Karácsonyi ajándék ötletek horgászoknak 2019

Vízinövény gyérítés a Nyugati-övcsatornán

A mai napon kaptuk az értesítést a Vízügytől, hogy várhatóan a következő két hétben munkatársaik a Nyugati-övcsatornán vízinövény gyérítést fognak végezni.

Karácsonyi ajándék ötletek horgászoknak 2019
hirdetés

A Vízügy tájékoztatása szerint a munkálatok a kéthelyi betonhídtól déli irányban a balatonújlaki szennyvíztisztító magasságáig, északi irányban pedig a Cigány-csatorna torkolatáig zajlanak majd. A gyérítés következtében a felszínen úszó növényzet minden bizonnyal akadályozni fogja a horgászati lehetőséget az érintett szakaszokon, ezért a Vízügy és Társaságunk kéri a horgászok megértését.

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

gumihal01
2 éve

zolcsitacsi nem értem hogy miért írsz kommentet olyan cikkre amiről fogalmad sincs. Szerintem fogalmad sincs hogy hol is van ez a csatorna és milyen halak élnek benne.A Balatonba ömlő csatornák közűl pontosan ez az egyik olyan csatorna ahová tömegesen úsznak fel az amúrok.Hiába van benne annyi amur nyáron a nagy melegben teljesen elburjánzik a vizinövényzet.Ennek a csatornának nem növénygyérítésre van szüksége hanem egy alapos kotrásra.Mert ahol az utóbbi években kotorták a medret ott most még a régota uralkodó töklevelesek is kipusztultak.Egyébként pedig a nagy vizinövényzet meg jó a halaknak mert védelmet és táplálékot nyújt nekik.Jómagam is azokat a részeket keresem ahol a legsürübb a növényzet és onnét fogom a halaim zömét köztük sok kapitális méretű amurt is.

2
zolcsitacsi
2 éve

Nènyány mázsa amúr megoldaná a problèmát......mint olyan sok más helyen is.

1
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Thermoruhák 1200

hirdetés