A Nyugati-övcsatornába gurult egy horgász autója Balatonújlakon

2015.05.12. forrás: sonline

Bár nem volt hideg, mégis akadt, aki nagyon ráfázott Balatonújlaknál, a Nyugati-övcsatornán rendezett megyei horgász-csapatbajnokságon.

3752 termék akcióbanhirdetés

Az egyik elszánt idősebb versenyző, nevezetesen a balatonújlaki Fodor Károly viharvert bordó Lada Samarája – miközben megfontoltan pakolt ki belőle – egyszer csak szép lassan megindult a víz felé, s végül a csatornában kötött ki. Ketten is belekapaszkodtak az autóba, de nem lehetett megállítani. Ráadásul azon a részen nem sokkal előtte kotorták ki az iszapot, így aztán az autó röpke egy perc alatt teljesen el is merült, amit aztán végül a tűzoltók húztak ki a partra.

Alighanem a kézifékkel lehetett valami bibi, lévén főhősünk egy hete a Top Mix Kupára is kilátogatott érdeklődőként, s akkor is meglódult az autója, de nem a csatorna felé gurult.
Természetesen mindenki együtt érzett a szerencsétlenül járt pecással, de azért volt – végül is milyen az igazi horgász? –, aki megjegyezte: jobb lett volna benthagyni a vízben süllőfészeknek...
Az mindenesetre tény: miután a Lada Samarát kihúzták, egy helyi horgász kinézte magának azt a helyet, s rövid időn belül egy három kilós pontyot akasztott meg.

Amúgy tizenegy csapat vett részt a bajnokságon. A Kaposvári Sporthorgász Egyesület szerezte meg a győzelmet, a Deseda HE a második, a harmadik a jutai csapat lett.
Férfi egyéniben 46-an versenyeztek, tájékoztatott Fülöp József, a somogyi horgászegyesületek szövetségének elnöke. Horváth Tibor, a jutai horgászegyesület versenyzője után Martin Gábor (Kaposvári SHE), illetve Kovács János Krisztián (Deseda HE) végzett az élen. A hölgyeknél Mihály Edit (Kaposvári HE) győzött, Bek Bonita (Nagybajom és vidéke HE) a második lett. Külön értékelték az ifik teljesítményét: korcsoportjában Bakó Antal, a balatonlellei egyesület versenyzője nyerte meg a bajnokságot, Szári Szilárd (Kaposvári HE) a második volt. A gyermekeknél Jámbor Dávid (Deseda HE) érte el a legmagasabb pontszámot, dobogós helyen végzett Bek Bonita és Molnár Kristóf. (A két versenyző a Nagybajom és vidék HE. színeiben indult.)

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »