Változások a közép-dunai horgászrendben

2017.01.17. forrás: dshe.hu

Naponta maximum 4, évente maximum 100 nemeshal tartható meg. A süllő mérete 35 centi lett, a ponty pedig 60 cm-es felső méretkorlátot kapott.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Az új szabályozás a következő lényegi pontokban mutat eltérést a 2016. évitől:

  • Felnőtt jeggyel naponta 4 db nemeshal tartható meg, melyből 2 db lehet maximum egy halfajhoz tartozó. Kivétel ez alól a kősüllő és a menyhal, mely fajoknál a 3 + 1 is megengedett. Ifi horgászoknál ez a szám napi 3 db (2+1 bontásban), gyerek horgászoknál napi 1 db tartható meg.
  • Az éves területi engedéllyel összesen 100 db nemeshal tartható meg, ifiknek 50 db, gyerekhorgászoknak évi 10 db a kvóta. A megtartani kívánt halat az állami fogási naplóba, és az éves területi engedély hátulján található táblázatba is be kell vezetni!
  • A fogott halat mindenki csak a saját haltartójában tárolhatja, drótszák használata tilos!
  • A 60 cm-t meghaladó pontyot a lehető legrövidebb időn belül kíméletesen vissza kell engedni, nem tartható meg!
  • A fogassüllő méretkorlátozása 35 cm-re változott, az ennél kisebb egyedeket kíméletesen vissza kell engedni, nem tartható meg!
  • Az engedélyben megengedett számú készségen túl a készenlétben tartott egyéb készségeket a vízzel ellentétes irányban kell elhelyezni, a félreértések elkerülése végett.
  • A hatályos jogszabályok szerint vizsgázott halászati őrök közfeladatot ellátó személynek minősülnek, így jogi védettség illeti meg őket. Halászati őrök jogosultak a ruházat, csomag és jármű átvizsgálására, valamint feltartóztatására, szükség esetén kényszerítő eszköz használatára a halgazdálkodási vízterületen. Az ellenőrzés megtagadása közigazgatási eljárást von maga után.
hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »