Karácsonyi ajándék ötletek horgászoknak 2019

Újabb gereblyézőket kapcsoltak le – ezúttal Balatonfűzfőn

Egyre gyakrabban fordul elő a téli időszakban, hogy tisztességtelen küzdelemre kényszerítik a keszegeket az orvhorgászok. Decemberben kettő, januárban eddig három alkalommal kellett intézkedniük a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. halászati őreinek gereblyéző horgásszal szemben és bűncselekményről lévén szó, a rendőrséget is bevonniuk az eljárásba.

Thermoruhák 640
hirdetés

Balatonfűzfőn, január 24-én a Marina vitorláskikötőben lettek figyelmesek a halőrök az árulkodó mozdulatokra. A férfi, amikor észrevette, hogy figyelik igyekezett megszabadulni a bűnjelektől, ám a halászati őr kamerája rögzítette a cselekményt, így azt is, ahogyan a mintegy tíz keszeget visszadobta a tóba.

Január 26-án a helyi horgászegyesület előtti vízterületen hasonló forgatókönyv szerint történt a másik eset. Ezúttal 28 darab keszeg esett áldozatául az etikátlan, horgászhoz méltatlan magatartásnak.

Mindkét orvhorgásznak bíróság előtt kell felelnie tettéért. Az ítélettel járó büntetés mellett az illetékes járási hivatal földművelésügyi osztályának halvédelmi bírságát is meg kell fizetniük. A gereblyézők viselhetik a tisztességes horgászok megvetését, akiket jó ideig csupán távolról figyelhetnek, mert új állami horgászjegy, ezzel együtt területi jegy váltásától egy időre eltiltja őket a hatóság. A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. mindkettőjükkel szemben további szankciót alkalmaz a kirívó szabályszegés elkövetése miatt. Egyikük, mint visszaeső hosszú évekre szóló(akár 10 éves!) eltiltásra számíthat.

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

Karácsonyi ajándék ötletek horgászoknak 2019
hirdetés
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Karácsonyi ajándék ötletek horgászoknak 2019

hirdetés