Horgász akciók 920

Sensation Baits - Csodák nincsenek, csak kitartó és tudatos pontyhorgászok! (x)

A hazai bojlik és bojlis alapanyagok piacának egyik legújabb és legígéretesebb szereplője egy kaposvári cég, a Sensation Baits. Két fiatalember alapította, Kurcz Gábor és Kametler László. Gábor amellett, hogy szenvedélyes pontyhorgász, világbanki környezetvédelmi és vízgazdálkodási szakember, biológiai labor operátor. László a kaposvári egyetemen vegyészmérnök, kutató. Szakmájuknak köszönhetően tudományos alapon közelíthetik meg a bojligyártást, és számtalan olyan vizsgálati eszköz, módszer rendelkezésükre áll, mellyel más gyártók nem büszkélkedhetnek.

A cég indításában és a saját bojlik készítésében alapvető szerepet játszott, hogy megítélésük szerint, a nagyüzemi gyártás, és a tömegtermelés nem képes azt a frissességet, azt a minőséget előállítani, ami az esetek döntő hányadában a siker kulcsát jelentheti.

- Gábor, miért tartjátok versenyképesnak saját termékeiteket? Mitől jobb ez, mint bármelyik másik?
- A legfontosabb a friss, folyamatosan biztosítható és konstans minőségű alapanyag. Először ezeket a csatornákat építettük ki. Ha megvan egy jó recept, a következő lépés az, hogy ezt bármikor, lényegében bármilyen mennyiségben nagyon pontosan tudjuk reprodukálni. Ehhez állandóan hozzáférhető folymatosan kiváló minőségű alapanyagokra van szükség.

Termékeinket és termékpalettánkat úgy válogatjuk össze, hogy mindenki számára átlátható legyen a választék, s figyelünk arra, hogy ár-érték arányban a legjobbat tudja nálunk megvásárolni. Szigorúan törekszünk arra, hogy mindig minőségi termékekkel rukkoljunk elő! A minőségi bojli mindig meghálálja a jó alapanyagokat. Cégünk bevezette a HACCP-t is, mely garantálja a gyártás körülményeinek állandóságát, minőségét és megbízhatóságát. Receptjeinket mindig a megszerzett tudományos szakirodalmi információk alapján kezdjük összerakni és hosszas tesztnek vetjük alá. Addig formáljuk, míg el nem éri az optimumát. Ma csak a legjobb termékekkel lehet labdába rúgni. Főleg egy startup cégnek, ahol piacot szerezni kizárólag folyamatos bizonyítással lehet. Itt a bizonyítékot a kiemelkedő fogási eredmények biztosítják.

- Milyen termékeitek vannak?
- Először is elérhetővé tesszük a pontyhorgászok számára azokat az alapanyagokat, melyeket mi is használunk. Tudjuk - saját példánknál nem kell jobb -, hogy nagyon sokan szeretik maguk gyúrni a bojlit és saját elképzelésük szerint elkészíteni. Ezek az alapanyagok garantáltan frissek, és ahogy korábban is említettem, állandó minőségűek. Ha nálunk valaki egy év múlva tér vissza, hogy újtra megvegyen egy értékes összetevőt, azt változatlan minőségben fogja megkapni. Ez számunkra alapvetően fontos!

Termékpalettánk folyamatosan bővül. Gyártunk különféle pelleteket, bojlikat, vannak különböző étvágyfokozóink, melyek lehetnek likvidek vagy por alakúak.

Készülnek dipjeink és különböző magokat, magmixeket is forgalmazunk. Büszkék vagyunk rá, hogy nálunk sokkal korábban indult, és "befutott" cégek is vásárolnak nálunk bizonyos összetevőket, ez is mutatja, hogy jó úton járunk.

- Milyen elvek alapján fejlesztitek például a bojlikat?
- Ez egy nagyon fontos kérdés. Megpróbálunk speciális feladatra speciális terméket gyártani. Itt van nekünk ez a csodálatos víz, a Deseda. Kézenfekvő volt, hogy elkészítsük Deseda sorozatunkat, így valójában különböző évszakokra, pontosan meg tudjuk határozni, hogy melyik a legjobb összetevő-kombináció, s melyik hozza a legtöbb, legnagyobb halat.

Több teszthorgászunk közül Banelli Gergő és Balaskó Péter azok, akik a Desedáról a legtöbbet tudják, maximálisan támaszkodhattunk az ő tapasztalataikra és a fogásaikra.

Természetesen számunkra is rendelkezésre áll az a bizonyos egyetemes tudás, melyet a bojligyártás ezidáig felhalmozott. Számos sikeres recept létezik, amit mi hazai vizekre formálva tökéletesíteni tudunk. Megvannak az időszakok, amikor a nehéz halas, "büdös" bojlik szezonja van, és tudjuk, mikor kell az édesebb, gyümölcsös ízeket elővenni. S persze ott vannak köztük a fűszeres, és egyéb speciális ízesítésű golyók is, melyek időnként mindennél jobbak.

- Mondj valamit a fogásokról, tesztekről!
- A teszthorgászainkon kívül mi magunk Lacival is elég sokat horgászunk. Legszívesebben a saját tapasztalatainkkal büszkélkedek. Az igazi fokmérő az, amikor egy adott tavon viszonylag sokan horgásznak különböző csalikkal, és ilyen környezetben kell bizonyítani a saját termékünknek. Egyik emlékezetes eset tavaly őszről, amikor Bontován jártunk.

Egy viszonylag rövid időszakban, egy délutántól másnap estig fogtunk 200-250 kiló halat úgy, hogy az összes helyen ültek csapatok és mi nem is fértünk oda a legnépszerűbb és általában legtöbb halat adó placcokra. A horgászok is rendre kérdeztek bennünket, hogy mivel horgászunk, s a halőr is megerősítette, hogy messze mi vagyunk a legeredményesebbek. Nem csak darabszámban, de átlagos egyedsúlyban is kiemelkedtünk.

Akkor a fűszeres bojlik hozták meg a sikert - meg is volt a szaga a táborunknak, le sem tagadhattuk volna, mivel horgászunk. Aztán a túrát megismételtük később, jóval hidegebb vízen is. Az októberi túrán éjjel már csak 2-3 fok volt, de akkor is sikerült a halak étvágyát felcsigázni. Neves, ismert horgászok is voltak mellettünk, és igen csak nagy érdeklődéssel fogadták hogy folyamatosan táncot járt az etetőbójánk.

Nagyságrenddel több halat fogtunk, mint ők, és ebben nem csak a taktika, a kivitelezés, hanem a csalijaink minősége is főszerepet kapott. Kis példák ezek, de nagyon fontos visszaigazolást jelentenek.

- Kik azok, akik még rendszeresen tesztelik a termékeiteket?
- Induló, új cégként olyan emeberekkel szerettünk volna együtt dolgozni, akik velünk együtt tudnak fejlődni, akikkel egy nyelvet beszélünk, s akik tapasztalataikkal, tanácsaikkal tudják segíteni a fejlesztőmunkát. Voltak önjelölt megkereséseink is, de számunkra nagyon fontos, a "makulátlan előélet" és a hitelesség. Lényeges a szinte napi szintű kapcsolattartás, az online elérhetőség, és a rugalmasság.

Teszthorgászainkat szó szerint képezzük. Nem kockás füzetet és rajztáblát kell elképzelni, de minden egyes termékről komoly kémiai, biológiai, sőt élettani ismereteket adunk át nekik. Azért, hogy ne jelentsen gondot egy különlegesebb összetevő hatásának meghatározása, vagy, hogy megértsék milyen különbségeket hoz létre egyik, vagy másik összetevő használata, esetleg kihagyása. Ha ők nem tudják, mit, miért használunk, akkor nem tudnak tanácsot adni nekünk a termékfejlesztés során. 

Már említettük Banelli Gergőt, aki Deseda egyik legnagyobb pontyát is jegyzi 18,5 kg-mal, Balaskó Péter, aki "szakmabeli", hisz bojli keverő, gyártó mester számtalan szép halat fogott már. Segíti munkánkat Déri Barnabás, a legnépszerűbb bojlis vizek vándora, aki nagyon sokat tud a különféle vizeken alkalmazható bojlikról, a differenciálásról. Egyik büszkeségünk Mikóczi László, aki általunk tanult meg bojlit készíteni, és számos fontos tapasztalattal lát el bennünket. Jó barátunk, Somogyvárárcz Miklós, akinek a fogásai tiszteletet parancsolnak, tudása vitathatatlan. Erdős Márk pontyai is hatalmasak! Rajtuk kívül is egyre többen küldenek cikkeket, vagy egyéb pozitív visszajelzést. Az ő neveikkel a későbbiekben is fognak találkozni kedves olvasóink.

- Melyek most a közvetlen célok, tervek?
- Célunk emberi hangnemben, sporttársi, baráti hangulatban egy olyan Sensation Baits közösséget kialakítani, akik tudják, hogy nem csak egy terméket vásárolnak meg, hanem egy komoly tudásanyaggal felvértezett csalit. Legyen az bojli vagy dipp, melyet komoly kutató munka és természttudományos ismeretek alapján készítettek el. Elsősorban adott vizekre szeretnénk kialakítani speciális jól működő csalikat. Első körben a Desedára fejlesztünk ki egy sorozatot, de folyamatban van a Balaton, Háromfa, Merenye... Elsősorban vadvizekre gyártunk csalikat, persze ezek működni fognak speciális, bojlizásra létrehozott tavakon is. Emellett gyártunk olyan klasszikus bojlikat, melyeket mindenhol jól lehet használni, s évek óta bizonyítanak már. Kielégítünk speciális igényeket is, ezek a kérések külön megbeszélések során alakulnak át bojlikká.

Úgy gondoljuk, hogy a Sensation Baits egy olyan új és tiszta szemléletet próbál kialakítani, melyet a magyar horgászok már régóta várnak. Azt valljuk hogy a magyar horgászoknak, magyar vizekre, Magyarországon készült csalit, bojlit érdemes használni. A tömegtermeléssel szemben a gondosan megtervezett, közepes manufaktúrában elkészített, állandóan kiváló minőségű, és biztosan reprodukálható termékekben hiszünk! Ezzel szeretnénk egymást segítve hódolni szenvedélyünknek, a bojlizásnak! Mert, ahogy a jelmondatunk is szól: Csodák nincsenek csak, kitartó és tudatos pontyhorgászok! www.sensationbaits.hu

(x)
 

 

 

Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
D.A.M. XTherm Winter 2 részes vízálló, halk thermoruha szett 45

hirdetés