Horgász akciók 920

videó címkével megjelölt cikkek

 

A vizek hőmérsékletének csökkenésével (főleg a békés) halak nagy csapatokba verődnek, s egyre lassuló mozgással vészelik át a telet.

 

Október végén hagyományosan a Tisza-tavon töltöttük a hosszú hétvégét barátaimmal csukafogások reményében. A körülmények ezúttal ideálisnak mondhatóak voltak: tiszta víz, szél és frontmentes, napos, de mégis lehűlő őszi idő fogadott minket a vízpartra érve. A kérdés csupán az volt, hogy ráakadunk e a csukák nyomára a három nap alatt, hiszen az előző hétvégén – ahogy korábban megírtam – szépen szedegettük a rablóhalakat a tározó fekete vizéből. A vízterület óriási, mégis az ígéretesebb helyeken sok csónak gyűlik össze, így a tó is hamar túlterhelté válik. Úgy állítottam össze a stratégiámat, hogy az első napon olyan morotván tegyük próbára szerencsénket, ahol korábban már több sikeres kalandot éltünk meg, a másik két napot pedig a kalandozásra, keresgélésre szánjuk majd, hogy barátaim minél többet lássanak a Tisza-tó mesés világából. Tovább »

Sokáig úgy gondoltam, ezt a bejegyzést meg sem írom. Kevés kép készült és az elkészültek finoman szólva is randák. Nem mutatok be módszert, nincs benne sok óriási hal (máskor sem szokott lenni, sokan viszont csak azért néznek posztokat). Bár mostanában ez minden bejegyzésemre igaz, azért bízom benne, hogy ez az utolsó ilyen. Az "ismeretterjesztés" kicsit elhagyta a blogot, és ezen szeretnék változtatni! Tovább »

„Brutális erő rejtőzött partnerében, igazi erőgép volt! Készítettem néhány felvételt a fárasztásról, de az igazán jó képek azután születtek miután lehasaltam a földre és kinyújtott karral igyekeztem minél közelebb kerülni a szákolás pillanatához.” Tovább »

Tomi szezonzáró drávai kuttyogatásra invitált, és hát az ilyen csábításnak nehéz ellenállni. Olyan szinten felkeltette az érdeklődésemet, hogy az UL csalikat is otthon hagytam Pécsen, de még monofilból is csak valami sodron merevségű 0,19 körülit vittem magammal. Tovább »

Hosszú időt követően végre lejutottam pecázni. Ráadásul már halat, halakat is fogtam. A hét elején hajnalban már belemarkoltam egy jobb pecába, de annak a videoanyaga még erősen tanuló munka volt. Szoknom kellett a technikát. Távirányító, bekapcsolás, kikapcsolás, kameraszög, beállítások. És akkor még nem is beszéltem a vágásról… Tovább »

A Nyugati-övcsatorna sokszor jelent meg mellékszereplőként az írásaimban, de ahogy Machete is kiérdemelte egy idő után a főszerepet, így eljött annak az ideje is, hogy csak A Csatornáról írjak. Annál is inkább, mert idén két egyéni rekordot is köszönhetek ennek a szexi víznek. Tovább »

Gyere le pecázni, haver, tegnap szarrá fogtam magamat! Hát pedig tegnap még tényleg itt voltak. Csapassuk holnap a kövön, mert tegnap nagy pontyokat fogtak. Hát ma csak keszeg jött. Ez szokott lenni a helyzet az előző napi sikerekkel. De nem mindig! Tovább »

Február második felére végleg elengedtük a süllőzést. A beköszöntő felmelegedés és az enyhe áradással bezavarosodó víz végérvényesen lezárta az amúgy sem túl eseménydús téli gumihalas szezont. Ám, az új körülmények új lehetőségeket szültek. Ahogy elmaradoztak a koppintós kapások, egymás után jelentkeztek horgainkon az ébredező bajuszosok. A hónap végére világosan kirajzolódott, mely gödrök, törések adják a harcsákat ebben az évben a Duna érintett szakaszán. Igaz a zöme nem volt túl nagy példány, de mindig benne van a pakliban egy-egy jobb harcsa megakasztásának lehetősége is. Ugyanakkor a két-három kilós bajuszosok is kemény, brutális kapásokat produkáltak az előttük lebegtetett gumihalra, illetve csónakba emelésüket is rendkívüli élmény volt átélni ez után, a kapásban sivár időszak után. Tovább »

BLACK FRIDAY napok meghosszabbítva
hirdetés

Első teljes mértékben amatőr videóm a fehérvárcsurgói tározó keszegeiről. Tovább »

 

A balatoni horgászat és a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. tevékenysége volt a témája a 2017.07.13-i Pecatúra horgászműsornak az M4 Sport csatornán. Az adás, amelyben több kollégánk is szót kapott, az alábbi linkre kattintva nézhető vissza. Tovább »

Pontosabban: a hal adta az egyetlen pofont. Tovább »

A Balaton mindig megmutatja, hogy milyen nagyszerű természeti jelenség. Videót és fotót is láthatsz az aktuális helyzetéről, hogy a mínuszok milyen hatást gyakorolnak rá! Tovább »

Újraaszfaltozzák a Csap-Záhony határátkelő Tisza hídjának kamion sávját – számolt be a rekonstrukciós munkálatokról Facebook-oldalán Vitalij Glagola, kárpátaljai újságíró. Tovább »

A virálvideó-gyártó Derek Klingenberger filmjeinek nem véletlenül van milliós nézettsége. Miért, maga már eltöprengett azon, hogy miért nem létezik drónhorgászat? Klinkenberger igen, de neki volt egy kamerája, egy DJI Phantom 2 típusú kvadrokoptere, damilja, csalija és úszója, meg annyi esze, hogy a végeredményt feltöltse az internetre. Tovább »

A tengeri halfarmok friss és ízletes halat állítanak elő, miközben nem veszélyeztetik a tengeri élővilágot. De biztosak lehetünk-e abban, hogy ez a hús biztonságosan fogyasztható? Tovább »

Ugye önnek is hiányoznak azok az idők, amikor még akváriumban úszkáló halakra aludhatott be a tévé előtt? Tovább »

A Tisza szabolcsi szakaszán és a folyó mellékágain szervezett ellenőrzést nemrégiben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság. Tovább »


hirdetés

 

Tovább a Fishing Time-ra »
BLACK FRIDAY napok meghosszabbítva

hirdetés