközök kellenek egy wobbleres horgászathoz, vagy egy gumihalazáshoz, nem beszélve pl. egy Texas-riges rablózásról, vagy a Drop Shot módszerről. Hatalmas segítség, ha csak meg kell fognunk az adott módszerhez feltöltött dobozunkat, és nem kell mindig az összes felszerelésünket magunkkal cipelni.

Kis Twister doboz

A doboz 6 rekeszt tartalmaz, anyaga nem lép reakcióba a benne tárolt twisterekkel (nem ragad bele, nem oldja fel egymást a két alapanyag.).
Mérete: 17 cm x 9 cm x 4 cm

Nagy Twister doboz

A doboz 7 rekeszt tartalmaz, anyaga nem lép reakcióba a benne tárolt twisterekkel ( nem ragad bele).
Mérete: 21 cm x 13 cm x 4 cm

Maxi doboz

A doboz rekesz kiosztását szabadon magunk választhatjuk meg a tartozékként csomagolt 12 db elválasztó lap segítségével. A doboz anyaga UV és vegyszerálló. A twisterek nem ragadnak bele.
Mérete: 27 cm x 21 cm x 4 cm

(x)