Őszi-téli ruhavásár 2.

Mitchell botok, melyekkel 2015-ben fogunk horgászni

Így év vége felé nem csak összegezni szoktuk a mögöttünk álló esztendőt, de már egyre gyakrabban előre is tekintünk, hogy mi vár ránk 2015-ben. Most a Mitchell botok közül szeretném bemutatni az új évad szortimentjéből a saját szubjektív listám legjobbjait.

Hadd kezdjem személyes kedvencemmel, azzal a botsorozattal, mely minden bizonnyal a márka legnépszerűbb családja lesz az előttünk álló hónapokban.

MAG PRO ADVANCED

A rendkívül sikeres Mag Pro botok utódjának, továbbfejlesztett változatának tekinthető a Mag Pro Advanced botcsalád. A vadonatúj design alatt egy teljesen új blank feszül. A tavalyi 24T (24 tonnás tömörítésű) botanyagot tovább reszelgették. Egy kicsit még könnyebb lett, de a teherbírását is sikerült javítani. Könnyű (fonott zsinórokra tervezett) LTS gyűrűkkel szerelik, kiváló minőségű EVA nyelet kapott és a felülről beszorítható orsótartójára sem lehet panasz. Valamennyi pergetőpálca kétrészes, az illesztést stücnivel oldották meg. A külalakját nagyon trendire vették, fekete alapon fehér "street fishing" minták sorakoznak rajta. Ez ugye szubjektív tulajdonsága a nyeleknek, ízlésről nem vitatkozunk. A pergetőbotokat a megelőző évi modellekhez hasonló dobósúlyokban dobták piacra. Kétféle hosszúságú 2-8 grammossal indul, ezek önsúlya szenzációs 102 és 105 gramm, a legkeményebb a 15-50-es, ami 237 cm hosszúságban érhető el. Vagyok olyan szerencsés, hogy valamennyi pergető modellt a kezembe kaphattam a franciaországi központban. Azt gondolom, hogy mindenki, aki majd ezt megteszi, egyet fog velem érteni, hogy nagyon jó egyensúlyú, gyors, feszes botokról beszélünk.

Magamnak a 8-32 grammos, 2,10-es modellt választottam, mert ezt gondoltam a legmegfelelőbbnek az őszi csukázásokhoz, és a dunai, "komolyabb" gumis süllőzésekhez. Nagyon kézre áll, a dobósúly-tartománya valós, tényleg a gyárilag megadott tartományban optimális.

A sorozathoz készítettek egy casting modellt is. A 10-40-es dobósúlyával és a 207 cm-es hosszával, egy erős allround castingbot született. Ez is kétrészes a könnyebb szállíthatóság kedvéért. Aki a multis botokhoz húz, annak érdemes megnézni, mert meglepően jó!

Jó hír, hogy a tavalyi modellekhez képest a fejlesztésekkel együtt is olcsóbb lett, érdemes az árakat lecsekkolni, mert ebben a kategóriában elképesztő jó ár-érték arányról beszélhetünk.

MAG PRO EXTREME

Nem szabad megfeledkezni 2015-ben az immár egyéves Mitchell csúcsmodellről sem. Az EXTREME egy 36 tonnás, csúcsminőségű blankra épített sorozat. A botot alkotó egyéb komponensek is a felső polcról érkeznek, Fuji Alconite K gyűrűk, hi-grade EVA nyél némi parafa mixszel, egyedi orsótartó, és még jobban kikönnyített nyélszakasz. Kétrészesek ezek is! Ami szembetűnő, hogy elképesztő karcsú a bottest. Nehéz beleképzelni azt az erőt, ami mégis benne lakozik. Az összeillesztő stücni is olyan vékony, amivel csak a mai top anyagok korában mernek dolgozni. Ehhez képest olyan feszesek a botok, amilyeneket a legtöbb konkurens csak jókora felárral tudna piacra dobni. Valódi prémiumot érzünk, és kapjuk is a minőséget! Az egy év, amióta ezek a nyelek a piacon vannak, arra is jó, hogy tökéletesen látszik, hogy nem törős a sorozat, sőt, marginális a visszakerülő botok száma. Tehát úgy elképesztő könnyű, hogy bírja is a strapát. Pestiesen szólva, ez a nem mindegy!

A pergető sorozatban - Mitchell mintára - itt is a 2-8-as az induló dobósúly, viszont a 15-50-esből (a másik végén) kétféle hosszúságot is kínálnak, 2,40-es és 2,70-es méretben is kapható. A legfinomabbak önsúlya 92 és 99 gramm (érts jól, 10 deka alatt), ami abszolút prémium adat!

Két speciális bot is található az EXTREME szériában, a DropShot és a Vertic. A DS egy 2,10-es, 5-18 grammos klasszikus, amit magam is nagy megelégedéssel használok, kiválóan közvetíti a kapást, a nyél a közepétől begyorsul, jó vele fárasztani!

A sorozat számomra legértékesebb darabja az egyrészes, 180 centis Vertic. Ún "ceruza" nyéllel, hogy a speciális vertic-nyéltartás kényelmes és hasznos legyen. 10-40-es dobósúlya telitalálat a módszerhez. Az egyensúlya példás, gyorsasága kiemelkedő! Súlya 98 gramm. Kilencvennyolc. Ez leírva is édeskevés, de aki ezt a nyelet kézbe veszi, annak mosolyra húzódik a szája. Ha létezne vak botteszt (mondjuk egyen színűre festett és nyelezett blankokkal) 100.000 Ft feletti botokra izguló sznobok számára, oda küldeném versenybe ezt a modellt is. Lenne meglepetés, biztos nagyon élvezném. Ez a bot valójában huszonezres kategóriában játszik, és ebben a szegmensben nem tudok olyat, ami akár meg tudná szorítani. Aki szán ennyit egy minőségi botra, annak ez brutál jó vétel!

Fájhat a multisok szíve, ebből a sorozatból nem terveztek casting változatokat.

AVOCET POWERBACK


Következzék az a sorozat, mely vadonatúj, a 2015-ös esztendőre készült, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy kifejezetten kedvező árával sok-sok szimpatizánsra találjon az előttünk álló szezonban.

Ebben a hatalmas botcsaládban a pergető modelleken túl lényegében minden horgászmódszerhez megtalálhatjuk a megfelelő nyeleket. A közös bennük a 24 tonnás carbon alapanyag, a könnyített LTS gyűrűk, az EVA nyél és a ritkán látható, nehezen összetéveszthető - a marketingesek szerint modernen fiatalos - ezüstös alapszín.

A pergető sorozat már 0-4 grammos dobósúlytól indul (ennek a botnak a hossza mindössze 152 cm), és 2,70-re fut ki a szokásos 15-50-es paraméterrel. A köztes dobósúlyok viszont némileg eltérnek a Mag Pro Advanced és a EXTREME sorozatokban szereplőknél, így bizonyos értelemben ki is egészítik azokat. A dobósúlyok átfogása kissé szélesebb, ez utal arra, hogy a botok karakterisztikája (kiemelve, hogy az előző kettőhöz képest) kissé kevésbé feszes, ami kedvező lehet azok számára, akik kevésbé tudnak megbarátkozni a mai kor talán túlságosan is feszes botépítési koncepciójával. Különösen fonott zsinórral használva, a nagyon feszes botok a dobáskor kint lévő zsinórral együtt minimális nyúlási rugalmasságot mutatnak.

Ez a kevésbé gyakorlott kezekben, időnként halak elvesztéséhez vezethet. A gyengébb akadások alkalmával a túl feszes, nyúlásmentes zsinóros rendszer a gyors irányváltást, vagy agresszív fejrázást egy keményebb fékbeállítás mellett nem képes minden alkalommal lekövetni, vagy csak nagyon "könnyű" csuklójú horgászok kezében, s a nem tökéletes akadás miatt idő előtt távozik a hal. Ha módunkban állna ugyanezt a fárasztást monofil zsinórral, vagy egy kicsit kevésbé feszes bottal abszolválni, az elveszetett halak egy része minden bizonnyal elérhetné a szákot! A POWERBACK sorozat ebből a szempontból sokkal jóindulatúbb a kezdő horgászokhoz. Sok olyan hibát kivédhet, amit a drágább, sokkal feszesebb botokkal nehezebben kivitelezhető. (A kifejezetten - nem kapitális - pisztrángra szánt botoknál találhatunk olyan "taknyos" modelleket, hogy a nagyhalas pergető rendesen kiröhögi. Nem véletlenül olyan, a nagyon hevesen védekező, és nagy frekvenciával dolgozó pisztrángok mozgását ez védi ki legjobban. Mára oda jutottak, hogy a speckó pisztrángos wobblerek első horgának rögzítését úgy tervezik, hogy az elfordulhasson a hossztengelye körül. Magyarán a hal tud rajta úgy pörögni, hogy a wobbler nem fordul el, csak a horog- tokostul.)

