Vádemelési javaslat az orvhalász ellen

2015.05.25.

A 63 éves ásványrárói férfit a Duna szigetközi mellékágán tiltott halászaton érték tetten a halőrök.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

 A győri halászati szövetkezet halőrei értesítették a mosonmagyaróvári rendőröket arról, hogy a Duna szigetközi mellékágán 2015. március 27-én 7 óra 13 perckor egy férfit tiltott halászaton értek tetten. A helyszínre érkező rendőrök az ásványrárói rapsicot előállították és orvhalászat elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták.
A vizsgálat megállapította, hogy a gyanúsított Ásványráró külterületén tiltott halászati eszközzel három csukát és egy ezüst kárászt fogott ki a folyóból. A parton elrejtett nyakzóhálót a rendőrök megtalálták és lefoglalták. A férfi horgászati- vagy halászati engedéllyel nem rendelkezett, a bűncselekmény elkövetésekor a csukára halfogási tilalom volt érvényben.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság a 63 éves ásványrárói férfi ellen tiltott eszközzel, tiltott módon vagy kíméleti területen halfogásra irányuló tevékenységgel elkövetett orvhalászat vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott vizsgálatot lezárta, az ügy iratait vádemelési javaslattal küldte meg a Mosonmagyaróvári Járási Ügyészségnek.

Delphin Walkyra harcsázó botokhirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »