Horgász akciók 920

bodorka címkével megjelölt cikkek

 

Nem árt időnként benézni a színfalak mögé, mert egy sikeres cég filozófiájából, céljaiból, a piachoz való hozzáállásából is sokat lehet tanulni.

 

Dunai játszótársaimra tilalom van, így vasárnap délelőtt a Csőhídi-pályán keszegeztem egy közepesen jót, pickerrel. Jöttek igen darabos bodorkák, karikák, néhány szebb dévér. Tovább »

Egy szép júliusi szombat reggelen egyik kedvenc horgásztavunkra, a Gaja-völgyben található Erdész-tóra látogattunk el pecázni. Érkezés után kipakolás, etetőanyag keverés, majd röpültek is a szerelékek a vízbe. Jómagam általában egy fenekező és egy úszós szerelékkel horgászom, hogy teljes legyen a vízparton töltött idő élvezeti értéke és rohangálhassak a két bot között :). Mostani írásomban a peca úszós részét osztom meg veletek. Tovább »

Mindig van valami amire vágyunk... eldugottabb horgászhelyek, a felderítésre váró ismeretlen, és persze a halak. Néha könnyen megy, néha nehezebben, de van hogy képtelenség. Ilyenkor jöhet jól egy olyan segédeszköz, amivel az olyan helyekre is eljuthatunk, amit a partról csak szemmel érhetünk el... Tovább »

Nem minden ötletem sül el jól. Most például azt gondoltam, milyen remek lenne lemenni Ráckevére, keszegezni egyet. Le is mentem, keszegeztem, fogtam is. Tovább »

Keserédes kora tavaszi illatot hoz a semmiből a frissen kerekedett szellő, ahogy függönyömet lebegtetve bebújik a nyitott ablakomon, miközben gondterhelten a lehetőségeim mérlegelem. Igaz a keserű illatot nem a szél hozza, mégis érzem. Ahhoz hasonlít, mint mikor egy félkész pörköltféleség a lábas aljára ég, amiből még történetesen készülhet finom étel, ha a leégett részt nem kavarjuk fel. Tovább »

 

Elkalauzolnám az olvasókat a Balaton dinamikusan változó élővilágába. Nem is gondolnánk, mennyi új faj forgatta fel gyökerestől a tó életét az elmúlt évtizedekben. Tovább »

Szeptember 29-én újra ivadékhálós mintavételt folytattak a Tiszafüredi-Holt-Tiszán, mely során hasznos információkkal gazdagodtak. Tovább »

Augusztus 28-án ismét ivadékokat fogtak a Tiszafüredi-Holt-Tiszán, hogy figyelemmel kísérhessék fejlődésüket. Tovább »

Július 31-én ismét kutatóhalászat céljával mentek a Tiszafüredi-Holt-Tisza partjára, hogy nyomon követhessék a Tisza-tó halivadékainak növekedését, fajösszetételét. Tovább »

A tó és vízgyűjtő területének élővilágát mutatja be a nemrégiben Balatonfüreden megnyílt Balatoni Vízivilág Látogatóközpont. Tovább »

Az április végi mintavételhez képest május 29-én jóval több információhoz jutott a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. Egy hónapja még egyedül a csuka képviselte az idei születésű halakat, most viszont már a balin, bodorka, süllő, sügér, dévér, valamint a tarka géb és a kaukázusi törpegéb ivadékával is találkoztak. A süllőivadék érdekes tapasztalattal is szolgált. Áprilisban még nem volt észlelhető, addig a mostani mintavétel alkalmával 36 egyed került a hálóba. Tovább »

Egyre több kiemelkedő keszegfogásról esik szó világszerte, ahol szükséges vizsgálni, hogy vajon egy bizonyos tiszta halfajról van-e szó, vagy két faj hibridjéről. Tovább »

 

Tovább a Fishing Time-ra »
DAM XTherm termoruha szett 1200 34e

hirdetés