Őszi-téli ruhavásár 2.

Varsával halászott – többszázezres bírságra számíthat

Hosszú szünet után, az elmúlt héten ismét illegálisan elhelyezett halászeszközre, egy elrejtett varsára bukkantak halászati őreink a Tisza-tavon. Habár a legutóbbi alkalom óta közel egy év telt el, halőreink nem jöttek ki a gyakorlatból, a helyzetet felismerve és a környék adottságait alaposan mérlegelve hamar megszervezték akciójukat a tettenérésre.

DAM XTherm termoruha szett 640
hirdetés

A műszakok olajozottan és feltűnés nélkül váltva egymást folyamatos megfigyelés alatt tartották a helyszínt, mígnem a második nap délutánján, október 27-én egy gyanús vízi jármű tűnt fel a környéken, és ekkor a videokamera működésbe lépett. A megérzés jónak bizonyult, a jármű némi bizonytalan kitérő után a megfigyelt varsa helye felé vette az irányt. Miután a megfigyelést végző halőr a szerszám felszedését videofelvételen rögzítette, társával kiegészülve feltartóztatta az elkövetőt az időközben értesített rendőrjárőr kiérkezéséig.

Az ügy további részének felgöngyölítése a Kiskörei Vízirendőrség, a Tiszafüredi Rendőrkapitányság és a Sporthorgász Kft. halőreinek példás együttműködése nyomán nagyon gyorsan és simán ment. A tettenérés alkalmával a varsában hal nem volt, az elkövetőnél tartott házkutatás során azonban további halászeszközök kerültek elő.

K. A. tiszafüredi lakos ellen természetesen megtörtént a halvédelmi bírság kiszabására irányuló közigazgatási feljelentés, míg a rendőrség orvhalászat bűncselekménye miatt indított eljárást.

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

miska
3 éve

Ezék a rászista halőrök mindég csak a szégíny romákokat báncsák!

3
pomacsero
3 éve

Jó ez a három csapás kolompár, még egy ilyen aztán ötévet kapsz, a fenyegetés már a második volt gyökér. Vigyázz már csak egy van!

2
Kolompár AttilaKolompár Attila (fikanick)
3 éve

Eszt még mekeserűlitek!

1
hirdetés (x)
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
DAM XTherm termoruha szett

hirdetés