Horgász akciók 920

környezetszennyezés címkével megjelölt cikkek

 

 

A napokban egyre több alkalommal lehet találkozni a közösségi oldalon egy igazán jó és nagyon hasznos kezdeményezéssel, amiben az embereket összefogására invitálják a szervezők, attól függetlenül, hogy futni, sétálni, kutyát sétáltatni, kirándulni vagy horgászni járunk-e le a Duna partra. Sőt, szerintem az sem mérvadó, csak a szemlélet, hogy hajlandóak vagyunk-e tenni valamit a szebb és tisztább környezetünkért. Mi a céljuk? Tovább »

Az óra mutatói már lassan a nyolc óra felé közelítettek, mikor Drávaszabolcsba értünk, a találkozási pontra. Igen, az a magyar-horvát határállomás. Őszintén bevallom, még nem jártam itt, de nyugalom, nem zsákkal a fejemen érkeztem úgy, mint a filmekben. Tovább »

Egy délutáni séta során szembesültünk vele, hogy ismét kapott egy adag sz@rt a Sori... Ennek sose lesz vége? Tovább »

Peregnek a napok. Múlik a nyár, érzem a csontjaimban, pedig a forróság még itt ólálkodik. A fecskék már útra készülődnek, a gólyák sem maradnak sokáig. Lesz-e klasszikus őszünk? Olyan hajnali ködös, nappal ragyogó, este szemerkélős? Amikor szívesen óvatoskodom a vízen, csendben közelítve meg a nádszéli sekélyeseket. Tovább »

 

A tavaly nyári tömeges süllőpusztulás után - ami után egyesek szerint évtizedek kellenek, hogy helyreálljon a tó süllőállománya - a napokban újabb tömeges halpusztulást jelentettek a Velencei-tóról. Tovább »

A nemzetközi riasztórendszeren keresztül román részről arról értesítették az Országos Vízügyi Főigazgatóságot, hogy Románia területén bányameddőből származó nehézfémszennyezés érte a Szamost. Tovább »

Szép kis árhullám vonul le a Tiszán a következő napokban. A határ túloldalán, az ukrajnai Rahónál oda is készítettek pár tonna műanyagszemetet a folyó mellé - így lett már számos alkalommal a Tiszánk a szomszédos ország szemétlarakója. Tovább »

Gázolajjal szennyezik Dunaradvány fölött a Dunát, hét éve telente rendszeresen úsznak a folyón lefele az olajfoltok. Egy halász lett figyelmes a folyó felszínén úszó olajfoltokra még a hétvégén. A gázolajat jellegzetes szagáról azonosította. Dunaradvány polgármestere már a hétvégén értesítette a helyi környezetvédelmi hatóságot, adta hírül a Noviny.sk. Tovább »

Egy szászvárosi festékgyárban volt robbanás kedden, a mérgező füst miatt embereket evakuáltak, a mérgező anyagok pedig a folyókba jutottak. Tovább »

Tömeges halpusztulást tapasztaltak a horgászok Dunaújvárosban, a Szabadstrandon ma reggel. Tovább »

Baranyi Krisztina augusztus 6-án hozta nyilvánosságra, hogy emberi ürülék ömlik a ráckevei Duna-ágba. Az Együtt környezetvédelmi politikusa korábban mintákat is vett, az eredményeket csütörtökön egy videóban mutatta be. Tovább »

Vlagyimir Putyin orosz elnök kihasználja a nyarat, horgászni ment a szibériai Bajkál-tóra, oda érkezve azonban megrökönyödve tapasztalta, hogy az UNESCO által is védett tó vize néhol sajnos nagyon szennyezett. Tovább »

Prologic Cruzade horgász szék
hirdetés

Ki a Tisza vizét issza, vágyik annak szíve vissza - tartja a közmondás. A helyzet valójában az, hogy aki manapság a Tisza vizét issza, az szart, húgyot, állati vért és belsőségeket iszik a vízzel. Az alábbi képeket a mai napon fotózták a Felső-Tiszán, egészen pontosan Tiszateleknél. Tovább »

40 kiló olajszennyet szedtek le a Tiszáról Algyőnél Tovább »

 

Tovább a Fishing Time-ra »

hirdetés