Őszi-téli ruhavásár 2.

VM: változások a horgászati és halászati szabályozásban

A fajlagos tilalmi időszak és a kifogható méretkorlátozás minden horgászra és halászra vonatkozik, míg a napi kifogható mennyiséget a horgászoknak és az állami halászjeggyel halászóknak kell betartaniuk az új szabályozás alapján, amely hamarosan megjelenik a Magyar Közlönyben - tájékoztatta a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) pénteken az MTI-t.

Thermoruhák 640
hirdetés

  A kereskedelmi céllal halászók által évente vagy naponta kifogható mennyiséget az adott vízterületre kiadott halászati engedélyekben szabályozzák.
Az egyes halgazdálkodási vízterületeken a halgazdálkodási hasznosító a hatóság engedélyével vezethet be további korlátozásokat, vagy kérheti a meghatározott korlátozások feloldását.
A tárca közleménye szerint az állami halászjeggyel vagy állami horgászjeggyel rendelkezők a nyilvántartott halgazdálkodási vízterületeken a napi darabszám-korlátozás alá tartozó őshonos halfajokból naponta fajonként három darabot, összesen legfeljebb öt darabot foghatnak ki. A napi darabszám-korlátozással nem érintett őshonos halfajokból naponta összesen tíz kiló fogható ki.
Az ingyenes állami jeggyel horgászó gyermekek és fogyatékossággal élők a napi darabszám-korlátozás alá tartozó halfajokból naponta összesen egyet, a korlátozás alá nem eső halfajokból naponta összesen öt kilót foghatnak ki.
Ha a horgász vagy a rekreációs halász olyan őshonos, napi darabszám-korlátozással nem érintett halat fog, amellyel a megszabott napi súlyhatárt átlépi, a halat megtarthatja, de aznap további napi darabszám-korlátozással nem érintett őshonos halat nem foghat ki - közölte a tárca.

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

XD

8
miska
6 éve

A halászt
alatt,ill.
bocs...

7
miska
6 éve

Ahalászt most a vízirendőrök ellenőrzik itt az alsó-Tiszán,nappal.Biztos forrásból tudom,amint távcső segítségével kiszúrják a közelítő rendőrt,az egyikük kiviszi a partra zsákban a méret alatti,ill.védett halat.Éjjel szerintem azt csinál a halász amit akar,Algyőnél is akkor jönnek-mennek.Télen pedig egyáltalán nincs ellenőrzés,a kíméleti területeken símán megy a halászat nappal is.

6
hirdetés (x)

És az Amurnak van méret korlátozása???

5

Én csak 3 éve vallatom a Marost, több-kevesebb sikerrel, de engem csak 1-szer igazoltatott halőr. Nem tartom rossznak ezeket a rendeleteket, viszont nem kellett volna visszalépniük a legnagyobb méretet elérő hal visszaengedésével kapcsolatban. Kevés kapitális méretű hallal találkozom a folyón. Az idei év a harcsáké volt. Rengeteg "utánpótlással" volt szerencsém, de akadtak közöttük szebbek is.

4

Marosi horgász vagyok több mint negyven éve.Például az elmúlt húsz évben még ellenőrrel nem találkoztam.Következésképp a a halász sem.Na kíváncsi leszek,hogy a halászokat,hogy ellenőrzik.Náluk nincs méretkorlátozás,azt szokták mondani,hogy "serpenyős"A varsák számáról nem is beszélve.

3
ygurika
6 éve

A halászokat hogyan fogják ellenőrizni? Sokuknál eddig sem volt "visszadobandó" kategória.... Ami belekerült a hálóba, az nem került vissza a vízbe, akármekkora hal is volt... Tisztelet a kivételnek. De sajnos nekem rossz tapasztalataim vannak.

2
MM (fikanick)
6 éve

Valaki magyarázza el nekem ki a rekreációs halász és valójában mit értenek rekreációs halászaton!

1
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
JRC ágy + hálózsák szett 1200

hirdetés