Ezért is az egyik legfontosabb tanácsom a kezdő horgászok számára, hogy kár a topminőségű botokra a sok pénzt elkölteni. Nem fogják tudni maradéktalanul élvezni annak előnyeit, és ad abszurdum, simán előfordulhat, hogy kevesebb halat fognak meg vele, mint egy olcsóbb, de kevésbé feszes pálcával.

A POWERBACK családban találhatunk feeder és heavy feeder botokat is. Ezek klasszikusnak számító 3,60-as és 3,90-es hosszban érhetők el. A sima feeder 60-120 grammos gyári dobósúllyal jön, amit én jóindulattal érzek nagyjából 50-100-nak. A heavy változat gyári dobósúlya 80-180 gramm, ez felel meg egy normál erős feedernek. Akik nagyobb kosarakat dobálnak messzire, azoknak az utóbbi javasolt.

Van a nagy családban matchbot, többféle teleszkópos változat is, de nem hiányzik a háromrészes 3 librás pontyozóbot, vagy a kőkemény, rövid harcsázó bot sem.

AVOSEA

Ezt a sorozatot azért említeném meg külön, mert itt erős, nagyhalas, főleg harcsás botokat találunk, melyek carbon alapanyaga a PENN-től érkezett. A 2014-re (marketing okokból, hogy tudniillik muszáj időnként megújulni) megszűntették a rendkívül magas reputációval rendelkező, és tengeri horgász körökben legendássá váló PENN Overseas sorozatot. Ennek a blankját kapta meg egy az egyben a Mitchell Avosea sorozat. Itt mutatkozik meg, mennyit számít egy szép külalak. Szerintem a horgászok hatalmas hányada választaná a Penn Overseas-t a Mitchell Avoseavel szemben, hiába tudja gyakorlatilag ugyanazt (hisz tök ugyanaz a blank). A design jobban sikerült a PENN esetében. Azért merem mégis ajánlati a Mitchell Avosea sorozatot, mert kuttyogató botom van ebből. Kifejezetten nagyhalas, öreg jószágokhoz. Nagyon bevált, mindent bír! Vannak nagyon jó hosszabb modellek is, behordós, vagy egyéb fix élőhalas módszerekhez, és nagyon-nagyon jó az áruk! Vicces, hogy a PENN a garancia ehhez a Mitchell sorozathoz. Ha már a Pure Fishing konzorcium tagjai mindketten, kihasználják a szinergiákat.

Nézzetek szét a Mitchell 2015-ös katalógusában - érdemes!

Felszerelés mustra sorozatunkat nemsokára további érdekességekkel folytatjuk!

 

Ezekre szükséged lehet:

Mag Pro Extreme SpinMitchell Mag Pro Extreme Spin
Mitchell
Mag Pro Extreme Spin

179cm-t?l

27.999 Ft / darab
Mag Pro Advanced SpinMitchell Mag Pro Advanced Spin
Mitchell
Mag Pro Advanced Spin

179-237cm

17.490 Ft-tól / darab
Avocet Powerback SpinMitchell Avocet PowerBack Spin
Mitchell
Avocet Powerback Spin

152-272 cm

7.490 Ft-tól / darab

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

Keves Zoltán! Véleményed szeretném kérni, hogy a mag pro extreme 12-40, illetve 15-50 alkalmas-e felszíni, főleg harcsa pergetésre? Ha igen, akkor a kettő közül melyik az optimálisabb?

