Horgász akciók 920

method feeder címkével megjelölt cikkek

 

A MasterPiece SnakeSkin botcsalád Michael Zammataro, a Balzer világhírű feeder specialistájának és csapatának a nevéhez fűződő fejlesztés, amiben egy vadonatúj botépítési koncepciót, a SnakeSkin technológiát járatták csúcsra. A gyártótól kapott leírás szerint a bot az elődeihez képest jóval könnyebb összsúly mellet képest volt megőrizni azok stabilitását és a botok terhelhetősége tovább nőtt.

Korábban már szót ejtettünk az első feederbotról, beszéljünk most kicsit a rá való orsókról. Egy kezdő számára a megfelelő orsó kiválasztása nem egyszerű. A méret, fékrendszer, hajtókar, áttétel, dobátmérő, csapágyszám, a szerkezet, a tömeg, az egyes fődarabok anyaga, a márka vagy az ár kérdése mind-mind olyan dolog, ami gondolkodásra készteti az embert. Hogyan válasszunk? Melyik dolog fontos, melyik kevésbé? Ismerkedjünk meg az alapfogalmakkal, s ezen keresztül ígérem, eljutunk odáig, hogy nem állunk majd teljesen tanácstalanul az orsók állványát nézegetve vagy a webáruház képei, termékleírásai közt böngészve.

A horgászmódszerek fejlődésével évről-évre jelennek meg technikai újítások a békéshalas horgászatban szintúgy, mint a ragadozóhalas területen. Bár a feederbotos módszerek térhódításával az utóbbi években a hagyományos kapásjelzők kissé a háttérbe szorultak, a fejlesztés ezen a területen sem állt meg. Vessünk egy pillantást ezekre az újításokra!

A siker kulcsa az alapos felkészülés. Igaz ez, ha vizsgázni megyek, ha sportolni indulok, de eszerint vélekedek akkor is, amikor horgászni készülök. Korábban, mikor heti rendszerességgel volt lehetőségem időt szentelni szenvedélyemnek, általában nem komplikáltam túl a dolgot, de mióta ritkábban tudok csak horgászni, szeretnék biztosra menni. Telefonálgatok, böngészek, utánakérdezek. Mindenre kíváncsi vagyok. Hol fognak, melyik napszakban és mivel? Az alapos felkészülés ellenére sajnos így is belenyúlhatunk egy - egy megoldhatatlannak tűnő szituációba, de higgyétek el nekem, nincs lehetetlen, csak tehetetlen, mindig van megoldás.

A method a feederbotos peca talán legnépszerűbb műfaja manapság, s nem mellesleg számos esetben kifejezetten hatékony. Kimagasló eredményeket intenzív vizeken hoz, de használható kisebb halsűrűségű, természetes vizeken is. Ismerkedjünk hát meg a method feederezés alapfogalmaival.

 

A partszél kiemelt szerepet játszik a telepített tavak horgászatában. Legyen az cipőnk orra előtt, legyen az a túlpart vagy a tavon lévő kisebb-nagyobb szigetek partja. Menedéket, árnyékot, táplálékot jelent a halak számára a parthoz közeli, mélyülő mederszakasz. Az elmúlt két napban mi is itt kerestük a halakat a Verba-tanyán. Tovább »

Megint furcsa telünk van, néha egész harapós idő kerekedik, máskor meg inkább tavasz van néhány napig. A Duna egyes részein fogják a márnát, a jászt, némelykor eszeget a süllő is, meg a menyhal. Mindezt persze csak a cimboráktól tudom, az én decemberem – szokás szerint – a munkáról szólt és a január is így kezdődik majd. Nem panaszként mondom, addig jó, míg van meló. Mások tolják a pecát, én meg nézelődöm. A szokásos kis kitekintés a fogyasztói társadalomba. Ja, és BÚÉK! Tovább »

Az utóbbi időben úgy alakult, hogy szombat délelőttönként megyek horgászni. Akkor is, ha esik, akkor is, ha árad a Duna. Olyankor van időm. Van azért a dolognak előnye: Rengeteg dunai napfelkeltét látok. Tegnap a halak gondoskodtak róla, hogy jól megfigyelhessem az égboltra felhúzódzkodó Napot, hét óra is elmúlt, mire az első kapást jelezte a spicc. Tovább »

Az biztos, hogy a Brexit valamilyen hatással lesz majd a finomszerelékes horgászcikkek piacára, hiszen az ebben egyik meghatározó szereplő épp Nagy-Britannia. Hogy milyen, még nem tudni, de ami késik, az nem múlik. Én azt hittem, hogy a bejelentést követően meghasal annyira a font, ami meghozza a kedvet a kinti webshopokban való vásárlásra. Nos, ez elmaradt. Sebaj, nézelődni azért lehet… Tovább »

Három napot töltöttünk Ágival a Verba tanyán, Nyíregyházán. Felborzolt idegrendszerünk lenyugtatása és a barátokkal való találkozás volt az elsődleges cél, de azért a pecára is jutott idő. Tovább »

Már kérdezték a rendszeres olvasóim (mind a három... az egyik az Anyukám) hogy miért nem posztolok mostanában!? Jelentem több bejegyzésen is dolgozok egyszerre.: Egy "mélyenszántó", egy Nagyegyházi tavas method feederezős és egy csak úgy a light pergetésről folyamatban van éppen. Leszaladtam az Erőműre is körülnézni, meg pontyért (igen, mindjárt a tilalom kezdetén, szép vagyok, de azt megjegyezném, hogy a tavon nincs fajlagos tilalom, az utóbbi években és lehet, hogy ez a tó utolsó éve) halászlét szeretnék csinálni! Még ilyet!? GYILKOS!!! Tovább »

Szeretnék nektek bemutatni néhány olyan horogtípust, melyet a method módszerhez használok. E horgok közös tulajdonsága, hogy – alkalmazkodva a csomómentes kötés igényeihez – füles kiképzésűek. Ami még feltűnhet, hogy mindegyik szakáll nélküli. Én a methodhoz csak ilyet használok, tapasztalatom szerint semmivel nem nyújt rosszabb eredményeket, mint szakállas horgok. Ami talán még fontos, hogy 99%-ban kisméretű, 10-14-es horgokat kötök, ezek megfelelőek a 6-8-10 mm-es csalikhoz és ezek szakáll nélkül is megmaradnak az akasztás helyén. Kizárólag fűzött csalihoz használom őket. Tovább »

Képek és néhány mondat az év első methodos pecájáról. Családi kirándulás volt, a párommal és a két gyerekkel együtt. Két bottal horgásztunk – eggyel-eggyel éppen az, aki a parton volt. Leginkább a fiam és én… Tovább »

Évindító horgászvásár 640
hirdetés

Mivel a ragadozókat nem bántjuk mostanában. MONDOM NEM BÁNTJUK! (Még akkor sem, ha olyan helyen horgászunk, ahol nincs rájuk fajlagos tilalom és igen, tudom: a csuka csak akkor eszik már, ha leívott, de csak azért sem!) Így a békés halak felé vettük kicsit az irányt. Összesen három horgászat alatt kellett rájönnöm, hogy a hely még a suta tavi pecásnak is FONTOS! Tovább »

A method feeder napjaink egyik leghatékonyabb horgásztechnikája. Népszerűségét annak köszönheti, hogy legnépszerűbb horgászhalunk, a ponty rendkívül jól fogható a segítségével. A módszer a ködös Angliából származik, mára széles körben elterjedt az egész világon, ahol pontyra csak horgásznak. Mégis minek köszönhető ez a siker? Miért könnyű a bajszosokat megfogni vele? Tovább »

 

 

Tovább a Fishing Time-ra »
DAM XTherm termoruha szett 1200 34e

hirdetés