Horgász akciók 920

Az első Kelet-Magyarországi Látás- és Mozgássérült Horgász Kupa

A horgászsporton belül is kiemelten kezeli a Horgász Egyesületek BAZ Megyei Szövetsége (HEBOSZ) a fogyatékkal élő horgászok számára szervezett programokat, hiszen fogyatékkal élő embertársaink közül is sokan hódolnak a horgászatnak, de sajnos, ha egyéb feltételek biztosítottak is, kevés olyan vízterület van, amit meg tudnak közelíteni, a számukra kiírt verseny pedig még ennél is ritkább. Ezért döntött úgy a Megyei Szövetség, hogy hagyományteremtő szándékkal az idén első alkalommal a Hoór-völgye Horgász Egyesülettel közösen megrendezi a Kelet-Magyarországi Látás- és Mozgássérült Horgász Kupát 2016. 07. 23.-án a halban híresen gazdag Hoór-völgyi tározón, ahol minden feltétel adott a versenyzéshez.

Bár ezen a néven először került megrendezésre a Kupa, de a Hoórvölgye Horgász Egyesület szervezésében már több éves múltra tekint vissza a verseny. A több éves tapasztalatnak volt köszönhető egyrészről a kiváló rendezés, amelyért ez úton is köszönet illeti Kertész Gyulát, a Hoór-völgye Horgász Egyesület elnökét és csapatát, másrészről a verseny múltjából adódóan nagy volt a támogatók és résztvevők száma.

A támogatók közül külön köszönet illeti Juhász Nándor urat a CUKK csali képviseletében, aki az 54 nevezett versenyzőnek személyesen adta át a gondosan összeállított CUKK ajándékcsomagokat. A szervezők szándéka az volt, hogy egy résztvevő se távozzon a versenyről üres kézzel. A verseny jó hírét jelzi, hogy Dobson Tibor Úr, az Országos Katasztrófavédelemtől elvállalta az idei verseny védnökségét, valamint Bajzáth László, a " Mezőkövesdi Vasember" is közreműködött a verseny szervezésében és a díjak átadásában.

Július 23.-án kissé fülledt, de összességében kellemes időjárás mellett a reggeli vendégvárás után Kertész Gyulac a Hoór-völgye Horgász Egyesület elnöke és Chlepkó Tamás a HEBOSZ ügyvezető elnöke köszöntette a megjelent versenyzőket. A nevezést, a horgász helyek kisorsolását és elfoglalását követően 8 órakor elkezdődött a verseny, amelyen szabadon választható technikával szerelt egy darab bottal mérheték össze tudásukat és horgászszerencséjüket az indulók. A horgászhelyek kisorsolásánál a szervezők kellő gondossággal előbb a könnyen megközelíthető horgászhelyeket sorsolták ki a kerekesszékes és látássérült versenyzők között, majd ezt követően került sor a többi horgászhely kisorsolására. A dudaszót követően egy élményszámba menő, nagyon jó hangulatú verseny kezdődött el, amely során a szervezők folyamatosan gondoskodtak a versenyzők folyadékkal való ellátásáról is.

A verseny végét jelző déli dudaszóig az indulók kétharmada tudott halat fogni a 30g-tól a 10.990g-ig terjedő eredménnyel. A versenyt követően a versenyzőket gazdagon terített asztal várta, ahol a menü halászléből, csülkös pacalpörköltből, sült kárászból és fagylaltból állt. Az eredményhirdetés során gazdag díj- és ajándékeső várta a résztvevőket, hiszen erről a versenyről senki sem távozott minimum két ajándékcsomag nélkül. Az első 10 helyezett, valamint a legnagyobb és legkisebb hal, legöregebb és legfiatalabb horgász díjait, valamint a résztvételért járó ajándékokat Juhász Nándor, Bajzáth László, Chlepkó Tamás és Kertész Gyula adták át az ebédet követően.

Azt, hogy nevezési díj nélkül, ilyen színvonalas versennyel tudtak a szervezők kedveskedni a fogyatékkal élő horgásztársainknak a következő támogatóknak volt köszönhető:

Mezőkövesd Város Önkormányzata

Mozgáskorlátozottak Mezőkövesdi Egyesülete
Mezőkövesdi UG Zrt.
CUKK HALCSALI
Ebédfutár Kft.
TOPMIX etetőanyag
DOVIT etetőanyag
Proffesional etetőanyag
Hajnal Hotel
Borsodi Sőrgyár Zrt.
Kiss és társa Kft.
LEAX Kft.
Magyar Suzuki Zrt.

Sellő horgászbolt
Teli Hold horgászbolt
Király horgászbolt
ÉMÁSZ Nyrt.
Posta János haltermelő
Sántha Imre
Lipóti pékség
Vámos Gusztáv
BUSZESZ Zrt.
Murányi Ostya Kft.
Fúzió Kft
Szucskó Ernő
Fagylalt Szent István

Résztvevők nevében is ezúton köszönik a támogatást a szervezők.


 

 

Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
DAM XTherm termoruha szett 1200 34e

hirdetés