38

Süllőre és csukára nem feltétlenül ugyanazt ajánlanám. Süllőre talán jobb a 5/21, de nálam az elsőszámú csukás bot a 8-32g-os Mag Pro. Nagyon arra van kitalálva.

37
Simiboy
3 éve

Sziasztok!

Melyik botot válasszam süllő, csuka horgászathoz állóvízen partról illetve folyón Mitchell mag pro advanced 8-32gr vagy 5-21gr? wobblerrel, gumival,villantóval

Előre is köszönöm a válaszokat!

36
hirdetés (x)

Kedves Gergő,
hogy a két bot közül melyiket választod, az már egyéni habitus kérdése. A 4-21 is elég lehet, ha szereted a kissé kiélezettebb csatákat.

Ha úgy döntesz, hogy kell a egy kis tartalék a botba, akkor az erősebbet válaszd. nagyon egyikkel sem tudsz mellé lőni! Mindkét bot dobótartományán belül ott van, amivel hogászni fogsz a legtöbbet (5-20g), és bármelyikket ki tudsz csavarni 4-5 kg-os halakat is. Utóbbi technika és némi gyakorlat kérdése.

Üdv,

SZZ

35
sovany.gergo
4 éve

Sziasztok!
Véleményeteket szeretném kikérni a következőkről!
Adott egy Daiwa Laguna 25-ös orsó! (Erről is véleményt, aki ismeri.)
Mitchell Avocet Powerback 4-21g. bottal szeretném használni Tiszai woblerezésre, esetleg gumizásra!
Van erő a botban nagyobb, -gondolok itt 4-5 kg.-os- halakhoz is? Van pergető gyakorlat ugyan, de ez lesz az első finom szerkóm! Vagy talán jobb lenne a 7-28g.-os változat?
Előre is köszönöm mindenkinek! :)

34

Így van, ezért mondtam, hogy 5-21 az, ami még nem durung, de már van benne egy kis tartalék.

33
nakamura
4 éve

Szia, tehat akkor a ketto kozott inkabb a 5-21-et valasztanad ? Gondolom nem teljesen sodrasban de egy kicsit beljebb is jobban lehet probalkozni a 4-18 hoz kepest. :)

32

Szia, 4-18 az , de egyre gondolunk. Az érzékeny, sok élményt adó botok közül az elsőszámú választásom a Dunára ez a 4-18 g-os. Wobblerezni jászra, balinra, süllőre, parti kövezéseket meghorgászni elég. Ha sodrásban kell gumizni, akár 20-25 g-mal, oda már kevés.

31
SafhauseNSafhauseN (fikanick)
4 éve

Zoltan,

Koszonom gyors valaszod :) Mitchell Mag Pro 4-17gr viszont szerinted is keves lenne ? Altalaban fovarosi szakaszon horgasznek barhol ahol sejtesem van halra ! :)

30

Saf,
egy kezdő pergetőnek ajánlom, aki partról nemigen fog 20 g feletti csalikat dobálni. Használom a 8-32-t csaknem egy éve, és az már sok azokhoz a csalikhoz, amiket a legtöbben dobunk a Dunán partról (4-15g). Sokkal több visszajelzést ad a 5-21 ezen dobósúlyok esetében. A 8-32 az egy kiváló csukás bot (nálam). A beugró nagy harcsa 20 évente van (a 8-32 se segít), a többi hallal boldogul bármelyik bottal. És akkor mindig a finomabbat ajánlom.

29
SafhauseNSafhauseN (fikanick)
4 éve

Kedves Zoltán,

En is a 27-es kommentben megnevezett botok között vacillálok. Ugyancsak partról a Dunán. Kifejtened egy kicsit bővebben, hogy miért az 5-21gr-os botot ajánlod a 8-32gr helyett ?

Válaszodat előre is köszönöm!

28

Szia Pezo,
a felszerelés összhangja nagyon fontos. Egy jó általános felszereléshez a 8-32 g jó lehet, de talán az 5-21g még jobb! Arra a botra semmiképp nem való Penn Spinfisher, az túl nehéz lenne rá. A Conflict és a Battle jó orsó, de azért nem olcsó. Ahhoz, hogy elkezd és megszeresd ezt a módszert, egy Mitchell 300 Pro (http://fishingtime.hu/webshop/horgasz-orsok/pergeto-orsok/166-300-pro-mitchell) orsó tökéletesen megfelel. Minőségi, 10 csapágyas orsóról beszélünk, és pótdobot is kapsz hozzá. Kezdőként a Nanofil zsinórt sem ajánlom feltétlenül. Igaz, hogy nagy a dobótáv vele, de érzékeny, sérülékeny madzag. Egy Spider Thealth Green 12-es, vagy 14-es fonott több sikert hoz majd (http://fishingtime.hu/webshop/zsinorok/fonott-zsinorok/327-stealth-green-137m-spiderwire). A Flurocarbon előkét javaslom, dupla UNI kötéssel rögzítsd a fonotthoz.

Kezdő műcsali szettbe mindenképp tegyél be egy 45-ös Crankstert (http://fishingtime.hu/webshop/mucsalik/wobblerek/67-crankster-45-sebile) O, vagy D9 színben. Egy 50XH Flatt Shad is hálás lesz (http://fishingtime.hu/webshop/mucsalik/wobblerek/61-flatt-shad-extra-heavy-50-sebile) Nk2 színben, meg egy Puncher 70SK (http://fishingtime.hu/webshop/mucsalik/wobblerek/703-puncher-70-sk-sebile) Ghost Purple színben.

27
Pezo
4 éve

Kedves Zoltán!
Kinéztem egy pergető felszerelést, amivel elkezdeném ezt a horgász módszert, teljesen kezdőként.
Bot: MITCHELL MAG PRO ADVANCED SPIN 8-32gr vagy 5-21gr -os változat.
Orsó: Penn orsókban gondolkodom: Battle, Conflict vagy Spinfisher SSV.
Véleményedet szeretném kérni, hogy melyik botot és orsót ajánlanád jobban és milyen méretben?
Elsősorban dunai horgászatra használnám partról, kövezésről, teljesen kezdőként. Zsinórnak 0.10 vagy 0.12 es nanofilt tervezek, 0,21 vagy 0,24 es fluorocarbon előkével.
Kezdésnek milyen műcsalikat ajánlanál?
Bocs ha egyszerre túl sok a kérdés, de ha már neki kezdek ennek a pergetésnek, akkor egy minőségi, jó felszerelést szeretnék összehozni.
Válaszodat előre is köszönöm!

26
GPGP (fikanick)
4 éve

Technikailag nekem - még a hosszabb átfutás ellenére is- egyszerübb lenne a bolt - ajándékutalványal akartam fizetni.
Köszönöm a választ.

Azért irigylem a nagykerest, hogy szerda reggel 9.20 körül már részeg :) Nekem is ilyen melóhely kell :)

25

Szia,
itt a sajátom, ami a katalógus adatait maximálisan alátámasztja. Csatoltam fotót. 190 cm-es! Ha érdekel, van nálunk raktáron, egy nap alatt a kezedben lehet! http://www.fishingtime.hu/webshop/horgaszbotok/pergeto-botok/109-mag-pro-extreme-spin-mitchell

Üdv, Szarvas Z

24
GPGP (fikanick)
4 éve

Ma meg akartam rendelni, horgászbolton keresztül, egy Mag Pro Extrem 632 4/18 horgász botot. A boltos fel is hívta a nagykert, ahol közölték vele, hogy ez a bot - mármint amit én akarok- nem létezi. Mert a a nagykeres szerint a Mag Pro Extrem bot 4/18 nem 190 cm hosszban hanem 198 cm hosszban létezik csak. Mivel a boltos telefonban volt a a nagykerrel én letörtöttem a katalogust és mutatom a boltosnak benne az adatokat a 4/18 bot 6'3" azaz 190 cm. A nagykeres meg azt mondja neki, nem a bot 6'6" azaz 198 cm. Na akkor valaki elárulná végre, hogy ki hazudik, és mik a paraméterei a 4/18 MAG PRO Extrem ML horgászbotnak.
Ha már értelmezési problémánél tartunk, az is kínai, hogy a Extrem széria fenti botja ML, az Advanced bot azonos dobósúllyal pedig M jelőlést kapott, ezek szerint a Advanced feszesebb, a kérdés azért foglalkoztat ennyire mivel én ebben a hoszban és és kb. ebben a dobósúlytartományban a feszessebb botot keresem.

23
nemeth187
5 éve

Szia.
Köszönöm a gyors választ.
A kedvenc csalim 20cm-es műangolna (ami azért nem kicsi), azért gondoltam erre a botra, az orsó valószínű 300 pro v. 308 pro lesz.

22

Szia,

szerintem a 8/32-es is elég lenne, azzal a kisebb súlyú gumikat hatékonyabban dobnád. De ha szereted, hogy van tartalék a botban, nem rossz választás a 15/50 sem. Nekem a 8/23-esen egy Mitchell 308 PRO van (http://tinyurl.hu/J1Vf/) , a sima 308-as (http://tinyurl.hu/ftpo/) is tökéletes választás.

Ha a 15/50-es kell, talán a 300-as méret jobban egyensúlyba vágja! http://tinyurl.hu/xfb5/ és a http://tinyurl.hu/Z38w/. Ha hajlandó vagy még többet áldozni egy strapabíró csupa fém orsóért, akkor szerkesztőségünk kedvencét, a PENN Conflict-ot is meg kell említenem 3000-es méretben. http://tinyurl.hu/nSEd/

21
nemeth187
5 éve

Kedves Zoltán.
Parti csukázáshoz keresek botot nagy méretű, de a mérethez képest kis súlyú ( a viszonylag sekély víz miatt) gumihal és twisterekhez, szerinted ez a bot megfelelne? ADVANCED 792H 15/50 , és ha igen melyik orsó illene hozzá legjobban?
Előre is köszönöm.

20
fejos.antal
5 éve

Köszönöm szépen a segítséget! Üdv

19

Az Extreme karcsúbb, kecsesebb pálca. De az már pénztárca kérdése is, hogy megéri-e azt a felárat az Advancedhez képest.

18
fejos.antal
5 éve

Értem. Azért gondoltam inkább a Lite-re, mert az elvileg jobb alapanyagú bot (36 T carbon). Ennek méltó utódja talán inkább az Extreme. Az advancedet és az extrémet összehasonlítva, ugyanolyan névleges értékekkel rendelkező botok esetében mi a legfőbb különbség a két bot között? Gondolom a Lite a kettő között helyezkedik el, közelebb az Extreme-hez....

17

Anti,
a Lite kifutott, újat már nem lehet rendelni. A 2015-ös új Mitchell bot a Mag Pro Advanced, amit most nagyon jónak találunk. Pár hét múlva jönnek, szerintem érdemes lenne megnézni!

16
fejos.antal
5 éve

Köszönöm a választ, akkor a 4-18 grammos lesz a befutó. A Lite verzióból lehet még rendelni tőletek? Az extreme is nagyon tetszik, de a Lite mostanra gondolom olcsóbb megoldást jelentene. Ha esetleg tudok rendelni a Litéből, azt egyből igénybe is venném. Üdv

15
krisrob
5 éve

Kösz Zoli a választ, igen Dunán, Te is jól ismered az érintett szakaszt:)
Kösz még egyszer, ha eljutok a FEHOVA-ra, megnézem!
üdv
kr

14

krisrob,
Ha a Dunán szeretnél harcsára pergetni, ahol az átlagméret egyelőre jóval alatta marad pl. a Tiszán tapasztaltaknál, akár jó is lehet a -40 g-os Vendetta. Ha nagyobb hariba ütsz, azért az már kalandosabb lesz vele..:-) Amúgy pár hét múlva Fehova, ott nagy valószínűséggel meg tudod nézni a botot. Ha tetszik, szólj, és meghozzuk neked jó áron!

13

Antal,
elvileg mindkét bot jó lehet. Ha ritka a nagyobb halak beesése, én tutira a 2-8-assal horgásznék, de én szeretem a kihívásokat. A 4-18-asban több a tartalék, és kevésbé jönne zavarba egy nagyobb hal esetén. Valószínűleg az erősebb a jobb megoldás!

12
fejos.antal
5 éve

Fishmageddon, köszönöm szépen!

