Vádjavaslat orvhalászok ellen

2015.04.29. forrás: Police

A Békéscsabai Rendőrkapitányság öt férfi ellen folytatott nyomozást, akik engedély nélkül, tiltott módszerrel, kíméleti területen halásztak Doboz külterületén, a Kettős-Körösön.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

A dobozi körzeti megbízottat hívta telefonon egy hivatásos halőr 2015. április 3-án 11 óra 10 perckor, mert orvhalászokat látott a Kettős-Körösnél. A rendőr nem volt szolgálatban, de azonnal a halőr segítségére sietett és együtt mentek a helyszínre. A dobozi hídtól mintegy 900 méterre Békés irányába igazoltattak öt férfit, akik kíméleti területen halásztak. Engedélyük sem volt és tiltott módszerrel, kivágott aljú műanyag hordók segítségével fogtak közel 13 kilogramm nemes és egyéb halat. A férfiakat előállították a Békéscsabai Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók orvhalászat vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki őket. A halakat lefoglalták és átadták a halőrnek, aki gondoskodott a folyóba helyezésükről. T. István 51 éves vezsenyi, M. János 39 éves tószegi, Sz. Adorján 38 éves, G. Mátyás 35 éves és M. Attila 32 éves tiszakécskei lakosok elismerték a bűncselekmény elkövetését. Elmondták, hogy fakitermelést végeztek a folyó mentén, és közben arra gondoltak, hogy az ártéren a kubikgödrökben fognak maguknak halat.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a gyanúsítottakkal szemben folytatott nyomozást 2014. április 27-én lezárta, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította a Békéscsabai Járási Ügyészségnek.

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »