Újabb sikeres halőri akciók

2016.06.06. forrás: Nébih

Az elmúlt napokban is több sikeres akciója volt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Állami Halőri Szolgálatának: egy kalocsai üzletben és egy Hajdú-Bihar megyei településen is horogra akadtak a tilosban járók.

Rhino csónakmotorokhirdetés

A NÉBIH Állami Halőri Szolgálata (ÁHSZ) június elején tartott ellenőrzést az egyik kalocsai halboltban. Az üzletben a NÉBIH ellenőrei 50 kilogramm ismeretlen eredetű, jelöletlen fagyasztott halat és halterméket foglaltak le és rendelték el azok megsemmisítését.

Pár nappal később az ÁHSZ bejelentés alapján ellenőrzést tartott a Hajdú-Bihar megyei Árkus érnél is. Az előzetes információk szerint a területen nagy mennyiségű illegális halászeszközt helyeztek ki. A több napos akció során négy orvhorgászt és egy orvhalászt fogott el, továbbá 11 varsát, 45 méter hosszan összekötve 12 szárnyas varsát és 40 méter meslenc hálót szedett fel az ÁHSZ.

Az orvhalász gépjárművében egy méretes süllőt, egy compót, négy ezüstkárászt és 41 törpeharcsát találtak. A vizsgálat során a szakemberek megállapították, hogy az illető bár rendelkezik érvényes halászjeggyel, de a kifogott halakat a fogási naplóba nem jegyezte be. Az ellenőrzött 3 varsa esetében elismerte, hogy azok az ő tulajdonában vannak. A halászeszközökön nem volt jelölés és a közöttük lévő távolság sem érte el az előírt minimális 50 métert.

A területen az ÁHSZ járőrei további halász eszközöket találtak: 45 méter hosszan 12 szárnyas varsa volt összekötve, ezekkel szemben egy 40 méter meslenc háló volt kihelyezve. További 8 varsa is volt a vízben. Ezen eszközök tulajdonosa egyelőre ismeretlen.

A halászeszközöket az ÁHSZ járőrei felszedték, az ellenőrzött személlyel szemben feljelentést, a többi halászeszköz miatt pedig orvhalászat alapos gyanúja miatt az illetékes rendőrhatóságnál bejelentést tettek.

 

Bark gumicsónakokhirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »