Iskolások horgásztak Vasban

2016.06.11. forrás: vaol.hu

A 11. Vasi Vizeken általános iskolai horgászvetélkedő Vaskeresztesen, a helyszíni fordulóval ért véget.

Humminbird halradarokhirdetés

A vetélkedőre a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége tevékenységi területén elhelyezkedő általános iskolák négyfős csapatai nevezhettek. A verseny célja az idén is az volt, hogy a fiatalok megismerjék Vas megye természetes vizeinek élővilágát, és megismerkedjenek a horgászat alapjaival. A verseny központi témája a víz, a hal, a környezet volt. Az iskolák először kétfordulós elméleti levelező versenyen mérték össze tudásukat az elmúlt hónapokban.

Az idén 27 csapatból (108 fiatal) a 12 legjobb (48 fiatal) jutott a döntőbe, akik a délelőtti elméleti vetélkedő után élesben is kipróbálhatták horgászati tudásukat. A záróforduló jó hangulatban, nyárias időben zajlott le. A fiatalok rengeteg pontyot akasztottak az Alpesi Horgásztóban. A helyszíni elméleti vetélkedőben 41 ponttal a Horogra akadva csapat végzett az élen, míg a halfogásban a Répcelakról érkezett Laki Csalik remekelt 7380 gramm fogással. A dobogós helyekért szoros versengés alakult ki, a második és harmadik helyezett csapat között a jobb levelezős végeredmény döntött.

Végeredmény: 1. Rábapatyi Horogra Akadva (Pukler Ferenc csapatkapitány, Csiki Hanna Virág, Bucsek Martin, Bucsek Bence, Bucsek Máté), 2. Ikervári Catch and filézz (Farkas Annamária csapatkapitány, Németh Ákos, Csörgő Dominik, Gyürü Benedek, Tölgyes Gergő), 3. Sótonyi Vízfacsarók (Farkas Annamária csapatkapitány, Sinka Benedek, Sipos Roland, Toldi Kevin Szabolcs, Toldi Milán.

Tóth Gábor

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »