Horgász akciók 920

drop shot címkével megjelölt cikkek

 

Jó pár érdekes fejlesztéssel érkezett a Berkley a 2014-es szezonra. Szeretném csokorba gyűjteni a műcsali újdonságait, különös tekintettel a softbait-ekre, természetesen mindezt a hazai piac, és az itthoni horgászok szemüvegén keresztül. Azokra kívánok koncentrálni, melyek a mi vizeinken is leginkább hasznosak lehetnek.

Először 1996 nyarán drop shotoztam a Rio Ebrón süllőre és fekete sügérre, csak akkor még nem így szereltünk és nem volt még közismert neve sem a módszernek. Német horgászoktól lestem el a főzsinórra, az ólom fölé rögzített horog trükkjét, s alkalmaztam is sikeresen. Már akkor is leginkább az akadók lassú meghorgászása volt a cél kifejezetten műcsalival.

 

Sötétség van, de a város már ébredezik. Bóbiskoló autósok, gyalogosok teszik meg mindennapi köreiket a panel rengeteg között. Én mégis kívülállóként nézhetem ahogy ez a hatalmas hangyaboly életre kel, hisz horgászni megyek. Furcsán is néznek néha... vajon mit akarhat a horgászbottal, itt ahol minden szürke és komor...? Tovább »

Előre is elnézést kérek, ugyanis ez bejegyzésem egy élménybeszámolóhoz képest kissé száraz lesz, de úgy látom, hogy drop shot módszer elterjedésével, nőtt a bizonytalanság is. Főleg a megfelelő pálca kiválasztásával kapcsolatban nagy a tanácstalanság, ezért megírom a saját meglátásomat ezzel kapcsolatban. Tovább »

Néhány új fotó került ki a fotóblogra, érdemes körülnézni. Tovább »

Az utóbbi időben eleget idétlenkedtem itt a blogon, ideje, hogy valamit felmutassak horgászatilag is. Egyik ismerős a héten segíteni hívott balatoni nyaralójába (stég és csónakrenoválás címén), persze azonnal igent mondtam, mint minden vízparttal kapcsolatos munkára. A munkát ugyan túlzásba nem vittük, de tömény nosztalgiázás és saját vállunk veregetése közben megittunk pár pohár karcos vörösbort, s a rengeteg elméleti "lógatás" után nem volt kétséges, hol töltjük majd a délutánt. Tovább »

Egyre pozitívabb hírek jönnek a Balatonról, a sügérállomány növekedésnek indult. Az okát persze senki nem tudja biztosan, de az bizonyos, hogy ez egy jó hír a kis csíkosok kedvelőinek. Év közben is sok szép fogásról jött hír, de az az igazi, amikor a hideg időben összeállnak a kishalak a kikötőkben és a ragadozók is követik őket. Tovább »

 

 

Tovább a Fishing Time-ra »
DAM XTherm termoruha szett 1200 34e

hirdetés