Varsával halászott – többszázezres bírságra számíthat

2016.11.09. forrás: sporthorgasz.eu

Hosszú szünet után, az elmúlt héten ismét illegálisan elhelyezett halászeszközre, egy elrejtett varsára bukkantak halászati őreink a Tisza-tavon. Habár a legutóbbi alkalom óta közel egy év telt el, halőreink nem jöttek ki a gyakorlatból, a helyzetet felismerve és a környék adottságait alaposan mérlegelve hamar megszervezték akciójukat a tettenérésre.

3752 termék akcióbanhirdetés

A műszakok olajozottan és feltűnés nélkül váltva egymást folyamatos megfigyelés alatt tartották a helyszínt, mígnem a második nap délutánján, október 27-én egy gyanús vízi jármű tűnt fel a környéken, és ekkor a videokamera működésbe lépett. A megérzés jónak bizonyult, a jármű némi bizonytalan kitérő után a megfigyelt varsa helye felé vette az irányt. Miután a megfigyelést végző halőr a szerszám felszedését videofelvételen rögzítette, társával kiegészülve feltartóztatta az elkövetőt az időközben értesített rendőrjárőr kiérkezéséig.

Az ügy további részének felgöngyölítése a Kiskörei Vízirendőrség, a Tiszafüredi Rendőrkapitányság és a Sporthorgász Kft. halőreinek példás együttműködése nyomán nagyon gyorsan és simán ment. A tettenérés alkalmával a varsában hal nem volt, az elkövetőnél tartott házkutatás során azonban további halászeszközök kerültek elő.

K. A. tiszafüredi lakos ellen természetesen megtörtént a halvédelmi bírság kiszabására irányuló közigazgatási feljelentés, míg a rendőrség orvhalászat bűncselekménye miatt indított eljárást.

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »