Visszatért a behúzás

2015.10.08. forrás: veol.hu

Az idei évtől a megújult Balatoni Horgászrend bizonyos feltételek betartás mellett lehetővé tette a behúzós horgászatot. A módszerrel elsősorban a bojlisok éltek.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

A bojlisok támadásként élték meg, amikor a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit (BHNp) Zrt. megszüntette a behúzós horgászati lehetőséget a Balatonon. A tó kezelője az év elejétől úgy módosította a Balatoni Horgászrendet, hogy az már bizonyos feltételek betartása mellett lehetővé tette a módszer alkalmazását. A második balatoni horgászkonferencián Tulipán Tibor horgászturisztikai menedzser a behúzós horgászat tapasztalatairól beszélt. Elmondta, a társaság az ideit próbaévnek tekintette. Ugyanakkor látni kell, a módszernek van létjogosultsága a tavon.

Több mint egy tucat ország részvételével idén két Európa hírű bojlis versenyt tartottak a tavon, ahol a módszer engedélyezett volt. A harmadik Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászversenyen 50 csapat indult. 172 darab halat fogtak, összesen 1467 kilogramm súlyban. Egy 17,56 kilogrammos ponty is horogra akadt! Az első alkalommal megrendezett International Balaton Carp Cup (IBCC) versenyen induló 51 csapat 346 darab halat fogott 3131,6 kilogramm összsúlyban. Mindkét verseny a Balaton jó hírnevét öregbítette.

Hangsúlyozta, az idei év tapasztalatait a jövőben fel kívánják használni. Ugyanakkor továbbra is az a cél, hogy a behúzós (bojlis) horgászat rendezett, szabályozott keretek közé helyezésével az eddigieknél sokkal hatásosabb módon tudják megvédeni a tó különleges természeti értékkel bíró nagytestű pontyállományát, és lehetőség szerint a legnagyobb mértékben legyenek képesek felszámolni a nagy pontyok elvándorlását, piaci értékesítését. 

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »