kategóriák  
Ünnepi nyitvatartás
Online ingyenhitel
Bot+orsó kedvezmény

Vége a természetes vizek lerablásának

2013.06.27. forrás: atv.hu

„Vége a természetes vizek lerablásának, a halgazdálkodásról szóló új törvény elfogadásával győztek a sporthorgászok” – monda Szűcs Lajos. A fideszes országgyűlési képviselő szerint azzal, hogy a természetes vizek kezelése a horgászok kezébe kerül, meg tudják majd védeni a halpopulációt, ráadásul az úgynevezett utánkövetéssel azt is meg tudják majd mondani, honnan került a hal az asztalra.

Okuma orsó vásárhirdetés

 Az új halgazdaságról szóló törvény a halászokkal szemben már a horgászok és a vizek védelmét biztosítja. Szűcs Lajos szerint az új törvénnyel az volt a cél, hogy hatékonyabban lépjenek fel a halpopuláció védelme érdekében és megszűnjön az édesvizek lerablása. Ennek érdekében a természetes vizek üzemeltetése a horgászok kezébe kerül.

„Meg tudják védeni a saját vizüket, meg tudják mondani, hogy milyen módszerekkel, milyen eszközzel és milyen halat fogtak ki. Lesz egy utánkövetés is, és meg tudják mondani, hogyan került a hal az asztalra” – mondta el Szűcs.

A cél az is, hogy hazánkban fellendüljön a horgászati turizmus, ezért bevezetik a turista horgászjegyet.

A szeptemberben életbe lépő törvény kimondja, hogy a természetes vizekben csak szigorú szabályok betartása mellett lehet majd halászni.

 

JRC ágy + hálózsák szett 640hirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »