Üzenetet kapott a horgászoktól Áder János

2015.06.29. forrás: MNO

Magyarország legnagyobb civil szervezete, a több mint 300 ezer tagot számláló Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) is csatlakozik Al Gore volt amerikai alelnök és Áder János köztársasági elnök környezetvédelmi akciójához, amelynek célja, hogy egymilliárd támogatót szerezzenek a párizsi klímacsúcs előtt – ezt pénteken jelentették be Áder János jelenlétében a Nógrád megyei Bátonyterenyén.

BLACK FRIDAY napok meghosszabbítvahirdetés

 A Maconkai-tónál megrendezett III. Horgászat Nagykövetei Találkozó és Horgászverseny alkalmából Szűcs Lajos, a Mohosz elnöke közölte: valamennyi tagszervezetük az Elobolygo.hu kezdeményezés mellé áll.

Áder János a rendezvényen mindenkit arra kért, hogy látogasson el erre a honlapra. Mint elmondta, Magyarország elsőként csatlakozott Al Gore kezdeményezéséhez.

A cél, hogy a legnagyobb kibocsátókat, a legnagyobb szennyezőket – az Egyesült Államokat, Kínát, Indiát, Brazíliát, Oroszországot – „a most körvonalazódónál ambiciózusabb megállapodásra” szorítsák majd a párizsi klímacsúcson decemberben – tette hozzá.

A köztársasági elnök kitért rá, hogy egy nemrégiben megjelent kutatási eredmény szerint a klímaváltozás hatásai sokkal nagyobb mértékben érvényesülnek a Kárpát-medencében és Magyarországon, mint Európa más részein.

„A mi életünkről van szó, a mi földjeinkről, levegőnkről, vizünkről, és legfőképpen a mi gyerekeink és unokáink jövőjéről” – fogalmazott Áder János.

Hozzátette, a VOLT Fesztiválon az lesz majd a fiataloknak szóló üzenet: ha van fél perced a következő fél évszázadra, akkor emeld fel a hangod. „Ezt kérem önöktől is” – mondta Áder János a maconkai rendezvényen.

Szűcs Lajos, a Mohosz elnöke a találkozón többek között arról beszélt, hogy a jövő évtől pályázati úton szeretnék elnyerni a természetes vizek állami halgazdálkodási jogát, illetve kérik az élőhal áfakulcsának öt százalékra csökkentését.

Dérer István, a Mohosz elnökhelyettese, a Bátonyterenye-Maconkai Szabadidő- és Sporthorgász Egyesület (BSHE) elnöke ismertette, hogy 15 éves fejlesztés eredménye a jelenlegi maconkai, Nógrádikum-díjas, árvízvédelmi feladatokat ellátó, horgászati és turisztikai célú vízterület.

Több mint 50 százalékkal, 65,4 hektárra és hét tóra növelték a vízfelületet, és 100 százalékkal a szabadon bejárható partszakaszt – tette hozzá.

A terület felkerült az ország és Európa horgászturisztikai és versenysporttérképére, hússzorosára emelték a 18 országból érkező vendéglétszámot, jelentősen hozzájárulva ezzel a kistérség vendéglátó-ipari kapacitásainak lekötéséhez, vendégházak kialakításához, és a foglalkoztatás növeléséhez – mondta Dérer István.

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »