Horgász akciók 920

Polarizált napszemüvegek horgászathoz (x)

A vízparton a horgászok fokozottan részesülnek a szemre káros UV sugárzásból. A vízfelszínről visszatükröződő napfény duplán veszélyezteti a szemünk világát. Erre jó megoldás lehet a polarizált napszemüveg, ami a maximális UV védelem mellett kiszűri a vízszintes felületekről visszaverődő fénysugarakat.

A csillogás megszüntetésével a látás élesebb, kontrasztosabb, így a horgász nyugodtan élvezheti a vízparti napsütést, és láthatja a halakat a vízfelszín alatt, amennyiben a tó vize áttetsző. Ezt a tulajdonságot a pergető és műlegyes horgászok biztosan kihasználják, de úszós horgászatnál is nagy segítségünkre lehet, amikor a víz csillogása miatt nem látni az antennát. Ezenfelül polarizált napszemüveg viselése esetén a szem kevésbé fárad el estére.

Az optikai keretet használóknak is van alternatívájuk polarizáló un. Clip On (napszemüveg) használatára. Ebben az esetben az optikai keretre kell felcsíptetni a napvédőt. Ezek a Clip On napszemüvegek tetszés szerint a keret mentén körbevághatóak és felhajtatók.

A www.e-napszemuveg.hu web áruházban Polaroid és Polar Vision napszemüvegek széles választékából válogathatsz.

Miről lehet felismerni, hogy a napszemüveg polarizálja a fényt?

Két polarizált lencsés napszemüveg lencséit egymás mögé helyezve és az egyiket 90 fokban elfordítva sötétebb képet látunk, mint alaphelyzetben.

Ha sokat tartózkodsz a szabadban, akkor azokat a napszemüveg kereteket javasoljuk, amik oldalról is jól védik a szemet a fénysugaraktól, ez lehet egy szélesebb szár vagy egy speciálisan kialakított napszemüveg forma. Természetesen egy széles karimájú kalap, polarizált napszemüveggel együtt használva a legjobb megoldás.

Polaroid fényszűrő a fotózásban

A polarizált szűrőt használják a fotósok a „csillogás” kiszűrésére a vízparti felvételeknél. Ilyenkor az objektív elé (például tükör reflexes gépek esetén) cirkuláris polar szűrőt helyeznek. Itt két polarizált lencsét tudnak egymás előtt forgatni, és így fokozatmentesen lehet állítani a fényképen a csillogást mértékét.

Egyszerűbb kompakt gépek elé polarizált napszemüveget helyezve és azon keresztül fényképezve is láthatóan kontrasztosabb képet készíthetünk. Érdemes kipróbálni!

A www.e-napszemuveg.hu web áruházban Polaroid és Polar Vision napszemüvegek széles választékából válogathatsz.

Előnyök:

  • a csillogás megszűnik, így szemei nem fáradnak el
  • maximális UV védelem
  • lényegesen kontrasztosabb látás
  • a tökéletes megoldás a különösen fényérzékeny szemeknek
  • ideális vízi sportokhoz, horgászathoz, vezetéshez, síeléshez és egyéb szabadtéri tevékenységhez.

 (x)

 

Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
DAM XTherm termoruha szett 1200 34e

hirdetés