Nagy nyári leárazás 920

halgazdálkodási és halvédelmi bírság címkével megjelölt cikkek

 

 

 

Jogerősen lezárta az eljárást a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az illegálisan áttelepített óriásponty ügyében. A hatóság a jellegzetes pikkelyrajzolat-rendellenességgel rendelkező egyedet zár alá helyezte, ezzel egyidejűleg 3 millió forint halgazdálkodási bírság megfizetésére kötelezte az érintett vízterület halgazdálkodásra jogosultját. A halgazdálkodásra jogosult szeptember 30-ig kapott határidőt a kapitális méretű hal eredeti élőhelyére történő visszaszállítására, ellenkező esetben további szankciókra számíthat. Tovább »

Az egyik közösségi oldalon figyelt fel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Állami Halőri Szolgálata (ÁHSZ) arra a posztra, amely szerint egy kapitális tőpontyot illegálisan telepíthettek át egy Pest megyei horgásztóba. A feketepiacon csaknem 1 millió forint eszmei értékű pontyóriást többek között sajátos pikkelyrajzolat-rendellenessége segített azonosítani. A Pest megyei horgásztó üzemeltetőjénél egyéb szabálytalanságokat is feltárt a hatósági vizsgálat, így tetemes bírságra számíthat. Tovább »

Egyre gyakrabban fordul elő a téli időszakban, hogy tisztességtelen küzdelemre kényszerítik a keszegeket az orvhorgászok. Decemberben kettő, januárban eddig három alkalommal kellett intézkedniük a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. halászati őreinek gereblyéző horgásszal szemben és bűncselekményről lévén szó, a rendőrséget is bevonniuk az eljárásba. Tovább »

Még több és szigorúbb bírság várhat a szabálytalanul horgászókra, ha a kormány elfogadja a Földművelésügyi Minisztérium új tervezetét. Tovább »

100 000 forintos halvédelmi birsággal sújtotta a Zala Megyei Kormányhivatal Zalaegerszegi Járási Hivatala azt a balatonmagyaródi férfit, akit április 29-én értek tetten a Kis-Balatonnál orvhalászat közben. Tovább »

Aki magára hagyja bevetett készségeit, akár 30.000,- forintos bírságra is számíthat. Tovább »

Mindenhonnan dől a hal a balatoni éttermekbe, sütödékbe, csak a tóból nem - legalábbis nem legálisan. Kazah fogast, ukrán harcsát, egyiptomi sügért, argentin hekket bőven kóstolhatnak a balatoni gasztronómia kedvelői, a tóból fogott halat csak akkor, ha a vendéglátós beszállítói között rapsicok is vannak. A törvényes utat kereső éttermesek nem adják fel a reményt, hogy egyszer náluk is lesz az étlapon balatoni hal. Tovább »

A horgászok sokallják a nemrég bevezetett adminisztrációs terheket és hatósági szigort, annak viszont örülnek, hogy a természetes vizeken immár nem kell osztozniuk a halászokkal. Tovább »

	JRC ágy + hálózsák szett 640
hirdetés

Az előző évek átlagának felét sem érte el a kiszabott halvédelmi bírságok száma 2014-ben Jász-Nagykun-Szolnok megyében - közölte a halászati-vadászati szakhatóság vezetője az MTI-vel. Tovább »

Legalábbis, ami a 2014-es Fogási Naplókat illeti. Ma van a leadási határidő utolsó napja! Tovább »

 

Tovább a Fishing Time-ra »
JRC ágy + hálózsák szett 1200

hirdetés