Horgász akciók 920

menyhal címkével megjelölt cikkek

 

Bár az év legnagyobb részében különböző módszerekkel a pontyokat hajkurászom, az ínséges időszakokban olykor késztetést érzek, hogy ragadozó halakra horgásszak egy – egy élménydús peca ígéretében. Amikor pergetni indulok, hol csukára, hol süllőre dobálok, de olyan is akad, amikor a környező patakokat keresem fel néhány termetes domolykó ígéretében. Ez most teljesen más. Minden évben, a komolyabb fagyok beköszöntével irányba veszem a Mohácsi – Duna egy kiszemelt szakaszát és menyhalazni megyek.

 

Az erős szezonkezdet után úgy döntöttem, hogy december második felében végigjárom a korábban süllőt adó folyószakaszokat, illetve elkalandozok néhány, még felfedezésre váró, ígéretes helyszínre. Nyilván, az új pályák felderítése nem a legjobb választás, amennyiben nagy süllőt szeretnénk fogni, de mégis úgy gondoltam, hogy tartok egy pár hetes terepszemlét, mielőtt belecsapok majd a lecsóba. Tovább »

Már régóta szerettem volna megírni, hisz még teljesen új a téma, sehol sem láttam hasonlót, vagy bármely anyagot, amiből magam is tanulhattam volna. Több éves tapasztalatomra hagyatkozva lerántom a leplet a titokról, elárulom az igazságot, amit még egyik menyhalas legyező kolléga sem tett meg - pedig biztosan lapítanak néhányan, nekik sorry, semmi sem maradhat örökre titok. Tovább »

Reggel 9 óra tájékában telefonom csörgésére ébredtem. Unokatesóm, Ricsi hívott, hogy nincs-e kishalam. Tovább »

 

Az Ökológiai Kutatóközpont Hal- és Konzervációökológia csoportjának munkatársai a halállomány monitorozásakor két egészséges menyhalat fogtak ki a Balatonból. Tovább »

Május 18-án 2000 db egynyaras menyhalat telepítettek a Balatonba a Szántódi-rév mólójáról. Tovább »

Tovább »

Tegnap délután a tihanyi kompkikötőben 650 db kétnyaras menyhalat telepítettek a Balatonba. A tó új lakói jól bírták az utazást: fürgén, láthatóan jó kondícióban úsztak el a menedéket nyújtó kövezések felé. Tovább »

Jövő hétfőn megkezdik a menyhal visszatelepítését a Balatonba. Nem túlzás történelmi pillanatról beszélni, ilyen fajt korábban soha nem telepítettek a tóba. A haltelepítésre minden kedves érdeklődőt sok szeretettel várnak! Tovább »