VI. Lékhorgász verseny 2016 – Zeteváraljai tározó

2016.02.19. forrás: Vízpart

Az idei évben is kegyes volt az időjárás, és sikerült megrendezni a már hagyománnyá vált lékhorgász versenyt a váraljai tározón. Igaz, hogy csak jó adag szerencsével volt használható a jég vasárnap, ugyanis vasárnapra virradóan jókora esőt kaptunk, ami némileg megemelte a tó vízszintjét, és ez az emelkedés nem is állt meg. Hétfő reggel már nem lehetett biztonságosan rámenni a jégre, így sikerült elkapni az utolsó lehetőséget a verseny megtartására.

D.A.M. XTherm Winter 2 részes vízálló, halk thermoruha szett 45hirdetés

A létszámon kissé érződött, hogy a horgászok kételkedtek a jég vastagságában, ugyanis „csak” 83 versenyző nevezett be, ami egy kissé visszalépés a tavalyi 111 személyhez képest, de így is jó hangulatban telt a verseny. 5 női és 5 gyerekversenyző nevezett. Az izgalmat meghagyom mindenkinek, hogy az adatok alapján számolja ki a férfiak számát. A 10 órai kezdésre mindenki megérkezett, már aki versenybe óhajtott szállni. A lékfúrás, a mélységek bemérése, már a start előtt lezajlott, így a kezdésnél már mindenki csak a halfogással kellett foglalatoskodjon. Apropó halak. A zsákmány zömét sügérek képezték, de akadt néhány domolykó és darabosabb bodorkák is színesítették a palettát.

A módszerekről csak annyit röviden, hogy ismét a mormiska bizonyult nyerőnek, mint általában ahogy a téli sügérhorgászatnál lenni szokott. Ennek ellenére néhányan próbálkoztak hagyományos úszós felszereléssel is, ők érezhetően kevesebb halat fogtak. A délelőtti órákban a halak kapókedvére nem lehetett panasz, a déli harangszó után kissé alábbhagyott az étvágyuk, de ennek ellenére is igen szép mennyiséget sikerült horogra csalni a résztvevőknek. Az összefogás tekintetében új rekord született az elmúlt évekhez képest, annak ellenére, hogy a létszám nem volt kiemelkedő. Összesen 107 kiló és 15 deka volt a végösszeg.

hirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »