Szezonindító horgász akciók 920

Polarizált napszemüvegek horgászathoz (x)

A vízparton a horgászok fokozottan részesülnek a szemre káros UV sugárzásból. A vízfelszínről visszatükröződő napfény duplán veszélyezteti a szemünk világát. Erre jó megoldás lehet a polarizált napszemüveg, ami a maximális UV védelem mellett kiszűri a vízszintes felületekről visszaverődő fénysugarakat.

A csillogás megszüntetésével a látás élesebb, kontrasztosabb, így a horgász nyugodtan élvezheti a vízparti napsütést, és láthatja a halakat a vízfelszín alatt, amennyiben a tó vize áttetsző. Ezt a tulajdonságot a pergető és műlegyes horgászok biztosan kihasználják, de úszós horgászatnál is nagy segítségünkre lehet, amikor a víz csillogása miatt nem látni az antennát. Ezenfelül polarizált napszemüveg viselése esetén a szem kevésbé fárad el estére.

Az optikai keretet használóknak is van alternatívájuk polarizáló un. Clip On (napszemüveg) használatára. Ebben az esetben az optikai keretre kell felcsíptetni a napvédőt. Ezek a Clip On napszemüvegek tetszés szerint a keret mentén körbevághatóak és felhajtatók.

A www.e-napszemuveg.hu web áruházban Polaroid és Polar Vision napszemüvegek széles választékából válogathatsz.

Miről lehet felismerni, hogy a napszemüveg polarizálja a fényt?

Két polarizált lencsés napszemüveg lencséit egymás mögé helyezve és az egyiket 90 fokban elfordítva sötétebb képet látunk, mint alaphelyzetben.

Ha sokat tartózkodsz a szabadban, akkor azokat a napszemüveg kereteket javasoljuk, amik oldalról is jól védik a szemet a fénysugaraktól, ez lehet egy szélesebb szár vagy egy speciálisan kialakított napszemüveg forma. Természetesen egy széles karimájú kalap, polarizált napszemüveggel együtt használva a legjobb megoldás.

Polaroid fényszűrő a fotózásban

A polarizált szűrőt használják a fotósok a „csillogás” kiszűrésére a vízparti felvételeknél. Ilyenkor az objektív elé (például tükör reflexes gépek esetén) cirkuláris polar szűrőt helyeznek. Itt két polarizált lencsét tudnak egymás előtt forgatni, és így fokozatmentesen lehet állítani a fényképen a csillogást mértékét.

Egyszerűbb kompakt gépek elé polarizált napszemüveget helyezve és azon keresztül fényképezve is láthatóan kontrasztosabb képet készíthetünk. Érdemes kipróbálni!

A www.e-napszemuveg.hu web áruházban Polaroid és Polar Vision napszemüvegek széles választékából válogathatsz.

Előnyök:

  • a csillogás megszűnik, így szemei nem fáradnak el
  • maximális UV védelem
  • lényegesen kontrasztosabb látás
  • a tökéletes megoldás a különösen fényérzékeny szemeknek
  • ideális vízi sportokhoz, horgászathoz, vezetéshez, síeléshez és egyéb szabadtéri tevékenységhez.

 (x)

 

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

Pecás
7 éve

Hát igen, polárban színesebb a világ! :)

1
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Camping - Prologic Cruzade 1200

hirdetés