Világrekord méretű harcsa a Dunából

2016.05.20. forrás: glas-slavonije.hr

Csak kapkodjuk a fejünket, annyi minden történik harcsás fronton! Most egy 275 centis, 158 kilós harcsát fogtak, ráadásul a Dunából.

Prologic Cruzade horgász székhirdetés

Ritka, hogy ennyi óriásharcsa kerüljön elő ilyen rövid időn belül. Néhány napja egy szép franciaországi fogás híre járta be a horgászsajtót, erre most egy még nagyobb, 275 centis, 158 kilós harcsafogás sokkolja a kedélyeket.

Ráadásul ezt a közel 3 méteres óriást nem a távoli, harcsákban igen gazdag nyugat-európai vizekből fogták, hanem a Dunából, a Dráva torkolatánál, Eszéktől nem messze. Arról egyelőre nincsen információnk, hogy milyen módszerrel esett el a hal, nincs kizárva az sem, hogy hálóval fogták.

A halról sikerült minden kétséget kizáró fotókat is készíteni, a mellé tett centiméterről pontosan leolvasható a hossza. A képek alapján a harcsa sajnos nem élte túl a kalandot, most egy horvát preparátor készít belőle replikát.

Bebizonyosodott, hogy élnek még nagy harcsák a Dunában!

A harcsa hivatalos, IGFA által hitelesített világrekordját egyébként Zsédely Attila 2010-ben a Pón fogott 135 kg-os harcsája tartja.

D.A.M. XTherm Winter 2 részes vízálló, halk thermoruha szetthirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »