Szezonindító horgász akciók 920

Praktikus rablózó kiegészítők a Horváth Horgászcikktől I.

A számos jól bevált Horváth-féle kiegészítő közül, most a ragadozóhalas horgászok kedvéért mutatunk be néhányat. A cikksorozat első részének végén még egy horgásztársunk is beszámol tapasztalatairól és szép halairól.

Harcsázó távtartó

A harcsázó távtartó egy robosztus kivitelű, nagy szakítószilárdságú, minden irányban forgó eszköz, kimondottan harcsázáshoz ajánlott. Eltartja a csalit a főzsinórtól, megakadályozza a gubancolódást. Fűzzük át a csövön a főzsinórt és ütköztessük meg a távtartót a Full stop ütközővel, a megfelelő magasságban. Csatlakoztassuk a távtartó szár végén lévő fejre a horogelőkét.

Távtartó szár hossza: 22 cm, színe sötétzöld, Szakítószilárdsága: 70 kg

 

 

Forgó „T” távtartó

Rablóhalas horgászathoz kifejlesztett eszköz. Eltartja a horogelőkét, a forgó szár minden irányban elfordul, így megakadályozza a gubancolódást és szabad mozgást biztosít a csalihalnak. A levegővel telt pvc cső megemeli a szereléket. Plusz szerelékemelő csövet csatlakoztatva magasabbra emelhetjük a csalit. Két szárhosszúsággal készül: a rövid: 75 mm és a hosszú: 105 mm.

 

Videó útmutató az összeszereléshez:

Roto „T” távtartó

A Roto „T” távtartó a rablóhalas horgászathoz kifejlesztett minden irányban forgó eszköz. Eltartja a csalit a főzsinórtól, megakadályozza a gubancolódást. Fűzzük át a csövön a főzsinórt és ütköztessük meg a távtartót a Full stop ütközővel, a megfelelő magasságban. A kapocsra csatlakoztassuk a horogelőkét. Két szárhosszúsággal készül. A távtartó szár hossza 7,5 vm vagy 10,5 cm lehet.
 

  

 
Búvárúszó

Rablóhalas horgászathoz kiválóan használható eszköz. Ötvözi a fenekező és az úszós horgászat előnyeit. Az úszótestnek köszönhetően kiemeli a csalit az iszapból vagy az aljnövényzet fölé emeli. Szabad mozgást biztosít a főzsinórnak, finom szerelékek készítéséhez is kiváló. Fűzzük át a főzsinórt a csövön, csatlakoztassuk a horogelőkét a főzsinór végére. A főzsinór és a horogelőke csatlakozásához helyezzünk egy ütközőt, így a zsinór megfeszítésekor nem csúszik be a csőbe az előke a horogig. A cső töréspontjában található kapocsra tetszőleges súlyt csatlakoztathatunk. A kapocs és a súly közé szerelékemelő csövet(0042.) iktathatunk, így még magasabbra emelhetjük a csalit.

 

Egy Kedves Horgásztársunk levele:

"N. Róbert vagyok, megszállott ragadozóhorgász. A nagyobb halat ez év március 29-én fogtam éjjel 12.30-kor a recski horgàsztavon. Egyedül voltam, a partról horgásztam. A csali: búvárúszóval felkínált nadálycsokor volt. Mérete:195cm pontos súlyàt nem mértük kb. 50kg volt. A kisebb halat két hét múlva ugyanott, ugyanúgy fogtam aminek súlya 10 kg volt. Nem ez volt az első ilyen szép fogásom, tavaly is fogtam egy hasonlót. Ezzel az úszóval horgászok és évek óta használom. Csatolom az úszók fotójàt ahogyan én használom, kicsit másképp: 1 vagy 1.2 mm-es monofil harcsázó előkezsinórt húzok bele. Köszönöm az elismerő sorokat, örülök hogy ilyen jó termékkel látnak el engem és horgásztársaimat. Tisztelettel: N. Róbert"Ezt a két szép harcsát márciusban fogtam a búvárúszóval Recsken:

 

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

1010 (fikanick)
6 éve

Lui. Te a halban az ételt látod?
Buta vagy, korlátolt.és biztos nem életforma szerűen ütöd. Inkább kussoljál.

7
1010 (fikanick)
6 éve

Lacika. Te ezt nem érted meg soha.

6
hirdetés (x)
1010 (fikanick)
6 éve

Egy reklámba ilyen szar képeket.
A garázsosnak azt kívánom, hogy majd magát is oda kösse.

5
LacikaLacika (fikanick)
6 éve

Én is gratulálok! A törvényes keretek között horgászó, miért ne vihetné haza és fogyaszthatná el jó ízűen a családjával, ezt a talán az életben egyszer megadatott kapitális zsákmányt. Én azoknak a divathullámokon, nevelkedő idomított horgászoknak nem tudok gratulálni, akik fájdalmat okozva kifogják a halat, majd agyon csókolgatva visszaengedik és Ők a sporthorgászok.

4
LuiLui (fikanick)
6 éve

én is gratulálok! Miért van az, hogy azért mert valaki a halban az ételt látja, le kell hurrogni, ha ki tudta fogni, had vigye, egészségére, megérdemli! nem a horgásztól kell félteni a halakat, hanem a környezetszennyezéstől! Holnaptól a vadászok is engedjék vissza a vadat?!....Emberek ébresztő!

3
ttnnttttnntt (fikanick)
6 éve

én gratulálok..

2
jakos
6 éve

Nem tudok gratulálni a fellógatott képhez. Miért van az, hogy fog valaki egy 15 éves halat és rögtön a húst látja benne. Az ilyen képeket nem fogják már unokáink sem érteni, ez kb olyan lesz, mintha ma az amerikai bölény mészárlásról készült képeket nézegetnénk, amin büszke prémvadászok ülnek 100 bölény hullája előtt.

1
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Camping - Prologic Cruzade 1200

hirdetés