11
Fishmageddon
5 éve

Antal: szerintem Mag Pro Lite Evo 2-8 grammosom van. A körülményeket nem tudom, hogy ugyanazok-e, én folyón használom.
Feszesnek feszes, az biztos. Dobásban jó lehet kis gumikhoz, inkább a bevágásnál jöhet jobban, ha eggyel keményebb botod van. (De mondom: feszesnek feszes. Nem találákztam még egy ilyen feszes bottal, mint ezek a Mag Pro-k.)

10
krisrob
5 éve

Szia Zoli!
A 40 g-os Vendetta szerinted alkalmas harcsapergetésre? Főleg gumik, néha wobbler is.
A 30 g-osat használom, az alapján "kinézem" a nagyobból, hogy igen. Viszont megnézni, kézbe venni nemigen tudom, esetleg ha erre is van ötleted, megköszönném:-)
üdv
kr

9
fejos.antal
5 éve

Pontosan melyik típust használod? Körülmények ugyanazok? Fej méret? Gumi méret? Üdv

8
Fishmageddon
5 éve

Nekem van 2-8-asom, gumizáshoz én kevésnek találom. Inkább balinos-domolykós pálca.

7
fejos.antal
5 éve

Kedves Zoltán! Szemezek egy Mag Pro Lite Evo vásárlásán, 2-8, vagy 4-18 gr dobósúlyban. A kettő között hezitálok. Sekély állóvízen használnám, kizárólag 2-4 grammos fejekkel, 6-8 centis gumihalakkal. 260 gr körüli orsóval, és 0.08-as nanoval tervezem használni. Nem szeretem a lágy botokat, tapasztalataim szerint gumikhoz jobb a gyors, feszes blank. Olyan botot szeretnék, amivel maximálisan érzem a fent említett csalik viselkedését. A cél halak kiló körüli süllők. Véleményed szerint melyik pálca alkalmasabb a fenti célra? Esetleg ha más típust ajánlanál, azt is szívesen fogadom. Természetesen más sporttársak véleménye is érdekel. Üdv

6
miska
5 éve

Minél több pergetőbotom van,annál kevesebb a hal.

5

Az első generációs Pulse kb. '97 környékén jött ki, nekem volt belőle egy pár multis. Persze, azok nem a jelenlegi, technikás, könnyű, feszes botok voltak, de akkoriban elég innovatív pálcáknak számítottak.

4
tisza444
5 éve

Szia,
Elmegyek és megnézem őket, de remélem lesz nálatok 2-ik szériás pulse is:)
Én az első pulse szériás 5-20gr botom méltó utódját keresem.
Szerintem zseniális volt az első pulse a maga idejében úttörő volt és megelőzte a korát. Legalább is itt MO-on, és jó pár évnek el kellett telni mire más gyártók "nagyon hasonló" botjai is megjelentek a piacon. (külföldön nem tudom mi volt)
Úgy gondolom (szubjektív vélemény) második pulse széria is nagyon sikeres, amennyire én fel tudom mérni a baráti és ismerős körökben, bár már gyakorlatilag az összes konkurens márka kihozta a saját 100gr körüli önsúllyal bíró 2 méter körüli botjait.

3

Szia,
a botokat egy hónap múlva a Fehován a standunkon meg tudod nézni (remélem sok megjön belőlük).

A Mitchell Extreme egy karcsúbb, kifinomultabb sorozat a Pulse-hoz hasonlítva. Nekem - de ez tényleg szubjektív - jobban is tetszik. Az első generációs Pulse (vagy 5 éve) volt a legjobb, azóta nekem már túlontúl feszesek azok a nyelek.

2
tisza444
5 éve

Szia,
nagyon jó informális cikk.
Az lenne a kérdésem hol lehet ezeket a botokat megfogni, megnézni nagyobb egyedszámban?
Illetve a másik kérdésem, hogy mennyire hasonlít mondjuk az extreme széria a berkley pulse botokhoz? Mi a kézzelfogható különbség a kettő között?
Gyűrűk típusa, blank, orsótartó stb...nekem ránézésre (eddig egy extreme volt a kezemben ) nagyon hasonlónak tűnnek.
köszönöm a választ!

1
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Thermoruhák 1200

hirdetés