Horgász akciók 920

angolna címkével megjelölt cikkek

 

 

Egzotikusabb fajok termelésbe vonására, az elsődleges feldolgozást lehetővé tévő fejlesztésekre, valamint általában az exportképes haltermelés további fejlesztésére juthat pénz, ha Brüsszel elfogadja a Halgazdálkodási Operatív Programot, amelyek a napokban küldtünk meg az Európai Bizottságnak. Mivel még mindig kevés halat eszünk, lesz halmarketing is. Tovább »

 

Thaiföldi halászok ismét egy ismeretlen élőlényre bukkantak, amikor kiemelték a hálójukat. Videóban rögzítették az élőlény létezését. Tovább »

Napról-napra egyre több példányt rejt a Sió- zsilipnél kihelyezett angolnacsapda. A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. évek óta ezzel a módszerrel gyűjti be az elfolyó vízzel elszökő balatoni angolnákat, miközben bevételhez jut az értékesített halakból. Tovább »

Egy kanadai angolna 2400 kilométeres, 45 napos vándorútját sikerült nyomon követni a québeci Laval Egyetem kutatóinak. Ez az első közvetlen bizonyítéka a felnőtt példányok vándorlásának. Tovább »

Vörös riasztást adtak ki Toszkánában, a Tirrén-tenger halállományát ugyanis tömeges pusztulás tizedeli: haltetemek ezrei lebegnek a vízen a Monte Argentario-félszigethez tartozó orbetellói lagúnában. Tovább »

Két Spanyolországból érkezett kínai állampolgár próbált átcsempészni a bolgár határon kétmillió, még nem kifejlett példányt az európai angolnából. Csakhogy a faj veszélyeztetett, az európai angolnával való kereskedelmet az EU-ban szigorúan korlátozzák. Tovább »

Vádemelési javaslattal zárta le a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság a nyomozást a két badacsonytomaji férfi ellen. Tovább »

Kis híján megfulladt a kamaszfiú, akinek egy angolna siklott a légcsövébe, de olyan mélyen, hogy az orvosok is alig találták. Csak gégemetszéssel tudták biztosítani a levegővételt a fiú számára. Tovább »

Az közismert, hogy az angolna elektromos kisüléssel bénítja meg áldozatait, ám most az is kiderült, hogy zsákmányhalait még távolról irányítani is képes. Tovább »

Delphin Mamut harcsázó orsó
hirdetés

A vízirendőrök a halőrökkel együttműködve 2014. november 24-én 16 óra 30 perckor egy badacsonyi kikötőben két badacsonytomaji lakost fogtak el. Tovább »

A Sió-csatorna segítségével javában zajlik a Balaton vízszintjének apasztása, így üzemel a zsilipben elhelyezett angolna csapda is. A mai napon meglepetésre egy márna landolt az angolnák között, nemrég pedig egy horgász jelentette: Keszthely partjainál jászkeszeget fogott balinozás közben. Tovább »

 

Tovább a Fishing Time-ra »
Deeper Chirp 1200

hirdetés