Őszi-téli ruhavásár 2.

Tüntetni fognak a halászok Baján

Halászok szerveznek tüntetést "Orbán rendszere ellen" értesültünk a Blikk.hu-ról.

Thermoruhák 640
hirdetés

Nem volt elég a halászoknak a több tíz év ívási időben való halászat, tovább gyérítenék a halállományt és tüntetéssel fenyegetik a miniszterelnököt, írja a blikk.hu:

"A hivatásos halászok január óta munkanélküliek, úgy tűnik, a pénz és a türelem mostanra fogyott el: A bajai halászlé hungarikum lett, de a halászokat kitiltották a magyar vizekről - írják felhívásukban, melyben tüntetni hívják halásztársaikat.

A plakáton láthatóan személyesen Orbán Viktort okolják azért, mert a hivatásos halászok munkanélküliek lettek. A tüntetést egyébként Bajára, a polgármesteri hivatal elé tervezik.

Hozzá kell tenni: a kormány a rendelkezéssel az orvhalászatot akarta visszaszorítani, de a halászok szerint mindössze azt érik el vele, hogy a folyómenti csárdák kínálatából eltűnik a hal és ráadásul az illegális halászat is újra elterjedhet.

A dunai halászok egy ilyan plakáttal harangozták be a tüntetést."

 

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

hirdetés (x)
BÖLÉRBÖLÉR (fikanick)
3 éve

én egy rendkívül buta alak vagyok, nem jött le még mindenkinek itt? ;-)

13
bb (fikanick)
3 éve

Arról nem akarunk beszélni, hogy a MOHOSZNAk mekkora és mióta van tartozása. Ja hogy is van ez: a vonatkozó jogszabályi előírások szerint egy civil szervezet csupán kétévente lehet veszteséges

Miértis kellet átjátszani az összes vizet a kezükre?????

12
bb (fikanick)
3 éve

bocs 10,5 milliárd

11
bb (fikanick)
3 éve

vettem 2 db botot kínait, 2 db orsót kínait, zsinórt kínait, meg egy néhány hozzávalót mind kínai. 80 000 Ft. Ebből 27 % megy a nagy kasszába a többi külföldre. "de jó a gazdaságnak" A pénz több mint 70 % külföldön landolt. És még egy nyamvatt halat nem fogtam.

Kb 50 000 Ft ami kiment külföldre, de legyen csak 30 000 Ft a beszállítók meg a kereskedők végett. Ez felszorozva 350 000 horgásszal : 9 milliárd forint.

Na ez a közvetlen rablás, bocsánat csak pénz szórás, nem az amit a halászok műveltek. Csak azt nem veszi észre senki, elúszik szépen, no de lényeg, hogy a botot boldogan szorongatjuk a parton.

10
bb (fikanick)
3 éve

Sajnos nem bírtam ki. A második hozzászólásból idézve: tovább akarnak élősködni a pénzünkből

Ugyan járj már utána, hogy hány száz milliót osztottak szét pályázatokon, hogy horgászverseny rendezésére. Ez nem élősködés. Ilyen jól megy a gazdaságnak.

Kenyeret és cirkuszt a népnek majd így befogja a pofáját. Brigbradert meg maricsut.

9
Nixyman
3 éve

Szerintem tárgyalni kellene velük .... Mondjuk arról , hogy mennyi kártérítést kelljen fizetniük ezeknek a "halászoknak" azért , hogy évtizedekig kirabolták , fosztogatták a természetes vizeinket !

8
sancy187
3 éve

A "halászokon" csak mosolygok...
Viszont elolvastam a hozzászólásokat és őszintén örülök. Egy infantilis hozzászólás sincs! Ritka az ilyen, de úgy néz ki egyre több normális ember él kis hazánkban. Köszönöm!

7
uhuuhu (fikanick)
3 éve

Valószínűleg valamiféle kárpótlásban reménykednek. A halászat újboli engedélyezésére már semmi esélyük sincs.

Gemencen járva nagyon szomorú látvány volt a mellékágakba kihelyezett varsák sokasága. Mindez egy nemzeti park közepén. Remélhetőleg mostantól a dunai halak legjobb szaporodóhelye lesz!

6
miska
3 éve

Nem az egyik napról a másikra történt a halászat beszüntetése,már kb.3 éve szóltak előre nekik,csak nem akarták elhinni a dolgot.Még az utolsó évükben is teljes erőbedobással halásztak,(ívási időben is)ahelyett,hogy valamilyen kompromisszumra törekedtek volna.Orbán Viktor mostanában nagyságrendekkel fontosabb problémákkal van elfoglalva...

5
BÖLLÉR
3 éve

nem akarnak ezek dolgozni. megszokták, hogy az elmúlt 20-30-40-50 évben napi pár óra munkából k...va jól megélnek, és most fáj nekik, hogy megszűnt. persze bazinagy terepjárója, saját halastava mindnek van...

4
tisza444
3 éve

Csak Veresegyházon tudok 3-4 olyan gyárat ahová lepkével kell összefogdosni a dolgozókat és kb. 50-70 embert azonnal felvennének. Lehet jelentkezni és másnap lehet dolgozni. Ennyit tudtam segíteni :)

3
BÖLLÉR
3 éve

Ekkora baromságot rég olvastam. Nem hogy elmennének dolgozni, tovább akarnak élősködni a pénzünkből.
Remélem éhen hal mind, mert olyan kemény gyerek, hogy ő bizony nem keres normális munkát csakazért sem

2
Rikárd
3 éve

Had' tüntessenek. Az idejük lejárt. Ilyen erővel a dinoszauruszok is tüntethetnének ...

1
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Thermoruhák 1200

hirdetés