A vendéghorgász, a rabsic és a 3 botos kötekedő

2016.10.17. forrás: Hofesz-Hvdsz Halászati Őrszolgálat

A közép-dunai halőrök beszámolója a szombati napról alább olvasható.

Indul a harcsaszezon!hirdetés

"Kedves Horgászok !
Röviden így foglalhatnánk össze az elmúlt két nap eseményeit szeretett Duna szakaszunkon.
Nézzük hát sorjában:
Szombaton, 15-én Viktor és Rikárd halászati őrök Halásztelek-Makád közötti gépkocsizó szolgálatot tartottak 11.00-tól 21.00-ig. A szolgálat alatt sok szabályosan horgászó sporttárssal találkoztak, akik nagyon szépen fogtak is halat. Főként márnákat zsákmányoltak, de akadtak süllők, csukák, és szép keszegek is.

Tökölön az 1. kőgát tövében egy kempingező csapatra akadtak. Az egyikük igen szép, 3 kg-os csukával büszkélkedett, melyet sajnos nem vezetett be a fogási naplójába, de különben rendben volt. Őt figyelmeztettük a hiányosságra. Társa viszont érdekesebb esetnek bizonyult. Megérkezésünkkor épp a készségeit vonta ki a vízből és pakolta el. Jómagam indultam hozzá, amikor a csukás horgász szava hátba vágott. Neki nincs papírja, Ő vendéghorgász ! Lássuk, gondoltam. És lőn ! "Nekem nincs igazolványom, de nem is horgásztam, csak pakolgatok itten" jött a frappáns válasz az intézkedő kérdésemre. Szembesítettem társa állításával, miszerint Ő vendéghorgász, amit végül is elismert. "De, hát a vendéghorgásznak nem is kell engedély !" próbálta most ezt a figurát, természetesen eredménytelenül. Még néhány, egyre erőtlenebb kifogás és felvetés után előkerült végre a személyi azonosító okmány és befejezhettük az intézkedést a vendégművésszel...

Vasárnap, 16-án Zsolt és Rikárd halőrök, Erika százhalombattai vízi polgárőr kíséretében és az ő hajójukkal az Érd/Halásztelek - Szigetújfalu/Ercsi vonalon dolgoztak. A feladat a kormorán gyérítés mellett - melyről a lenti posztunk beszámolt - természetesen a horgászok ellenőrzése is volt. 08.00-20.00-ig tartó szolgálat alatt kb. 40 horgásszal találkoztunk. Csupán 2 esetben kellett a szabálysértési tömbünket használnunk. Az első ügyfelünk Halásztelken rabsickodott. 2 db fenekező készséggel tevékenykedett, mindenféle feljogosító okmány nélkül. Az intézkedést és az eljárást készséggel elfogadta. Nem úgy, mint az a 3 botos horgász, aki ellen Tökölön kellett eljárást indítanunk. A 3 db bevetett készségből az egyiket a polgárőr hajó partközelítésekor kezdte el kicsévélni sebesen, de nem eléggé gyorsan. Kikötéskor a bot már oldalt a fűben landolt és a férfi nagy ovációval épp a nyári kalandjait kezdte ecsetelni. Sajnos a joviális viselkedése egy szempillantás alatt elillant, amikor rákérdeztünk a 3. készségre. Azonnal ellenségesen, kötekedően tagadva a szabálysértést egyszerűen meghazudtolta mindhármunkat. Fénykép felvételt követelt a szabálysértésről, rágalmazással vádolt meg minket egy időközben érkezett személy előtt, stb. Ellenségesen, sértően, emelt hangon kommunikált. Egész egyszerűen nem hagyott más lehetőséget, mint a hivatalos út. Állami- és területi jegye bevonásra került.

A szolgálat többi idejében korrekt és becsületes horgászokkal találkoztunk, akikkel öröm volt néhány szót váltani a vízről, a halakról és - különösen jól eső érzés volt - rólunk Hofesz-Hvdsz halőrökről.
Mert, bizony kérem a 40 horgászból legalább a fele ismeri, rendszeresen látogatja oldalunkat és hasznosnak tartja a tájékoztatás ezen formáját ! Nagyon köszönjük a biztató, elismerő és bátorító szavakat, megtiszteltetés Önökért, Nektek dolgozni!"

(Pfeifer Rikárd)

Rhino csónakmotorokhirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »