Horgász akciók 920

kárász címkével megjelölt cikkek

 

Az esős, hideg, késő őszi napokat egy hét erejéig tavaszias, meleg napsütés váltja fel. Télies vackolódásából felébred körülöttünk az élővilág, megelevenedik az erdő és a vízpart. Ez a vénasszonyok nyara, és úgy gondolom, a pontyhorgászoké is, hiszen sikerrel cserkészhetjük be a lehűlő víz felélénkült bajszosait és a gyönyörű természet különleges látképpel járul hozzá a tökéletes kikapcsolódáshoz.

Nem árt időnként benézni a színfalak mögé, mert egy sikeres cég filozófiájából, céljaiból, a piachoz való hozzáállásából is sokat lehet tanulni.

"Az én tavam" egyedülálló lehetőséget kínál számodra. Kibérelhetsz pár napra egy egész tavat, ahol nyugodtan horgászhatsz és pihenhetsz a családoddal, senkitől sem zavartatva. Olvass tovább, és tudj meg többet!

 

Képek és néhány mondat az év első methodos pecájáról. Családi kirándulás volt, a párommal és a két gyerekkel együtt. Két bottal horgásztunk – eggyel-eggyel éppen az, aki a parton volt. Leginkább a fiam és én… Tovább »

Március eleje van, holnap nőnap, de idén még nem sikerült halat fognom. Reggel keskeny napsugarak verődnek be a redőny apró résein, de a hőmérséklet még "negatív" értéket mutat. Igazából tanulást terveztem a mai napra, de amikor délben már 10 fok felett volt a hőmérséklet, és meglehetősen szélcsendes idő volt, tudtam, hogy nem ülhetek itthon. Gyorsan biciklire pattantam és még éppen el tudtam menni zárás előtt a horgászboltba, ahol némi élőcsalit, etetőanyagot és aromát vettem a mai bevetésre... Ebéd után átnéztem a biciklimet, hiszen egész télen állt... Kis szervizelés, majd is indultam a Kis-Dunára, megszokott helyemre. Tovább »

Végeztem egy kis kutatást a hazai békéshalakkal kapcsolatban. Kíváncsi voltam, melyek a legnépszerűbb békés halak. Segítségül hívtam a Google különböző eszközeit, hogy megállapítsam, melyik halfajra hány keresés történik egy-egy hónapban. Íme az eredmény. Tovább »

Etetőanyagot házilag én még sohasem készítettem, és nagyon nem is terveztem, inkább bíztam a gyári kajákban, vagy a gyári adalékokból általam összerakott keverékekben, amik egyébként nagyon jó fogási eredményt produkáltak. De akkor miért is kellett házi etetőkeveréket összeraknom? A következő sorokban az imént leírtak, miértjéről számolok be. Tovább »

Szeptember 3. óta nem volt alkalmam pecázni, kicsit be is savanyodtam már. Erre most, mikor végre mehetnék, szakad az eső, a Duna pedig mindjárt úgy megy felfelé, mint az ipari termelés grafikonja az elmúlt évtizedekben. Kínában. Muszáj „horgásznom” egy kicsit, ha nincs más, hát itt a szobában. Szobapeca :) Összegyűjtöttem pár képet. Tovább »

Egy szép júliusi szombat reggelen egyik kedvenc horgásztavunkra, a Gaja-völgyben található Erdész-tóra látogattunk el pecázni. Érkezés után kipakolás, etetőanyag keverés, majd röpültek is a szerelékek a vízbe. Jómagam általában egy fenekező és egy úszós szerelékkel horgászom, hogy teljes legyen a vízparton töltött idő élvezeti értéke és rohangálhassak a két bot között :). Mostani írásomban a peca úszós részét osztom meg veletek. Tovább »

Az alábbiakban néhány vasvillával egymásra hányt gondolat következik a múlt hét szombaton lezajlott verseny apropóján. Lehetnek benne akár hasznos dolgok is, és teljesen zavaros gondolatfoszlányok egyaránt. Inkább az utóbbi… (Sok kép nem illusztrálja a leírtakat, lévén verseny közben nem nagyon fotózom.) Tovább »

A hétvégére elterveztük, hogy megkérdezzük a halakat, mit szólnak, ha saját bojlival támadjuk őket, a Nagyegyházi Park-tavon? Csak azt nem terveztük el, hogy a "jó idő" ezen a hétvégén, azt jelenti majd, hogy kegyetlen kánikulában lesz részünk! Tovább »

Oldalsátras ernyő
hirdetés

Már régóta vonzott a magyar tenger mind a fürdés mind a horgászat szempontjából azonban az utóbbira eddig csak egyszer volt lehetőségem még pár évvel ezelőtt. Akkor igen sok halat sikerült fognom, bár tudom, azóta sok minden változott és épp erre voltam kíváncsi... Egy hetes nyaralást terveztünk a ’megszokott’ helyünkre, Balatonlellére. Az időjárás előrejelzést folyamatosan figyeltem, hogy mikor várható "fürdésre alkalmatlan" idő, akkorra terveztem a pecát. Tovább »

Nem vagyok az a versenyző típus. Ennek ellenére van egy olyan tó, ahová évente kétszer elmegyek versenyezni. Olyan a hely hangulata, olyan a társaság, ami és akik miatt érdemes ezt az évi plusz ezer kilométert belepakolni az autóba, meg minden egyebet felvállalni, ami még ezzel jár. A nyíregyházi Verba Tanyáról van szó. Tovább »

 

Túlméretezett úszókkal rendelkező ezüstkárászt fogott egy horgász egy dél-dunántúli tóban. A Magyar Haltani Társaság elemezte a halról készített fotót. Tovább »

A halőrök értek tetten három férfit, akik Gyomaendrődön a Hármas-Körös holtágaiban halásztak. A rendőrség lefoglalta a hálóikat és büntetőeljárást indított ellenük. Tovább »

Tiszaderzs – A Hungarikum Bizottság által meghatározott nemzeti értéktárba került a tiszai halászlé – jelentette be a földművelésügyi miniszter szombaton, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszaderzsen, a község önkormányzata és a Derzsi Szabadidős Egyesület által szervezett VIII. Kárásznapon. Tovább »

Pénteken a Hortobágyi Nemzeti Park egyek-pusztakócsi területegységében a szarvasi Haltenyésztési Kutatóintézet az Igazgatóság szakembereivel együttműködve mintegy 25 000 előnevelt széles kárászt helyezett ki, a Fekete-rét nevű víztérbe. Tovább »

Április elsejétől újra horgászható a csuka és a harcsa is. A folyó vize már egészen tiszta, a jó idő hatására a víz már alkalmas harcsázásra. A Tiszán kívül a tározótér felgyorsult ütemben melegedő vizeiről is érkezett hír fogásokról. A hétvégén sokaknak sikerült fogni legnagyobb ragadozónkból, bár a nagyobb példányok még váratnak magukra. Tovább »

Orvhalászat miatt kell felelnie annak a két férfinak akiket még decemberben értek tetten Fonyódon, a keleti csatornánál. Tovább »

A hét elején 3300 kg tenyeres méretű (20-25 dkg/db) kárász került kihelyezésre a Pécsi tóba. Tovább »

A hétvégén széles kárászt telepítettek a csopaki Apáca-strandon. Összességében 1100 kg, háromnyaras korosztályú széles kárász került a Balatonba. Tovább »

Haswing elektromos csónakmotorok
hirdetés

Csongrád megye - Engedélyt jövőre már nem kapnak a Tiszára a halászok, de abban még bíznak, hogy szövetkezetük pályázhat a folyó hasznosítására. Ha nyernek, megmarad néhány álláshely. A hasznosításra azonban a horgászegyesületek is készülnek. Mindkét oldal a rendeletre vár, amely tiszta vizet önt a pohárba. Tovább »

Sajnos a nyárral nem csak a jó idő érkezik meg Végegyházára, hanem az utóbbi években a halpusztulás is. Tovább »

 

Tovább a Fishing Time-ra »
Deeper Chirp 1200

hirdetés