Újabb kétnyaras pontyok a Balatonban

2015.03.30. forrás: balatonihal

Március 27-én a balatonfűzfői telepítés során 8461 kiló kétnyaras pontyot engedtek a Balatonba. Ezzel együtt az elmúlt négy napban sikerült pótolnia a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt-nek a tavalyi elmaradást.

Indul a harcsaszezon!hirdetés

Ahogyan a tavalyi év végi haltelepítési összesítésben megírtuk, 33 977 kg pontyot nem sikerült a 2014. évi kötelezettségből betelepíteni.

Az elmúlt négy napban összesen 37 500 kg pontyot telepítettek a Balatonba, ezzel pótolták az elmaradást és egyben megkezdték az idei évi előírás teljesítését is. A keddi és szerdai telepítések háromnyaras korosztályúak voltak (összesen 20 006 kg) a csütörtöki és péntekiek pedig kétnyarasak (összesen 17 494 kg). A háromnyaras korosztály átlagos mérete 1,25, míg a kétnyarasé 0,6 kg volt. Ebből is látszik, hogy a kétnyaras korosztállyal darabszámban duplája mennyiség kerül a tóba, a horgászok kívánsága miatt azonban fogható méretű halat is telepítettek. A kétnyaras korosztály várhatóan az előttünk álló nyár közepére-végére éri el a fogható méretet.

A pénteki balatonfűzfői telepítésen készült fotók és videók az alábbiakban megtekinthetőek:

Delphin Walkyra harcsázó botokhirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »