Őszi-téli ruhavásár 2.

A Túr horgászai is szeretnének telepítést

Kölcse, Nyíregyháza – Hektárokra kivetítve arányosan kerülnek majd pikkelyesek a Tisza mellékfolyóiba is.

Thermoruhák 640
hirdetés

 Tájékoz­tatást adott a február 23-ai számunk Horgász, vadász oldalán Fesztóry Sándor, a Sporthorgász Egyesületek Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szövetségének ügyvezető igazgatója arról, hogy ebben az évben milyen halakat telepíte­nek a Tisza felső és alsó szakaszába. A cikket olvasva fogalmazódott meg a kérdés a Kölcsén élő Válóczi Lajosban, vajon a Túrba mikor telepítenek halat.

– Emlékeim szerint az elmúlt ötven évben talán ha kétszer volt tudatos és ter­ve­zett haltelepítés a Túron. A nagy árvíz idején, 1970-ben pedig azért volt, mert Ro­má­niában átszakadt egy halastó gátja, s akkor a Túrba is jutottak halak – mesélte a 67 esztendős horgász, aki 1967 óta folyamatosan horgászik kedvenc folyóján, a Túron. – Nem sok sikerrel büszkélkedhetem, tavaly is üresen adtam be a fogási naplót. Úgy gondolom, hogy az engedélyért befizetett pénzért elvárhatjuk, hogy az Új-Túron, Garbolc és Tiszakóród között is legyen telepítés, ne csak a Tiszán. Ide jók lennének egynyaras pontyok is, de abból jó sok kellene, hogy legyen az embernek élménye.

A felvetéssel kapcsolatban megkerestük Fesztóry Sándort, aki a következőkről tájékoztatta portálunkat:
– Amikor a Felső-Tisza telepítési terveiről szóltam, abba beleértettem a Tisza egész vízrendszerét, vagyis a Túr és a Szamos folyót is. Hektárokra kivetítve az idei telepítés arányosan vonatkozik a Tisza mellékfolyóira is. Az Új-Túron azért is fontos a telepítés, mert nincs közvetlen összeköttetésben a Tiszával. Röviden összegezve azt mondhatom, hogy a telepítés minden olyan vízterületet érint, amely egykoron a Rákóczi Halászati Szövetkezethez tartozott.

KM

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 


hirdetés
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
JRC ágy + hálózsák szett 1200

hirdetés