Horgász akciók 920

állami horgászjegy címkével megjelölt cikkek

 

 

 

Az elmúlt hétvégén egy horgász érdekes észrevétellel fordult a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft-hez. Mielőtt horgászni indult, a szabályoknak megfelelően szerette volna a 2020. évi állami horgászjegyében megjelölni a horgászat napját. Tovább »

A NÉBIH felhívja a horgászok figyelmét, hogy Magyarországon horgászati tevékenység kizárólag állami horgászjegy birtokában folytatható. A nem nyilvántartott halgazdálkodási vízterületeken – ideértve a hazai horgásztavak túlnyomó többségét – a horgászjegy kiváltása kötelező, annak elmulasztása pedig súlyos szankciókat von maga után. A vonatkozó jogszabályok ismeretének hiánya senkit sem mentesít az előírások betartása alól. Tovább »

A kérdéssel már többször foglalkozott a BHNp Zrt. honlapján, azonban egy tegnapi eset miatt újra "elő kell vegyék" a témát. Történt ugyanis, hogy egy horgásztársunk arra hivatkozva tartotta meg az általa fogott kősüllőt, hogy a helyi horgászboltos tájékoztatása szerint már nincs rá tilalom... Tovább »

A Magyar Országos Horgász Szövetség közzé tette albizományosainak listáját. Tovább »

Február végéig eldől, kik lesznek az állami tulajdonú vízterületek kezelői, a Balaton esetében azonban ez nem kérdés, ahogy eddig, úgy a következő 15 évben is a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. marad a tó vízhasznosítója. A balatoni horgászrend több pontban változott idén, a jegyárak viszont most sem emelkedtek. Tovább »

Januártól megszűnt a kereskedelmi halászat a természetes vizeken. A horgászatra jogosító eddigi 5-6 okmány helyett bevezették az egységes állami horgászati okmányt. Tovább »

A tegnapi napon sikeresen zárult jogszabály-módosítási egyeztetésen túl a MOHOSZ egységes horgászokmányok kiadását is kezdeményezte, ami miatt a végrehajtási rendelet és a NÉBIH tevékenységét érintő jogszabály módosítása is folyamatban van. Tovább »

A halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló 2013. évi CII. törvény értelmében a halfogásra jogosító okmányok a személyazonosító okmány, az állami horgászjegy (vagy turista állami horgászjegy), a fogási napló és a területi jegy. Tovább »

Sebile Flatt Shad vertikális harcsawobbler
hirdetés

Meddig érvényes a 2014. évi állami horgászjegy, és fogási napló? Összeszedtük! Tovább »

Sokan azzal sincsenek tisztában, hogy melyik díjat kinek és mire fizeti. Most részletesen leírjuk, hogy mi mennyibe kerül. Tovább »

 

Tovább a Fishing Time-ra »
Deeper Chirp 1200

hirdetés