Horgász akciók 920

Egy kitűnőre vizsgázott termék: a búvárúszó

A folyamatos kutató-, fejlesztőmunka és a több évtizedes horgásztapasztalat eredményeként született ez a zseniális, a békés- és rablóhalas horgászathoz és egyaránt jól használható horgászeszköz, a búvárúszó. Együttesen felel meg mindazon elvárásoknak, amelyek teljesítésére eddig egyetlen horgászeszköz sem volt képes.

Megismerése után használata mindenki számára nélkülözhetetlenné válik, mert megalkotásával teljesülnek azok a régi kívánságok, amelyeket a horgászok a békés vagy a ragadozó hal horgászatánál elvártak egy eszköztől.

Nézzük, hogyan működik az élőcsalis ragadozó hal horgászatnál a búvárúszó!

A megfigyelések és a tapasztalatok azt mutatják, hogy a zsákmányul felkínált csalihal megragad minden lehetőséget, hogy elrejtőzzön a vízfenéken és a lehető legkevesebbet mozogjon, így elkerülve a ragadozó hal támadását. Ennek kiküszöbölésére rendkívül alkalmas a búvárúszó. Úgy kezdjük a szerelést, hogy a cső rövidebb végénél kezdve keresztülfűzzük a főzsinórt, majd felkötjük a horogelőkét egy forgókapoccsal. A kapocs elé célszerű egy gyöngyöt tenni. Ezután tűzzük fel az élő csalihalat. A búvárúszó töréspontjában lévő gyöngybe kössünk egy olyan hosszú damilt, végén egy ólomsúllyal, amilyen távolságban szeretnénk, hogy csalihalunk a fenék felett úszkáljon (pl. figyelembe véve a feneket borító vízinövény vastagságát). (1.ábra).

Ezzel a szerelék már el is készült. Bedobás közben a levegőben az ólomsúly repíti a szereléket előre, a főzsinór és a csalihalas előke egymástól távol, párhuzamosan repül. Így a szerelék a dobás ideje alatt a levegőben nem fog összegubancolódni, mert a búvárúszó csöve, mint gubancgátló funkcionál. A vízbe érést követően az ólomsúly lemerül a vízfenékre, a búvárúszó pedig a felhajtóerejének köszönhetően a csalihalat, az ólmot tartó damil hosszának megfelelő magasságba emeli. A csalihalnak így nincs lehetősége a vízfenéken elrejtőzni, mert az emelőerő mindig vízközt tartja, ami folyamatos menekülésre úszásra készteti. Lehetőségünk van továbbá a búvárúszót közvetlenül is a vízfenéken használni. Ehhez rögzítsünk a kapocshoz egy olyan méretű ólomsúlyt, amely szerelékünket képes lesz a fenékre lesüllyeszteni. Feneket érve a búvárúszó csöve kb. 45 fokos szögben elfordulva felegyenesedik, így a csalizott horgot nem engedi a vízfenék iszapjába merülni.

A ragadozó hal a kapás alatt nem érez semmilyen ellenállást, mert a damil a horgászbottól kezdve a gubancgátlócsövön keresztül szabadon halad egészen a csaliig.

A búvárúszót kiválóan használhatjuk még rövid damilra kötött huzalólom-súlyozással tapogató horgászathoz kövezésen, partoldalban, élő hallal vagy halszelettel egyaránt.

Szerelékemelő cső (mint kiegészítő termék)

Élő csalihalas, horgászatnál ajánlott a szerelékemelő cső használata. A szerelékemelő cső tulajdonképpen egy vékonyabb, hosszabb tirolifa, amivel tetszőleges magasságba emel- hetjük a csalit és a gubancolódás is elkerülhető.

Békés halak horgászata búvárúszóval

Szerelékünk elkészítését hasonlóan kezdjük az előzőekben leírtakhoz, viszont a töréspontban lévő karabínerre függeszthetünk egy füles önetető kosarat (4.ábra), ólmot közvetlenül vagy tetszőleges hosszúságú damillal. Bedobás után, amikor a szerelékünk a laza, iszapos talajra ér, a búvárúszó felemeli a csalizott horgot, így nem engedi azt az iszapba süllyedni. Szerelékünk most úgy viselkedik, mintha úszós készséggel fenék felett lebegtetett csalival horgásznánk. Csalizott horgunk a legkedvezőbb helyen, az önetetőkosárból kioldódó ízanyagokkal telített vízben helyezkedik el. A szerelék a törpeharcsákkal túlszaporodott vizeken is jól használható a csali vízközti lebegése miatt.

Kosaras búvárúszó

Kimondottan a békéshalak horgászatához kifejlesztett eszköz. Egyesíti a gubancgátló, az etetőkosaras és az úszós horgászat előnyeit. A búvárúszó rövidebb szárán egy csúszó etető kosár helyezkedik el. Bedobáskor a szerelék nem fog összegubancolódni. A búvárúszó az úszótest felhajtóerejének köszönhetően kb. 45°-os szögben beáll a fenéken. A szerelék laza, iszapos talajon sem fog elsüllyedni, a szár felemeli a horgot, ami a kioldódó etető- anyaggal teli vízben lebeg. Kiválóan használható feederes horgászathoz.

A búvárúszó három méretben készül: 25, 30 és 40 cm hosszúságban. A búvárúszónak – amely jogvédett termék – minden horgászdobozban helye van, keressék a horgászboltokban.

Végezetül a következő videóval szeretnénk egy kis gyakorlati segítséget adni:

Sok örömet és sikeres horgászatot kívánunk!

Gyártó cég:

Horváth Fishing Tackle
Hori-Ker Kft. 2220. Vecsés, Zöldfa utca 36.
Honlap: http://horiker.hu
Nagykereskedelmi webáruház: http://horvathhorgaszcikk.hu

(x)

 

Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
DAM XTherm termoruha szett 1200 34e

hirdetés