Véleményezhető a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program

2015.05.14. forrás: MTI

Véleményezhető a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program (MAHOP), a MAHOP Irányító Hatósága számít a szakmai és a civil szervezetek, a program iránt érdeklődő magánszemélyek véleményére - közölte a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési államtitkársága szerdán az MTI-vel

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

A tájékoztatás szerint a Miniszterelnökség a MAHOP tervezése során veszi figyelembe az operatív programhoz érkezett véleményeket. A 2014-2020-as időszakra vonatkozó dokumentum hivatalos első változatát most bocsátották társadalmi egyeztetésre.

A programhoz kapcsolódó szövegszerű észrevételeket, javaslatokat a dokumentum vonatkozó fejezetének, oldalszámának megjelölésével ez év május 28-ig várja az irányító hatóság.
Az MTI korábbi információja szerint a rövidesen elkészülő Magyar Halgazdálkodási Operatív Program a következő években az ágazat előtt álló legfontosabb feladatként jelöli meg, hogy a mostani, éves szinten mintegy 5 kilogrammos belföldi fejenkénti halfogyasztást megduplázza.

A programot az Európai Bizottsághoz kell benyújtani, és a jóváhagyását követően a jövő évtől a 2020-ig tartó költségvetési ciklusban 15 milliárd forintnyi támogatást kaphat a halászati ágazat. Ez a keret 3 milliárd forinttal nagyobb, mint az előző időszakban volt.

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »