kategóriák  
Ünnepi nyitvatartás
Online ingyenhitel
Bot+orsó kedvezmény

Itt vannak az új tilalmak! HIVATALOS!

2013.12.03. forrás: Fishing Time

A Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája közzétette azt a táblázatot, mely a Magyar Közlönyben hamarosan megjelenő végrehajtási rendelet részeként összefoglalja az új fajlagos tilalmi időket és méretkorlátozásokat. A minisztériumi anyag már véglegesnek és hivatalosnak tekinthető.

Okuma orsó vásárhirdetés

Azt láthatjuk, hogy jobbára szigorításokat tartalmaz, de például a ponty tilalmi ideje 2 héttel lerövidül. Ezt egyrészről bizonyára az indokolja, hogy a legtöbb horgászvizünkön a ponty telepítése intenzíven történik, s a legnépszerűbb horgászhal  fogását szeretnék a döntéshozók kevésbé korlátozni - hisz a pótlása és az állomány fenntartása jórészt úgyis mesterségesen van megoldva.

Véglegessé vált, hogy a kősüllőből és a compóból naponta maximum 3 darab vihető el, s mindkét faj méretkorlátozása 25 cm lesz.

Tilalmi idő fogja védeni a domolykót, a jászt, a paducot a szilvaorrút, a gardát és a sügért is (a utóbbitól eltekintve méretkorlátozás is fog vonatkozni az említett fajokra), miközben ilyen irányú szigorítás nem lesz a dévér, a karikakeszeg, a laposkeszeg és a bagolykeszeg tekintetében.

 Az amur és a fekete sügér, mint nem őshonos fajok, már méretkorlátozással SEM szerepelnek a listán.

Nagyon fontos tudni, hogy a vízkezelő indokolt esetben ezeknél szigorúbb intézkedéseket is hozhat, és további védelmet biztosíthat bizonyos fajoknak belátása szerint. Az amur minden bizonnyal sok vízen meg fogja tartani méretkorlátozását, hisz jövevényfaj státusza ellenére, országszerte megbecsülik, mint horgászhalat, s az is biztosra vehető, hogy a fekete sügér tekintetében is védelemmel fog élni minden progresszív, a hal dinamikusan növekvő népszerűségét kihasználni akaró vízkezelő.

Fontos tudni, hogy az új tilalmi rendszer a Magyar Közlönyben való megjelenése pillanatában azonnal hatályba lép!

A részletes táblázat itt elérhető:


 

Szezonindító horgász akciók 640hirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »