Őszi-téli ruhavásár 2.

Vége a természetes vizek lerablásának

„Vége a természetes vizek lerablásának, a halgazdálkodásról szóló új törvény elfogadásával győztek a sporthorgászok” – monda Szűcs Lajos. A fideszes országgyűlési képviselő szerint azzal, hogy a természetes vizek kezelése a horgászok kezébe kerül, meg tudják majd védeni a halpopulációt, ráadásul az úgynevezett utánkövetéssel azt is meg tudják majd mondani, honnan került a hal az asztalra.

Thermoruhák 640
hirdetés

 Az új halgazdaságról szóló törvény a halászokkal szemben már a horgászok és a vizek védelmét biztosítja. Szűcs Lajos szerint az új törvénnyel az volt a cél, hogy hatékonyabban lépjenek fel a halpopuláció védelme érdekében és megszűnjön az édesvizek lerablása. Ennek érdekében a természetes vizek üzemeltetése a horgászok kezébe kerül.

„Meg tudják védeni a saját vizüket, meg tudják mondani, hogy milyen módszerekkel, milyen eszközzel és milyen halat fogtak ki. Lesz egy utánkövetés is, és meg tudják mondani, hogyan került a hal az asztalra” – mondta el Szűcs.

A cél az is, hogy hazánkban fellendüljön a horgászati turizmus, ezért bevezetik a turista horgászjegyet.

A szeptemberben életbe lépő törvény kimondja, hogy a természetes vizekben csak szigorú szabályok betartása mellett lehet majd halászni.

 

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 


hirdetés
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
JRC ágy + hálózsák szett 1200

hirdetés