A Túr horgászai is szeretnének telepítést

2017.03.17. forrás: szon.hu

Kölcse, Nyíregyháza – Hektárokra kivetítve arányosan kerülnek majd pikkelyesek a Tisza mellékfolyóiba is.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

 Tájékoz­tatást adott a február 23-ai számunk Horgász, vadász oldalán Fesztóry Sándor, a Sporthorgász Egyesületek Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szövetségének ügyvezető igazgatója arról, hogy ebben az évben milyen halakat telepíte­nek a Tisza felső és alsó szakaszába. A cikket olvasva fogalmazódott meg a kérdés a Kölcsén élő Válóczi Lajosban, vajon a Túrba mikor telepítenek halat.

– Emlékeim szerint az elmúlt ötven évben talán ha kétszer volt tudatos és ter­ve­zett haltelepítés a Túron. A nagy árvíz idején, 1970-ben pedig azért volt, mert Ro­má­niában átszakadt egy halastó gátja, s akkor a Túrba is jutottak halak – mesélte a 67 esztendős horgász, aki 1967 óta folyamatosan horgászik kedvenc folyóján, a Túron. – Nem sok sikerrel büszkélkedhetem, tavaly is üresen adtam be a fogási naplót. Úgy gondolom, hogy az engedélyért befizetett pénzért elvárhatjuk, hogy az Új-Túron, Garbolc és Tiszakóród között is legyen telepítés, ne csak a Tiszán. Ide jók lennének egynyaras pontyok is, de abból jó sok kellene, hogy legyen az embernek élménye.

A felvetéssel kapcsolatban megkerestük Fesztóry Sándort, aki a következőkről tájékoztatta portálunkat:
– Amikor a Felső-Tisza telepítési terveiről szóltam, abba beleértettem a Tisza egész vízrendszerét, vagyis a Túr és a Szamos folyót is. Hektárokra kivetítve az idei telepítés arányosan vonatkozik a Tisza mellékfolyóira is. Az Új-Túron azért is fontos a telepítés, mert nincs közvetlen összeköttetésben a Tiszával. Röviden összegezve azt mondhatom, hogy a telepítés minden olyan vízterületet érint, amely egykoron a Rákóczi Halászati Szövetkezethez tartozott.

KM

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »