Horgász akciók 920

Praktikus rablózó kiegészítők a Horváth Horgászcikktől I.

A számos jól bevált Horváth-féle kiegészítő közül, most a ragadozóhalas horgászok kedvéért mutatunk be néhányat. A cikksorozat első részének végén még egy horgásztársunk is beszámol tapasztalatairól és szép halairól.

Harcsázó távtartó

A harcsázó távtartó egy robosztus kivitelű, nagy szakítószilárdságú, minden irányban forgó eszköz, kimondottan harcsázáshoz ajánlott. Eltartja a csalit a főzsinórtól, megakadályozza a gubancolódást. Fűzzük át a csövön a főzsinórt és ütköztessük meg a távtartót a Full stop ütközővel, a megfelelő magasságban. Csatlakoztassuk a távtartó szár végén lévő fejre a horogelőkét.

Távtartó szár hossza: 22 cm, színe sötétzöld, Szakítószilárdsága: 70 kg

 

 

Forgó „T” távtartó

Rablóhalas horgászathoz kifejlesztett eszköz. Eltartja a horogelőkét, a forgó szár minden irányban elfordul, így megakadályozza a gubancolódást és szabad mozgást biztosít a csalihalnak. A levegővel telt pvc cső megemeli a szereléket. Plusz szerelékemelő csövet csatlakoztatva magasabbra emelhetjük a csalit. Két szárhosszúsággal készül: a rövid: 75 mm és a hosszú: 105 mm.

 

Videó útmutató az összeszereléshez:

Roto „T” távtartó

A Roto „T” távtartó a rablóhalas horgászathoz kifejlesztett minden irányban forgó eszköz. Eltartja a csalit a főzsinórtól, megakadályozza a gubancolódást. Fűzzük át a csövön a főzsinórt és ütköztessük meg a távtartót a Full stop ütközővel, a megfelelő magasságban. A kapocsra csatlakoztassuk a horogelőkét. Két szárhosszúsággal készül. A távtartó szár hossza 7,5 vm vagy 10,5 cm lehet.
 

  

 
Búvárúszó

Rablóhalas horgászathoz kiválóan használható eszköz. Ötvözi a fenekező és az úszós horgászat előnyeit. Az úszótestnek köszönhetően kiemeli a csalit az iszapból vagy az aljnövényzet fölé emeli. Szabad mozgást biztosít a főzsinórnak, finom szerelékek készítéséhez is kiváló. Fűzzük át a főzsinórt a csövön, csatlakoztassuk a horogelőkét a főzsinór végére. A főzsinór és a horogelőke csatlakozásához helyezzünk egy ütközőt, így a zsinór megfeszítésekor nem csúszik be a csőbe az előke a horogig. A cső töréspontjában található kapocsra tetszőleges súlyt csatlakoztathatunk. A kapocs és a súly közé szerelékemelő csövet(0042.) iktathatunk, így még magasabbra emelhetjük a csalit.

 

Egy Kedves Horgásztársunk levele:

"N. Róbert vagyok, megszállott ragadozóhorgász. A nagyobb halat ez év március 29-én fogtam éjjel 12.30-kor a recski horgàsztavon. Egyedül voltam, a partról horgásztam. A csali: búvárúszóval felkínált nadálycsokor volt. Mérete:195cm pontos súlyàt nem mértük kb. 50kg volt. A kisebb halat két hét múlva ugyanott, ugyanúgy fogtam aminek súlya 10 kg volt. Nem ez volt az első ilyen szép fogásom, tavaly is fogtam egy hasonlót. Ezzel az úszóval horgászok és évek óta használom. Csatolom az úszók fotójàt ahogyan én használom, kicsit másképp: 1 vagy 1.2 mm-es monofil harcsázó előkezsinórt húzok bele. Köszönöm az elismerő sorokat, örülök hogy ilyen jó termékkel látnak el engem és horgásztársaimat. Tisztelettel: N. Róbert"Ezt a két szép harcsát márciusban fogtam a búvárúszóval Recsken: